Izkušnje z byboati
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
jaz imam Marinar 275s hypalon, dvojno trdo dno.. v tej dolžini Top izbira, lepši in prostornejši kot gumar iste dolžine.
http://www.marinar-gt.si/index.php?page ... o_dno/s275
Prej sem imel Gumar 240Rib hypalon dvojno trdo dno...Še ena Top zadeva,plovne lastnosti boljše kot Marinar sploh v kombinaciji z 10hp motorjem je res "fun to drive" !
Obema slovenskima izdelovalcema zamerim, da kljub konkretni ceni "škrtarita" na plastičnem dnu. ( kakšno inox vpetje več,laminacija kakega robu za tank goriva, in morda tudi predalček spredaj ne bi bili odveč ! )
http://www.marinar-gt.si/index.php?page ... o_dno/s275
Prej sem imel Gumar 240Rib hypalon dvojno trdo dno...Še ena Top zadeva,plovne lastnosti boljše kot Marinar sploh v kombinaciji z 10hp motorjem je res "fun to drive" !
Obema slovenskima izdelovalcema zamerim, da kljub konkretni ceni "škrtarita" na plastičnem dnu. ( kakšno inox vpetje več,laminacija kakega robu za tank goriva, in morda tudi predalček spredaj ne bi bili odveč ! )

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Tex, cene za hypalon gumice so kar konkretne. Marinar 210 je okrog 1.300, to, pa je za byboat malo preveč, razen, če imaš 50 + feetov in veliko denarja.
Pri poceni variantah je problem, vsaj meni se tako zdi, v kompatibilnosti materialov. Vse kar ni varjeno se odlepi in ni šans, da ga kvalitetno zalepiš nazaj. Zdi se mi, da gumjasti ročaji in zaščitne gume ne zdržijo dolgo let na plastiki. Če je gumica izpostavljena soncu se skoz napihuje in prazni in slej ko prej se elementi odlepijo. (V drugi sezoni, običajno.)
Za enkrat mi še najbolj zgleda Brig, če ne zaradi drugega, zaradi 5 letne garancije, če ni mali milion izjem v drobnem tisku.
Pri poceni variantah je problem, vsaj meni se tako zdi, v kompatibilnosti materialov. Vse kar ni varjeno se odlepi in ni šans, da ga kvalitetno zalepiš nazaj. Zdi se mi, da gumjasti ročaji in zaščitne gume ne zdržijo dolgo let na plastiki. Če je gumica izpostavljena soncu se skoz napihuje in prazni in slej ko prej se elementi odlepijo. (V drugi sezoni, običajno.)
Za enkrat mi še najbolj zgleda Brig, če ne zaradi drugega, zaradi 5 letne garancije, če ni mali milion izjem v drobnem tisku.
-
al
Jaz imam Zodiac Cadeta 240 letnik 2000. In je se vedno v dobri formi. Lani je po 14 letih uporabe popustilo lepilo na dnu, pa sem dal na novo zalepit. Zaenkrat drzi. Vsako leto je bil coln v uporabi okrog 10 tednov, ponavadi se kak mesec vec na palubi napihnjen, brez zascite.,Cez zimo pa sem ga imel napihnjenega v garazi.
evovii napisal/-a:Za 1.300 eur lahko kupim 4 kom pa jih na dve leti menjam pa so skoz novi. me prav zanima kako zgleda un za 1300 po 8 letih... Če ti ga prej ne ukradejo
Pa imaš "skos" zanič nove ? 8 let ?
Če guminjak iz hypalona malo paziš, je po 10tih letih kot nov !
Če ga ne paziš nič, kaže znake uporabe po 10tih letih, kot tisti tvoj po pol sezone !
Minus hypalona je morda le teža, saj je težji od PVC..
O plovnih lastnostih gumice z dilcami ali pa plastiki pa res ne bi...
Dvojno dno, je najverjetneje, še ena varnost proti potopu, ne vem... in ja AL tisti drugi čep v plastiki je ponavadi če je dvojno dno...
Fantje, na koncu prideš do spoznanja, da je važno le nekaj ,da vanj ne teče voda in da ne pušča zraka, TO JE VAŽNO in pa seveda da ti pripelje suho rit do gostilne

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
-
matejofski
- Viceadmiral
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost