Obdelava stropov - tapeciranje
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Re: Obdelava stropov - tapeciranje
Problem bo pritrditev ukrivljene vezane plosce. Vijak se vidi, pa se povsod ( armaflex) ga ne mores dat.
Če prav razumem (kar ni nujno):
a.)
- armaflex
- kaširana obloga pritrjena na 5 cm vezano ploščo.
- vp pritrjena na vnaprej pripravljene late na stropu.
Z pu peno ga ne bi sral, ker vsaka pije vodo. Bolje je armaflex malo večji odrezat in ga stiščat not.
b.)
- 2 cm pvc pena okrog 40-50 kg, z ene strani do 2/3 globine narezana na kocke, da se prilagodi krivuljam stropa.
- kaširana obloga pride direkt na pvc, le robne linije bi po potrebi oblačil z oblogo posebej na vp in tega lepil na peno.
Armaflex in obloge bi lepil z visokotemperaturno obstojnim 3M sprejem, peno ali nosilne late pa z pu konstrukcijskim lepilom direkt na laminat.
Varijanta a. je klasika, b. je pa po moje boljša, ker manj zniža stojno višino, ni lesa, ki bi gnil in vsaj enako dobro toplotno izolira, zvočno pa bolje.
a.)
- armaflex
- kaširana obloga pritrjena na 5 cm vezano ploščo.
- vp pritrjena na vnaprej pripravljene late na stropu.
Z pu peno ga ne bi sral, ker vsaka pije vodo. Bolje je armaflex malo večji odrezat in ga stiščat not.
b.)
- 2 cm pvc pena okrog 40-50 kg, z ene strani do 2/3 globine narezana na kocke, da se prilagodi krivuljam stropa.
- kaširana obloga pride direkt na pvc, le robne linije bi po potrebi oblačil z oblogo posebej na vp in tega lepil na peno.
Armaflex in obloge bi lepil z visokotemperaturno obstojnim 3M sprejem, peno ali nosilne late pa z pu konstrukcijskim lepilom direkt na laminat.
Varijanta a. je klasika, b. je pa po moje boljša, ker manj zniža stojno višino, ni lesa, ki bi gnil in vsaj enako dobro toplotno izolira, zvočno pa bolje.
Absolutno je B varianta boljsa.
Malo brainstormam - kaj pa lepljenje kock PVC pene na stene, strop, nato brušenje in čez neko "izravnalno maso", ki bi jo kasneje prebrarval. Tako bi odpadla potreba po lesenih ploščah, tkanini prek plošč itd.
Na hitro sem poizvedel določene cene in dejansko je tale zadeva razmeroma ugodna.
https://katalog.bossplast.com/izolacija ... osce-19-mm
https://katalog.bossplast.com/izolacija ... osce-19-mm
V katero specializirano trgovino predlagate, da se odpravim po drobni material, da bom dobil čim več od sledečega
- lepilo za armaflex
- kaim lepilo za letvice (les -poliester)
- ozek obojestranski samolepilni trak za pritrditev folije s katero si lahko poberem šablone za oploščenje sten in stropov
- folija ki je dodatno armirana, katero vidim na raznih prikazih, da jo uporabljajo za šabloniranje in potem s flumastrom zarišejo gor linije
- poliuretanska barva za barvanje trupa pred lepljenjem armaflexa
Skratka čim več na enem mestu, da ne skačem sem in tja, pol je pa naenkrat popoldne mimo pa še nimaš vsega...
- lepilo za armaflex
- kaim lepilo za letvice (les -poliester)
- ozek obojestranski samolepilni trak za pritrditev folije s katero si lahko poberem šablone za oploščenje sten in stropov
- folija ki je dodatno armirana, katero vidim na raznih prikazih, da jo uporabljajo za šabloniranje in potem s flumastrom zarišejo gor linije
Skratka čim več na enem mestu, da ne skačem sem in tja, pol je pa naenkrat popoldne mimo pa še nimaš vsega...
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Kovač napisal/-a:V katero specializirano trgovino predlagate, da se odpravim po drobni material, da bom dobil čim več od sledečega
- lepilo za armaflex...
Verjamem, da imaš precej volje in predznanja ampak ključne zadeve si pa spregledal in kompliciraš kjer to zares ni potrebno. Preberi spodnje odgovore in raje še enkrat vprašaj, če česa nisi razumel, da se po nepotrebnem ne boš matral in zapravljal časa in denarja.
- lepilo za armaflex
Armaflex lepiš s kontaktnim lepilom kot je neostik v spreju ali s čopičem (v tem primeru ga razredčiš z redčilom) na očiščen LAHKO TUDI GROB poliester, katerega predhodno samo prebrišeš z acetonom, da je prašno čist.
ARMAFLEX ZA LEPLJENJE NA STENE in STROPOVE NAJ BO NAVADEN, da ga zalepiš s kontaktnim lepilom. Samolepilna varianta je primerna samo za ravne poovršine kot je primer v motornem prostoru. NE KUPUJTE SAMOLEPILNEGA ARMAFLEXA za grobe stene in stropove!
- kam po lepilo za letvice (les -poliester)
V ladjedelnišrvu se za konstrukcijsko lepljenje zaradi zvijanja in vibracij uporabljajo namenska konstrukcijska lepila in temu so namenjena Sika 292 in podobna.
Če sem kdaj rabil provizoričen obojestranski lepilni trak, ko sem pobiral šablono recimo za talno oblogo sem na prst navil LIČARSKI ZAŠČITNI TRAK tako, da sem lepilno stran obrnil navzven in tak obroček prilepil na tla, čez pa polivinil.
Vidim, da nisi razumel, ko sem ti razložil, kako tudi v ladjedelništvu jemljejo šablone natančno na milimeter in s popolnim ujemanjem kotov!? Za lepljenje armaflexa na stene in stfop se nikoli ne uporablja šablon, kajti ko ga lepiš ni dimenzojsko stabilen in ga definitivno ne boš lepo zalepil. Lepijo se malce večji kosi. Začne se tam kjer je viden rob. Zalepiš in nato odrežeš. Prav tako oblogo po stenah in na stropu!!
Šablone za stene in stropove se jemlje s pomočjo letvic ULTRALESA debeline cca 4mm narezanega na trakove širine 25, 30 in 35mm. S PIŠTOLO ZA VROČE LEPLJENJE NAJPREJ NALEPIŠ LETVICE z majhno pikico lepila na vsakem koncu letvice OB RAVNE STENE nato nalepiš še ostale robove IN JIH MEDSEBOJNO OJAČAS PRAV TAKO Z VROČIM LEPILOM Z ŠIRŠIMI TRAKOVI ULTRALESA IN PREDVSEM NA ROBOVIH. Ko je končana jo odtrgaš od podlage in previdno odneseš, obrneš, obrišeš z tankim pisalom in obrežeš material za katerega si potreboval šablono. Na tak način naredim šablono NATANČNEJE IN najmanj 5x HITREJE kot jo boš ti s polivinilom. Ne vem zakaj ne poslušaš tistih, ki imamo z obnovo plovil za seboj neko kilometrino?
Tudi to je popolnoma nepotrebno, verjemi! Za talne obloge je debel polivinil popolnoma dovolj. Šablone s sten in stropov se NAJLAŽJE, NAJKVALITETNEJE IN NAJHITREJE jemlje kot sem prej opisal.
TUDI TO JE POPOLNOMA NEPOTREBNO!!! Razumem, da bi želel pobarvat podpalubje, kaluže, bokse... popolnoma nepotrebno pa je, da boš šel barvat boke z notranje strani zaradi lepljenja armafleksa. Armaflex se lepi fantastično s kontaktnim lepilom tudi na grobe podlage. Armaflex sem lepil z neostikom tudi na strop na zelo grob poliester in drži tako, da ga prej odtrgaš kot pa da bi se odlepil od podlage.
- Skratka čim več na enem mestu, da ne skačem sem in tja, pol je pa naenkrat popoldne mimo pa še nimaš vsega...
Pojdi v Hobby, da ti narežejo ultrales in v Mavrici kupi navaden zaščitni trak, polivinil in Neostik v spreju. DRUGEGA NE RABIŠ!
Vse jasno. Hvala za odgovor NT.
Grem kr v akcijo , dokler so še trgovine odprte
Grem kr v akcijo , dokler so še trgovine odprte
Hvala za tale opis, tudi pri nas je tale izolacija v čakalni vrsti.
motorni
Živel prvi maj

Olupil komplet interier. Zdej ni povratka
Tam kjer je bil purpen, je ornk držalo.

Olupil komplet interier. Zdej ni povratka
Tam kjer je bil purpen, je ornk držalo.
motorni napisal/-a:A elektriko imaš pa v ceveh?
Upam, da to ni kaj narobe. Če je za v hišo o.k. .....
Upam, da to ni kaj narobe. Če je za v hišo o.k. .....
Ni narobe. Je lepo, ker je pošlihtano, vseeno pa obstaja nevarnost, da v teh ceveh zastaja voda tam kjer so kolena. V hiši je načeloma za to možnosti manj. Jaz bi rajši perforirane.
Xilinx Vivado HLx trainee
Se strinjam, v teh ceveh rada zastaja voda, tudi kondenzna.
Bi pa imel še eno vprašanje. Tale gibljiv kovinski trak na sliki, sklepam da je v funkciji ozemljitve ipd..
Na eni strani ga je požrlo in razmišljam o tem da ga doštukam.
Pojma nimam o štromu, zato bi prosil za nasvet, mnenja..

Bi pa imel še eno vprašanje. Tale gibljiv kovinski trak na sliki, sklepam da je v funkciji ozemljitve ipd..
Na eni strani ga je požrlo in razmišljam o tem da ga doštukam.
Pojma nimam o štromu, zato bi prosil za nasvet, mnenja..

- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Uporabi 1x 50mm2 ali 2x25 ali 35mm2, lahko tudi 3x16mm2. navaden kabel. Pletenica je vgrajena zaradi prostora, ker je nekje na poti premalo prostora med plastiko in oblogo. Tako so reševali take probleme.
Gre pa za ozemljitev. Kaj povezuje ta pletenica?
Gre pa za ozemljitev. Kaj povezuje ta pletenica?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti