Lifejacket

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Sep 24, 2015 14:14

Marchi napisal/-a:Marjan, pa kje si našel tega za 50€. Sicer nima lučke ampak neko predpripravo za lučko. Če je res ta cena in če je vse ok bom vzel dva. Sem jim poslal mail ker jim ne dela webshop. Če bi še kdo naj pove.

Slika

Thank you for your inquiery.These are lifejackets for rent. :lol: :lol:
If you would like to buy them one would cost € 90.- without the light and € 110.- with light. Delivery will cost € 18.-.
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Sep 24, 2015 16:23

jaz se res priporočam za nasvet zakaj so eni čez 200 eur (celo 300 in več...)

a je kdo tudi gledal stroške in pogostost servisiranja?
no jaz bom zadevo malo zakompliciral in se javim z ugotovitvami.
se mi ne mudi z nakupom ampak sem se pa odločil da jih kupim.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Sep 24, 2015 19:54

Segel karkoliže je trgovina
    To trgovino vedno pogledam, ker z njimi sodeluje Sebastian Kargl, ki je vodil tisti ISAF Offshore Personal Survival Training Course, po katerem sem se jaz potem začel oglašati na tem forumu. Na tečaju smo tudi delali z več rečmi, ki so bile od tam.

Tako sem zadnjič tam videl po videzu primeren pas in ceno €50 - in se spraševal naprej, nisem pa še poiskal odgovorov :lol:

Tisti najem je skoraj gotovo strošek najema za uporabo na takem tečaju (torej sproženje in nova tableta in bombica, pa nekdo nekaj ur v njem v vodi.

Cena napihljivega rešilnega pasu
    Mislim, da vam bo logično, da rešilni pas najbrž mora biti vsaj nekoliko dražji od kompleta za nadomestitev bombice in tabletke za napihovanje (€20-40), tako da dobri napihljivi najbrž ne bodo dosegljivi za ceno, ki si jo je postavil Marchi.

Del tečaja je takrat bilo tudi, kako po sproženju pripraviti napihljivi rešilni pas za naslednjo uporabo. To rabiš, čim ti kdo pade v vodo, ga dobiš iz nje - in potem ga najbrž ne moreš kar pustiti v napihnjenem, da se zatika v vrata itn., zlasti ne, če plovba traja več ko nekaj dni...

Ta trgovina pa rutinsko prodaja bombice in tabletke (ali komplete), s katerimi lahko narediš ta 'servis na terenu' in če/ko bom kupil tak rešilni jopič, bom gotovo kupil - verjetno več ko en - taj komplet.

Pri tem je najbrž pomembno, da pride pravilna velikost bombice za velikost 'meha' za tip rešilnega jopiča. To je seveda pomembno že, ko nabavljaš. Lahko da je tisti takrat na tečaju počil zato, ker je kdo vstavil večjo bombico, kot je bila potrebna za tisti volumen meha.

Uradni servis
    Če je kaj vreden, bi moral poleg menjave česa, čemur je potekla veljavnost - pregledati tudi stanje šivov, mehov in tako naprej.

Glede na moje izkušnje z baterijami pomeni to tudi pregled/preventivno menjavo vložka v lučki :lol: .

Če tega pregleda ne znaš - ali se nisi pripravljen naučiti - sam, je nujno to dati narediti nekomu kompetentnemu, čeprav ni 'atomska fizika'. Ampak treba je na koncu zavozlati vsak šiv, ki si ga popravljal, sukanec mora biti ustrezno močan (in UV odporen), šivanka mora biti toliko topa, da gre med niti trakov in tkanine, ne pa da jih poškoduje - pa sem gotovo še kaj pozabil.

Ja, kompleti za servis - po sproženju - so v tej trgovini mislim da med 20 in 40 €.

Slika

Tega, kaj točno gre v katero znamko in tip rešilnega jopiča, nimam več naštudiranega. To je verjetno eden od razlogov, da po treh letih od tečaja potrdilo poteče in rabiš obnovitveni tečaj (in kot je videti, ga jaz zdaj že rabim). Tale komplet mislim da omogoča ročno in avtomatsko proženje.

Čas med servisi je bil gotovo omenjen in mislim da je predpisan (lahko da predpiše izdelovalec), ampak se ne spomnim več točno. Na dve ali morda tri leta bi bilo po občutku - pa tudi po logiki: če temeljito uporabljaš, je treba pogledati, če se ni kaj pregulilo, če ne, pa če ni kaj zaplesnelo, in to je dovolj dolg čas, da je možno oboje.
Kje in za koliko
    Zgodba - kje je mirante servisiral svoj splav in koliko ga je stalo - je pa tukaj in al se je celo oglasil v njej - pa kot kaže potem pozabil na to.

http://www.remop.si/si/storitve.html pravi, da servisirajo tudi rešilne jopiče. Piše, da jih tudi prodajajo, a ni podatkov katere in po kakšni ceni.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Sep 24, 2015 20:15

Meni se tudi zdi tale zanimiv
    V osnovi €99
    Slika

S temle je precej dober komplet - in materiali so tudi videti OK.
    ...
    Also available as set with emergency light and as set with emergency light and sprayhood

Res pa to z LED lučko in vsaj kako rezervo za ponovno polnjenje pomeni kakih €150. Bi bilo seveda za vprašati, če je kak popust, če nas bo več (pa lahko tudi omenimo udeležbo na tečaju, škoditi najbrž ne more :wink: ) - pa poštnina se najbrž tudi malo razdeli :lol: :lol: :lol:

Ja, vidim da se bo treba tudi malo odločati.

Verjetno je treba pri naročilu reči tudi, da hočeš 'harness' tip, pa verjetno še kaj.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Lure
Admiral
Kraj: Ljubljana - Izola

OdgovorNapisal/-a Lure » Če Sep 24, 2015 21:51

Slovenski zastopnik ponuja takšen KRU Commodore za 110 EUR (brez lučke in sprayhooda). Če da dober popust in ker je lahko brez poštnine, bi se lahko mogoče zmenili.
leon90
Poročnik korvete
Kraj: Ormož - Sv. Juraj

OdgovorNapisal/-a leon90 » Pe Sep 25, 2015 07:41

Jas sem se tudi odločil, da ga nabavim čez zimo in da malo preštudiram katerega. Se ne mudi. Sem za to, da se odločimo za skupno nabavo in kaj prišparamo.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Sep 25, 2015 07:58

Marchi napisal/-a:...

Thank you for your inquiery.These are lifejackets for rent. :lol: :lol:
If you would like to buy them one would cost € 90.- without the light and € 110.- with light. Delivery will cost € 18.-.

Za rent - da to pomeni tudi stroške materiala za servis po sproženju in uporabi na tečaju preživetja na morju - sem že pojasnil zgoraj.

Druga reč je, da je tam cena €90 brez in €110 z lučko - in LED lučka sama je ok. €24. Če nas je več, pa se poštnina malo razdeli... pa če lahko kakšnega še s spray-hoodom... En komplet bombica in tabletka pa mislim da sem videl, da je že priloženo.

Bomo videli, ali imajo naši vse, kar bi rad, pa če bo še kaj, če nas vzame več. Če se bo tu dalo dobiti vse in ne bo bistveno dražje, sem za nabavo v Slo.

Mudi se pa meni za zdaj tudi ne - nenapihljivi so še čisto OK.

al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Sep 25, 2015 09:05

marjan

a ne razumeš? če že odgovarjaš na moje vprašanje potem odgovori
ne pa da berem kje si ti vse bil.

torej konkretno me zanima zakaj stane podoben produkt 100 ali pa 300 eur?
Uporabniški avatar
Lure
Admiral

OdgovorNapisal/-a Lure » Pe Sep 25, 2015 10:08

al napisal/-a:torej konkretno me zanima zakaj stane podoben produkt 100 ali pa 300 eur?

To tudi mene zanima. Edino kar sem do sedaj ugotovil, da so dražji ponavadi bolj ergonomsko narejeni in se verjetno tesneje oprijemajo telesa (kar pri offshore jadralski jakni ne vem če kaj šteje, pri regatnem jadranju v športni majčki pa verjetno precej). Mogoče je nekaj tudi v materialu in temu da jih verjetno lahko večkrat uporabiš (polnjenje-praznenje meha). Čeprav podatkov, ki bi potrjevali tele moje špekulacije pa ni.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Sep 25, 2015 10:32

@al
al napisal/-a:marjan

a ne razumeš? če že odgovarjaš na moje vprašanje potem odgovori
ne pa da berem kje si ti vse bil.

torej konkretno me zanima zakaj stane podoben produkt 100 ali pa 300 eur?
    Žal mi je, al,

ampak a ne razumeš, da me konkretno ni čisto nič ni zanimalo, kaj si vprašal.

Tudi me zdaj ne zanima dosti, kaj tebe zanima in kaj ne.

V tem tednu imam vsaj obnoviti - ko že ne utegnem naštudirati - gradivo in kar so v minulih dveh tednih spredavali za kakih 7 predmetov - pa se lahko slikaš do takrat, ko naredim.

Za ostale
    Odgovarjal sem v temo o tem, kar sem našel sproti, in kar je tudi mene zanimalo, in zato, da bo mogoče še kdo našel kaj naprej od tega. .

Marchi je vprašal, od kod sem staknil ravno tisto trgovino, pa napisal, da je tistih €50 za rent - in jaz sem pojasnil to dvoje - in me čisto nič ne briga, ali to al-a zanima ali ne.

