Podaljšanje sidrne verige - inox Vs cinkana
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Nikola Tesla napisal/-a:Do sedaj sem z barko doživel od 2004 do danes tri nevihte za katere sem prepričan, da bi mi inox veriga počila. Imam 8mm pocinkano veriho, škoda ker ne delajo 9mm. 10mm pa je preteška in obenem zavzame veliko več volumna v sidrnem jašku.
LP NT
Zanimivo, da je naša še v enem koncu, čeprav je 10mm Inox in tudi ima za sabo kar nekaj neviht
LP, Uroš.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Lani sem spoznal lastnika plovila ki je imel enak problem kot jaz in mi je absolutno potrdil, da se inox veriga 10mm zloži na enak volumen kot 8mm pocinkana. Ker gre za človeka, ki mu zaupam sem se odločil, da nabavim 10mm inox verigo. Do sedaj mi je 8mm pocinkana zdržala marsikaj in upam da bo tudi 10mm inox.
Ali morda kdo ve kje se bi dalo najceneje nabaviti 10mm inox verigo 50m-70m. Kdo so proizvajalci v EU?
LP NT

Ali morda kdo ve kje se bi dalo najceneje nabaviti 10mm inox verigo 50m-70m. Kdo so proizvajalci v EU?
LP NT

Kju nabaviti INOX verigo!
Torej definitivno je pravi naslov http://www.posidonia.com/ - podjetje z dolgo družinsko tradicijo.
Moja izkušnja - 8 mm 50 m. Zadevo so mi nabavljali prijatelji in sorodniki za darilo. Na poslani mail se odgovorila prijazna angležinija (dela pri njih - še prej pa je bila v mailu ene pet posredovanj maila od Luigia do Giovanija, do....saj veste Italjani pa angleščina). Dobili zimski popust. Ne sme pa se pozabiti na stroške poštnine (je prišla cca. 170 €). Cena je bila malenkost dražja, kot je bila najdražja pocinkana pri našem trgovcu. Na barki jo imam že 2 leti in zelo dobro služi.
Moja izkušnja - 8 mm 50 m. Zadevo so mi nabavljali prijatelji in sorodniki za darilo. Na poslani mail se odgovorila prijazna angležinija (dela pri njih - še prej pa je bila v mailu ene pet posredovanj maila od Luigia do Giovanija, do....saj veste Italjani pa angleščina). Dobili zimski popust. Ne sme pa se pozabiti na stroške poštnine (je prišla cca. 170 €). Cena je bila malenkost dražja, kot je bila najdražja pocinkana pri našem trgovcu. Na barki jo imam že 2 leti in zelo dobro služi.
...Don't take life too seriously . No one gets out alive! ...
...Never sail with a crew who can't sing!...
...Never sail with a crew who can't sing!...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta