Bavaria 34 cruiser

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a PACEK » Pe Sep 11, 2009 15:20

ojla novic, veliko srečnih trenutkov na jadrnici in čim manj tistih, saj veš kako tisti na you tube pravi, "KAJ ZDAJ BABE ZOPRNE". Očitno je v maternici pri ženskem plodu manj vode, potem jim pa ne paše na valovih, razen redkih izjem. Po večini je tisto, preveč valov, preveč sonca, prevroče preveč piha, a se moramo cel dan guncati na teh valovih, samo v končni fazi so pa vse eno najrajši zraven, ko se odpravimo na morje in potem po letu dni rečejo, mater, saj na tistem otoku je bilo pa res full lepo :).
Skratka čim več lepih spominov tudi na poti z jadrnico ti želim.
LP PACEK
Uporabniški avatar
popaj
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a popaj » Pe Sep 11, 2009 15:33

Da ne dolgovezim: Zlatko, toliko "morskega" lesa(mahagonij, tik), kot ga imajo B. v kabinah, malokje najdeš. Plastični je edino nosilec za steklenice(v novejših modelih). Na palubi ga imaš pa toliko, kot ga plačaš. Da ne omenjam, da je v kokpitu tik standardno, pri marsikaterih drugih ga moraš doplačat!
Novinec: bowtruster na tej dolžini ni običaj. Veliko pa pomenijo izkušnje in praksa, praksa, praksa...pa še včasih ne pristaneš, kot si predvidel??!. Je pač potrebna ponovitev- naj ti ne bo nerodno. Čeprav z motornjaki nimam izkušenj, pa mislim, da je manevriranje v marinah čisto nekaj drugega z jadrnico, kot pa z m. Pa veliko "vetrovnih" užitkov :wink: .
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Pe Sep 11, 2009 21:36

Očitno sem dobil prave odgovore in prava mnenja od Marchija, Popaja,..... ter vseh odtalih (da ne naštevam), jutri si grem jadrnico ogledati v živo, dogovoriti zadeve in plačati aro (10%), potem pa bomo kako gospodarsko rekli in videli kje smo. Največji problem je moja žena, ki se že tri dni kislo drži, ker ve, da kar si zapičim v glavo, gre v realizacijo. Najbolj je jezna na Sredozemlje; najprej jadrnica, potem me večkrat po teden ali 14 dni ne bo, potem... pa ko bo napočil čas,.... odjadram.
Zdaj ni nobena skrivnost več, ker sem se dogovoril, kako pa jadrnica zgleda je vse tu, ker to je prav ta jadrnica:

http://www.tty.si/cmscontent/files_mm/i ... avtika.pdf

kaj vse pa prodajalec ponuja in za koliko? tudi ni skrivnost, saj je že kar nekaj časa na netu, kupcev pa verjetno ni zaradi recesije, ter skoraj končane sezone.

http://www.tty.si/cmscontent/files_mm/i ... 08_www.pdf

Zdaj je vse razkrito.

LP in hvala za spodbudne besede in odgovore.
:wink: :wink: :wink:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
Lipi
Kapitan
Kraj: LJ - Vrsar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Lipi » So Sep 12, 2009 10:37

... bi ti biu "fouš" , tut če ne bi bil gorenc ... :D :D
še kakšen meter več ...
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » So Sep 12, 2009 12:06

Krasno plovilo, Novinc.
Zelo lepa notranjost, izdelava pedantna, razporeditev zelo ekonomična. Malo me spominja na Hrast-ovo.
Ob novi pridobitvi, ti želim vse naj naj, brez zapletov in "poporodnih" težav :) . Naj ti služi tako, kot si želiš.
LP
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » So Sep 12, 2009 13:25

Preveri, kakšna je opcija za močnejši motor. Saj ne, da bo prešvoh, ampak, če boš moral motorirat v težkem morju, ne boš prišel kaj dosti čez 3 kn, pa še motor se bo dodobra namučil. Morda ti bo kak lastnik enakega ali podobnega plovila znal svetovat kaj več.
Iz lastnih izkušenj vem, da so v osnovnih variantah in pogosto v čarterjih navadno motorji na spodnji meji in v valovitem morju je plutje že muka. Plutje z jadrnico, ki ima dovolj rezerve v motorju, pa tudi v težkem morju ni problematična, ladja bo brez muke rezala čez valove.
Računaj, da boš z jadrnico tudi na morju v razmerah, ko z motornjakom niti pomislil nisi na izplutje.
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » So Sep 12, 2009 13:28

Pardon, sem spregledal, da kupuješ testno barko, torej nimaš kaj dost izbirat.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » So Sep 12, 2009 19:17

Kot sem videl na predračunu je doplačilo za motor volvo D 30, že vštet, tako da mislim da ima močnejšega.
lpg
https://medisken.si
papa
Viceadmiral
Kraj: ČRNA GORA - MURTER- SLANICA