Zgodba s počenim mehom na tečaju je lastna izkušnja (za tiste, ki težijo s kopiranjem z wikipedije), ki zna komu priti prav, da napihljivim PFD-jem ne boste slepo zaupali, in da boste resneje vzeli zahteve po servisiranju.

Če/ko bom utegnil, bom napisal ali dal povezave, kaj je na napihljivih pasovih ranljivo, kako se preverja, kdaj popravlja in kdaj zavrže in če vem za koga, ki to počne. Zaenkrat je verjetno tisti na povezavi zgoraj nekdo, ki to najbrž lahko servisira (imam občutek, da bi tja lahko dal servisirati MicTic).

Nekoč je bila v BZ povezava na pdf o preverjanju in vzdrževanju PFD-jev na USA straneh vojaških inženircev, pa dokumenta ni več tam in ga doslej tudi drugje še nisem našel.

Na al-ovo vprašanje o razliki v ceni se tudi ne da dati kratkega odgovora.
    Razlika v ceni je lahko nategunska ali pa upravičena, lahko je v zasnovi (in patentih), materialih, izdelavi, marži... Nekje si napisal, da si ekonomist in da se ukvarjaš s trženjem, valjda bi ravno tebi to moralo biti jasno.

In ko si se že sam ponudil za prve faze, sem tudi pričakoval, da boš ti naredil ta konec 'domače naloge'.

In valjda ti bo jasno, da če nimam časa, v to zdaj ne bom vrtal.

diligence
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a diligence » Pe Sep 25, 2015 10:40

Poglejte še Lalizas.Imajo različne modele,pa primerjajte.

Imam model Omega:6 odraslih+1 otroški.Po10 letih so še kot novi,pa se kar veliko uporabljajo.V vodo ni še nihče padel.Bom probal naslednjič enega uničiti,ker me res zanima,če sploh dela :oops:
al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Sep 25, 2015 12:13

Marjan Tomki napisal/-a:Žal mi je, al,

ampak a ne razumeš, da me konkretno ni čisto nič ni zanimalo, kaj si vprašal.

Tudi me zdaj ne zanima dosti, kaj tebe zanima in kaj ne.

------ pa se lahko slikaš do takrat, ko naredim.[/list]

Marjan ti ne veš kdaj je treba odnehati oziroma ne veš kdaj bi bilo dobro, da sploh ne bi začel.

Zelo zelo malo uporabnega si napisal v teh tvojih spisih v tej temi. To pa zato, ker so tvoji zapisi sestavljeni iz linkov na že obdelane teme (pogojno koristno) in na prepise iz kakih www strani (zato te @Tex povezuje z wikipedio, če ti še ni kapnilo).

Zakaj se sploh oglašaš na moje vprašanje, če ne veš odgovora in zakaj si aroganten, ko pišeš, kar zgoraj citiram (...me ne zanima kaj tebe zanima; lahko se slikaš; A SO TI ŽIVCI POPUSTILI?).

Najbolj žalostno je pa to, da ti sploh nimaš takega jopiča niti nimaš ga namena kupiti. Zakaj nam potem ne pustiš, da se sami zmenimo?

Seveda bom naredil "domačo nalogo" a forum je zato, da vprašam, kar ne vem in dobim odgovor oz. vsaj sled, kaj in kje na netu naj iščem svoj odgovor.

Res te prosim (in upam, da se mi bo javno še kdo od članov pridružil v tej želji), da si toliko samokritičen, da se oglašaš v temah kjer res lahko konsktruktivno pomagaš in ne da nam limaš dolge proste spise- to lahko dobimo tudi na netu.
Imaš trdo kožo in meni se zdi škoda, da si tako trmast. Ni prijetno.

Če te pa srbijo prsti pa spiši članek, blog in to objavi nekje drugje, morda v drugi temi.
Ena od primernih je "vse kar ne spada nikamor".

Hvala.

ŠE TO: ne piši mi zasebnih sporočil glede tega, kar sem tu zapisal, ker jih bom objavil.
Nazadnje spremenil al, dne Pe Sep 25, 2015 13:31, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Pe Sep 25, 2015 12:22

Pa tabletke, redno :wink:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Pe Sep 25, 2015 13:09

al napisal/-a:Res te prosim (in upam, da se mi bo javno še kdo od članov pridružil v tej želji), da si toliko samokritičen, da se oglašaš v temah kjer res lahko konsktruktivno pomagaš in ne da nam limaš dolge proste spise- to lahko dobimo tudi na netu.

Pridružujem se. To sem poskušal Marjanu že večkrat dopovedat, pa ni bilo efekta (razen zamere), zato sem obupal.
Uporabniški avatar
Lure
Admiral

OdgovorNapisal/-a Lure » Pe Sep 25, 2015 13:21

Dobil od Slo ponudnika info da pri narocilu vsaj 10 jopicov, lahko racunamo na popust 20%, kar nas pripelje z vsem na 142 EUR. Malo ceneje kot na webu...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost