Kot je rekel Marchi, pri 120 AWA lahko pričakuješ top speed...
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

1stofficer napisal/-a:@lure
Hvala za diagram. Se pravi ce prav berem, pri 25kt AW in okoli 120 AWA bi lahko racunal na 9kt hitrosti barke?
No, najbrz bi moral vedeti tut se povrsino gennakra za tale polar...
Kovač napisal/-a:Bi lepo prosil za še malo dodatne razlage diagrama z AW.
Mogoče malo opisa prve in zadnje krivulje.
Jasni so mi prikazi kotov in polkrogi s hitrostjo barke.
Prav tako konfiguracije jader, za tiste rdeče cifre pa nosm ziher a pomenijo hitrost AW?
Kovač napisal/-a:Jaz si interpretiram tako, da ko polna črta preide v črtkano se menja iz Genoe v Spinaker.
Vsaj legenda je tako zastavljena.
1stofficer napisal/-a:Rekord imam 6.8 (BoatingHD GPS) pri nekje od 17-20kt AW in okoli 90 stopinj AWA. Genoa in glavno jadro, prva krajsava. Z gennakerjwm vec od 15 ne bi upal za enkrat. Vsaj sam ne. Sicer je precej simpl delat sam z njim s pomocjo avtopilota, a tam do 10 kt. Potem skoz bolj rabis se en par izkusenih rok. Vsaj sedaj na zacetku. Me pa res precwj zanima kje so meje barke. Nekaj sem jih ze probalSicer zanimiva igracka, zelo izi za upravljanje in stabilna
omas napisal/-a:1stofficer napisal/-a:Rekord imam 6.8 (BoatingHD GPS) pri nekje od 17-20kt AW in okoli 90 stopinj AWA. Genoa in glavno jadro, prva krajsava. Z gennakerjwm vec od 15 ne bi upal za enkrat. Vsaj sam ne. Sicer je precej simpl delat sam z njim s pomocjo avtopilota, a tam do 10 kt. Potem skoz bolj rabis se en par izkusenih rok. Vsaj sedaj na zacetku. Me pa res precwj zanima kje so meje barke. Nekaj sem jih ze probalSicer zanimiva igracka, zelo izi za upravljanje in stabilna
Julija z isto barko, ko je se pihal maestral, po Neretvi z vetrom v krmo (broad reach) glavno prva krajsava, polna genova 5 - 9 vozlov. Ko je slo 9 vozlov me je bilo ze posteno strah..refuli krepko cez 20vozlov.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti