Solastništvo jadrnice

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

Re: Solastništvo jadrnice

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » To Okt 27, 2020 09:48

ne razumem tega, zakaj nekdo posiljuje svojega partnerja oz. partnerico s tem, da na koncu mora želodec ven strest v morje, preden butci dojamejo. velja za vsa plovila, ne samo jadrnice, da ne bo kdo to narobe razumel. jaz se brez moje ne grem teh športov, ker mi je partner tisto, kar me spremlja v življenju. da bi izsilil, pa sam naprej počel, je samo otročje in nedoraslo.
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » To Okt 27, 2020 10:16

Tezko bi temu rekel siljenje. Moja zena ima lastno voljo in prostovoljno gre ali pa ne na jadrnico z mano. Ker je dozivela njej neprijetno izkusnjo ne gre vec z mano in ima pac svoje veselje ko jaz jadram. Pa en in drugi to sprejemava brez tezav !

Tko pac mal lwpse povedano. Deci med sabo pa se mal drgac pogovarjamo, da izpade komicno, ceprav vcasih ni ;)
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » To Okt 27, 2020 10:48

1stofficer napisal/-a:Tezko bi temu rekel siljenje. Moja zena ima lastno voljo in prostovoljno gre ali pa ne na jadrnico z mano. Ker je dozivela njej neprijetno izkusnjo ne gre vec z mano in ima pac svoje veselje ko jaz jadram. Pa en in drugi to sprejemava brez tezav !

Tko pac mal lwpse povedano. Deci med sabo pa se mal drgac pogovarjamo, da izpade komicno, ceprav vcasih ni ;)

men ni to smešno, zelo čuden humor.

na primer, polanc je eden na tisoč jadralcev, ki je toliko opaljen s tem, da mu tudi rečt nič ne moreš. ne gre. beton. kamen. gotova priča. vhodne enote skurjene. jadralec do smrti, še grob mu bomo iz poliestra ulil pa jadro not zapičl. pa nisem prebral v vseh temah od leta 2012 nikjer, da bi kake take ven metal - vedno je žena na prvem mestu. pri bajti, pri jadrnici, pri vsem. vedno napiše, šel h gospe, se stisnil z njo, sta šla, sta se pomenila...mal v razmislek, ker vem da njega vsi zeleni jadralci na gor gledate, se pa še po tem zgledujte.
al

OdgovorNapisal/-a al » To Okt 27, 2020 10:49

Tud o tem smo (sem) že pisal:)
Kako mora družina viseti z boka, ko ata kompenzira ego (govorim na splošno)

Pri meni je tako, da me je spoznala z jadrnico. In to je zame način življenja (sploh poleti v Grčiji).
Jo pa ne silim z nekimi manevri pa poznavanjem vseh "regatnih tehnik".
Pustil sem ji, da se po svoje znajde.
Ja, rada se tud sonči na premcu (kako prikladno sončno površino ima SO43ds), kaj dobrega skuha..
Skratka biva na barki.
To je meni ok.
Ne pričakujem, pa da trima jadra v tistih "gromozanskih vetrovih in valovih" o katerih se tako rado piše.
Ali pa da z mano lovi ribe, se potaplja.

Barko moraš znat furat sam in ne težit partnerki, družini.

Če pa ne bi bila za barko, potem pa najbrž ne bi bila skupaj. Kaj naj? Sedim v apartmaju in slikam neko bejbo kako se razteguje na flamingu? Nope...
K sreči nimam teh težav.
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » To Okt 27, 2020 10:52

kr3mn1 napisal/-a:na primer, polanc je eden na tisoč jadralcev, ki je toliko opaljen s tem, da mu tudi rečt nič ne moreš. ne gre. beton. kamen. gotova priča. vhodne enote skurjene. jadralec do smrti, še grob mu bomo iz poliestra ulil pa jadro not zapičl.

Ha haha tole si pa dobro spesnil.. vhodne enote skurjene :lol: :lol:
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Okt 27, 2020 15:19

Ja tole sem še jaz 2 krt prebral...Res sem glede tega fleksibilen,ko 3 tedne star beton..Je pa res tko, da,je moja žena ključ do veliko dobrin in dobrih potez, ki sem jih v življenju naredu,pa tud kaj slabega sva mela u življenju..Ampak za nevihtami so pršle bonace..cajt gre naprej,skoz vesele oči najinih sinov opaziva,da sva v življenju prbližno prav ravnala..al pa ne čist preveč narobe.In pri jadranju al pa plovbi je nekak soudeležena..tko al tko..včas preveč pametuje sem preveč popustu sam včas je pa prav tko ko ona razmišlja..ma nekak bo..Rad se mejte,kupte barko ,ženske bodo pa v njej nardile dom..spoštujte jih,boste laži fural po vetru in bonaci..
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » To Okt 27, 2020 16:33

Točno tako :idea:

Zelo lepo napisano polanc :!: :D
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
samodaje
Kapitan

OdgovorNapisal/-a samodaje » To Okt 27, 2020 16:43

polanc napisal/-a:Rad se mejte,kupte barko ,ženske bodo pa v njej nardile dom..spoštujte jih,boste laži fural po vetru in bonaci..

!
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Okt 27, 2020 21:20

.

Kola je to.

Moški so večni otroci, samo cene igrač se spreminjajo!

Moški brez ženske, je kakor barka brez kompasa!

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
omas
Admiral

OdgovorNapisal/-a omas » Sr Okt 28, 2020 09:07

Par stvari je ze dobro da zena zna na barki. Da ni samo za balast.. ce spije kapitan kak pir prevec in pade v vodo, da zna vsaj barko ustavit. (heave to) nisem je silil s trimanjem jader in podobnim, to sem jo pa najprej naucil. Da sem ziher.
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Sr Okt 28, 2020 09:16

A je kar dobro da jo imaš na barki.Če padeš v vodo, boš vsaj videl a te ima kej rada al ne, če bo ustavla, pol je tvoja, če ne, bo dala gas, bo letela k drugmu.Eh mal heca.
Dugače pa pri solastništvu, u šponovij je še pes crknu.To je zlato pravilo, ki se slej ko prej pokaže, da ni zmotno.
mašinfirer
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Sr Okt 28, 2020 09:56

barka je luksuz. če nimaš viška za luksus, se ne pojdi tega.

če nimaš 5 jurjev za privez, da te ne boli ko plačaš vsako leto, pa po jurja-dva na leto v povprečju za jadra, pa elektroniko, pa ta in oni refit, pa AF pa dvige spuste etc...če si natančen, nisi še nobenega evra zaslužil, kot avtor teme ves čas povdarja, da bi negoval. ali neguješ ali ne, strošek je isti.

in da bi imel ferarija, plačal pa samo pol, se pa ne izide. zame je to siljenje skozi zid, nedoraslo do sebe in ostalih v familiji. Pojdi na banko, dvigni kredit, pa plačaj, če nimaš. samo je nekaj, tu te sreča realnost, ko ti na banki z nasmeškom postavijo vprašanje, če ste prepričani, vzet hipoteko na hišo, za jadrnico...ne pa živet v pravljici, da bo napol zastonj vse, če bo še en zraven. en zmeri crkne na koncu.
samodaje
Kapitan

OdgovorNapisal/-a samodaje » Sr Okt 28, 2020 10:28

Vsak od nas ima svojo resnico in svoje izkušnje. Jaz raje, kot da ne bi imel barke, raje sem v španoviji pa potrpim kak las tu, kak umazan kozarec tam. Pa ne oziraj se preveč na mnenja ostalih, naredi kot se tebi zdi prav. Če ne bo šlo, pač ne bo šlo, si vsaj poiskušal.
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Sr Okt 28, 2020 10:44

samodaje napisal/-a:Vsak od nas ima svojo resnico in svoje izkušnje. Jaz raje, kot da ne bi imel barke, raje sem v španoviji pa potrpim kak las tu, kak umazan kozarec tam. Pa ne oziraj se preveč na mnenja ostalih, naredi kot se tebi zdi prav. Če ne bo šlo, pač ne bo šlo, si vsaj poiskušal.

zato so pa na svetu zakoni, religije, tolerance, da vsak potem po svoje naredi :) vprašal je za mnenje, se pravi, po napisanemu mu svetuješ da tudi tebe ne sme upoštevat.

naredil bo tako ali tako, tisto kar sam smatra za najboljšo opcijo. več kot različnih mnenj prebere, širše obzorje bo imel. in to je smisel take teme. Odloči se vsak na koncu sam. plusi in minusi.

Sem mogoče že v na robu sovražnega govora, ker rečem bobu bob? tako kot ti vehementno rečeš, ne poslušaj teh, ki govorijo drugače? vsak lahko svoje mnenje in sliko pove, jaz postelje ne delim z drugimi. tebi to ni problem.
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Sr Okt 28, 2020 11:22

Jaz še zene ne želim deliti, pa se teoreticno med uporabo sploh ne znuca, pokvarit se tud nima kaj dosti, pa še domov bi kaj prinesla, ne pa da bom materialne dobrine šeral s kom.
Aja, po mojih videnih, ne dozivetih izkušnjah, španovija teoretično laufa med dvema, kjer je eden tehnicar in zadevo vzdržuje in skbi zanjo, drugi pa je poln denarja in plačuje brez vprašanj.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov