OdgovorNapisal/-a luftar » Pe Dec 16, 2011 20:42
Poleti, ko sem že hotel zajadrati pri Porerju čez kvarner, sem opazil, da se mi je raztgala (potrgali so se šivi) UV zaščita za jadra. Takoj sem obrnil in se odpeljal nazaj v Pulo in poklical jadrarja ELVISA firma SEBEL 052 502 780. Šivanje računa 30 EU/uro. Prisiljen sem bil nesti jadro k njemu, kajti če bi šel v Slovenijo bi me prišlo dražje.
Prvotno sem mislil, da je potrgano samo nekaj šivov in bo vse hitro gotovo. Toda jadrar je ugotovil da so praktično vsi šivi že v zelo slabem stanju, zato je predlagal da mi na novo pošije celotno jadro, na kar sem tudi pristal. Počakal sem kar pred delavnico, vendar je šivanje trajalo kakšno uro in pol. Delo je bilo korektno napravljeno zaračunal pa mi je 400 Kun, kar znese nekaj čez 50 EU.
Z ozirom na sezono, se mi zdi, da je bilo dokaj ugodno, kajti nekateri te res kar upilijo, ko vedo, da si v škripcu.
Jadrar mi je tudi pokazal, da delajo jadra z novimi materiali, kjer ni nikakršnega šivanje temveč samo lepljenje. Zatrdil je, da so ta jadra mnogo kvalitetnejša, cena pa je cca 10 % višja.
P.S. Cena novega jadra za 30 m2 genove je cca 50 EU za m2.