OdgovorNapisal/-a navigator » Ne Sep 13, 2009 22:19
Večna dilema.. jadrnica ali motor.. zanimivo pa mi je vsekakor to, da si presedlal iz motorja na jadra..običajno je nasprotno, ali pa mogoče, bolj logično.. namreč, ko spoznaš obalo, ko si dosegel točke ki na Jadranu veljajo za videt jih, potem postane samo dirkanje od cilja do cilja dolgočasno..kot sem že zapisal, smisel je v poti, in ne v cilju.. cilj zna postati tudi začetek.. preberi Alkimista... zanimivo branje.. kar se kislega obraza tvoje žene tiče pa samo tole, lastnik jadrnice je srečen samo dvakrat, ko barko kupi, in ko jo proda... a med tem so samo ženske tiste, ki na takem plovilu res uživajo, sončenje na palubi med plovbo, ko nimaš ti nobene možnosti pobrisat s kakimi frendi na kak pir, ki se seveda prevesi v večer, med plovbo ti služi kak malo boljši avtopilot, ti pa imaš, če je morje mirno in ravno prav piha, ogromno časa, da jo veselo razvajaš s kako masažo, za katero itak, kot pravijo dame, nikoli ni časa... ti povem, da čez eno sezono ne bo več hotela slišat za kak gliser.. ženske vedo...
kakorkoli, ti si samo omisli barko, potegni ven jadra ko ne bo preveč vleklo, pa pluj.. to je tisto pravo, veter jadra in tišina.. jaz si umažem roke z oljem samo takrat, ko kaj kuham, in to olje ni dizel... in če potrebuješ sopotnika za kak teden, se kar javi.. sva podobnih let..
Kar pa se tiče tega dejstva da je to bavaria ali pa kaj drugega, ti pa lahko mirno povem, da je barka v redu, in da je vse ostalo okoli tega, prerekanje kaj je v redu in kaj ni, eno veliko preseravanje tistih, ki jim je barka prestiž in ne užitek.. upam da ne sodiš v to kategorijo..mirno morje in veliko užitja ti želim
MORJE, ŠIROKA CESTA..