OdgovorNapisal/-a papa » Ne Sep 13, 2009 00:13

Pa kak motor neki ? Kakšni jadralci pa ste ? Jadrnica rabi motor samo v izjemnih primerih popolnega brezvetrja in tedaj je morje kod bi rekli moji od dole ka maslinovo ulje drugače pa obstaja za nemogoče razmere eno čisto malo jadro, ki se mu pravi viharno jadro in to je rešitev za vse nepozabne in od morja zalite trenutke, ki pa ti jih vsekakor ne želim preveč. Enkrat ali dvakrat pa je kar dobro tako čisto malo za strah saj veš :lol:

lp papa
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Ne Sep 13, 2009 08:39

papa napisal/-a:Pa kak motor neki ? Kakšni jadralci pa ste ? Jadrnica rabi motor samo v izjemnih primerih popolnega brezvetrja in tedaj je morje kod bi rekli moji od dole ka maslinovo ulje drugače pa obstaja za nemogoče razmere eno čisto malo jadro, ki se mu pravi viharno jadro in to je rešitev za vse nepozabne in od morja zalite trenutke, ki pa ti jih vsekakor ne želim preveč. Enkrat ali dvakrat pa je kar dobro tako čisto malo za strah saj veš :lol:

lp papa

Načeloma imaš prav, ampak kdaj pa kdaj se tudi zgodi, da se moraš nekam odvlečt z motorjem, neglede na situacijo na morju.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Ne Sep 13, 2009 22:15

Pravkar sem se vrnil z obale in vikenda, zato malo z zamudo. Vgrajen motor ni serijski ampak je on pod opcijo - močnejši 30 KS.
Plovilo sem si včeraj detaljno ogledal in sem še kar zadovoljen. Ja, čarter se mu malo pozna, vendar so to lepotne napake, ki jih bom kmalu odpravil. Nekaj ZS bom poslal nekaterim jadralcem za nekatera vprašanja.
Od vas pa me zanima, če je kdo montiral premčni propeler in koliko ga je to stalo?, potem me zanima, koliko stane radar (komplet) in montaža, ter zanimam se za gretje v plovilu, verjetno je bo Webasto z montažo - cena?

Hvala za odgovore!

LP
:wink:

Uporabniški avatar
navigator
Viceadmiral
Kraj: LJUBLJANA

OdgovorNapisal/-a navigator » Ne Sep 13, 2009 22:19

Večna dilema.. jadrnica ali motor.. zanimivo pa mi je vsekakor to, da si presedlal iz motorja na jadra..običajno je nasprotno, ali pa mogoče, bolj logično.. namreč, ko spoznaš obalo, ko si dosegel točke ki na Jadranu veljajo za videt jih, potem postane samo dirkanje od cilja do cilja dolgočasno..kot sem že zapisal, smisel je v poti, in ne v cilju.. cilj zna postati tudi začetek.. preberi Alkimista... zanimivo branje.. kar se kislega obraza tvoje žene tiče pa samo tole, lastnik jadrnice je srečen samo dvakrat, ko barko kupi, in ko jo proda... a med tem so samo ženske tiste, ki na takem plovilu res uživajo, sončenje na palubi med plovbo, ko nimaš ti nobene možnosti pobrisat s kakimi frendi na kak pir, ki se seveda prevesi v večer, med plovbo ti služi kak malo boljši avtopilot, ti pa imaš, če je morje mirno in ravno prav piha, ogromno časa, da jo veselo razvajaš s kako masažo, za katero itak, kot pravijo dame, nikoli ni časa... ti povem, da čez eno sezono ne bo več hotela slišat za kak gliser.. ženske vedo...
kakorkoli, ti si samo omisli barko, potegni ven jadra ko ne bo preveč vleklo, pa pluj.. to je tisto pravo, veter jadra in tišina.. jaz si umažem roke z oljem samo takrat, ko kaj kuham, in to olje ni dizel... in če potrebuješ sopotnika za kak teden, se kar javi.. sva podobnih let..
Kar pa se tiče tega dejstva da je to bavaria ali pa kaj drugega, ti pa lahko mirno povem, da je barka v redu, in da je vse ostalo okoli tega, prerekanje kaj je v redu in kaj ni, eno veliko preseravanje tistih, ki jim je barka prestiž in ne užitek.. upam da ne sodiš v to kategorijo..mirno morje in veliko užitja ti želim
MORJE, ŠIROKA CESTA..
dinksi
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a dinksi » Po Sep 14, 2009 00:03

Za webasto in Raymarine pokliči
Medle Jože 041633197 zastopa in montira webaste in inštrumente Raymarine. Tudi za ceno ti bo lahko direktno povedal, ker je opremil že malo morje Bavarij za TTY.
Njega lahko vprašaš tudi za bowtruster. Laminira ne sam..povleče in montira pa elektriko.

L.p.
Dinksi
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Sep 14, 2009 00:12

Dinksi, hvala!

LP
:wink:

silba
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a silba » To Sep 15, 2009 21:33

Novinec samo tako naprej!Ni važno na čem pluješ,važno je da uživaš-jaz sem začel s 5 m pasaro :D :D :D :D :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti