Srečko in Olga Pust
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
O sami nesreči in reševanju je bolje, da vsak sliši iz prve roke ali prebere iz knjige.
V krmilo je udaril nek predmet, ki je zdrobil varovalne vijake, ki držijo krmilo po vertikali nato pa je padlo krmilo dol do prvega ležaja, kjer ga je ustavila roka avtopilota in krmila. Krmilo je bilo tako vpeto v eni sami točki in sile na valovitem morju so bile prevelike, da bi trup to zdržal.
Prav zaradi takih primerov so izumili skeg katerega pa nekateri proizvajalci plovil ne uporabljajo zaradi performans. Vedno je na tehtnici varnost ali performance.
Skeg na moji barki. Krmilo je vpeto v treh točkah
Jadrnica Rhea na ARC.
Med slovenskimi jadralci iz leta v leto narašča zanimanje za prečenje Atlantika pod okriljem organizacije World Cruising Club in regate ARC. Vsako leto na 2.800 Nm dolgi plovbi čez Atlantik vihra kakšna slovenska zastava in tudi letošnjega novembra bo čez lužo odjadrala jadrnica s slovensko posadko, in sicer jadrnica Rhea, bavaria 40 cruiser, letnik 2008.
Članek v Valu...
LP NT
V krmilo je udaril nek predmet, ki je zdrobil varovalne vijake, ki držijo krmilo po vertikali nato pa je padlo krmilo dol do prvega ležaja, kjer ga je ustavila roka avtopilota in krmila. Krmilo je bilo tako vpeto v eni sami točki in sile na valovitem morju so bile prevelike, da bi trup to zdržal.
Prav zaradi takih primerov so izumili skeg katerega pa nekateri proizvajalci plovil ne uporabljajo zaradi performans. Vedno je na tehtnici varnost ali performance.
Skeg na moji barki. Krmilo je vpeto v treh točkah
Jadrnica Rhea na ARC.
Med slovenskimi jadralci iz leta v leto narašča zanimanje za prečenje Atlantika pod okriljem organizacije World Cruising Club in regate ARC. Vsako leto na 2.800 Nm dolgi plovbi čez Atlantik vihra kakšna slovenska zastava in tudi letošnjega novembra bo čez lužo odjadrala jadrnica s slovensko posadko, in sicer jadrnica Rhea, bavaria 40 cruiser, letnik 2008.
Članek v Valu...
LP NT
Če koga zanima:
To je JK Loka Timing iz Škofje Loke.
Vabimo vse člane JK, da se nam skupaj s soprogami in prijatelji pridružite na predavanju
Olga in Srečo Pust: POTOPLJENE SANJE
v sredo, 8. januarja 2014 ob 20.uri
v gostišču Pr Godč Sveti Duh.
Po vrnitvi v Slovenijo je Srečo uredil svoje dnevnike in pred dnevi izdal svojo drugo knjigo Potopljene sanje, ki jo boste lahko s popustom kupili po predavanju.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
- Marjan Tomki
- Admiral
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
ECHO napisal/-a:Če koga zanima:Vabimo vse člane JK, da se nam skupaj s soprogami in prijatelji pridružite na predavanju
Olga in Srečo Pust: POTOPLJENE SANJE
v sredo, 8. januarja 2014 ob 20.uri
v gostišču Pr Godč Sveti Duh.
Po vrnitvi v Slovenijo je Srečo uredil svoje dnevnike in pred dnevi izdal svojo drugo knjigo Potopljene sanje, ki jo boste lahko s popustom kupili po predavanju.
Kje je bilo pa tole sploh objavljeno?
Na straneh JK Loka Timing-a tega namreč nisem našel...
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
ECHO napisal/-a:Kje je bilo pa tole sploh objavljeno?
Na straneh JK Loka Timing-a tega namreč nisem našel...
Dobil sem po mailu in verjetno vsi člani kluba, stran pa ni ažurna.
To definitivno drži...verjemi
Saj verjamem. Sem bil tam in poslušal zadevo. Je bilo zanimivo. Hvala!
A boš prosil spet tu objavil če bo še kaj podobnega?
Marsikdo bi rad šel, pa se ne ve...
- Marjan Tomki
- Admiral
Z Rokom bila tam - tudi jaz nisem - razen na 'plovcu - našel nič na internetu, pa sem poklical gostilno in so potrdili
Predavanje je - v grobem - zajelo naslednje reči:
Ali koga zanima 'krajša obnova' katerega od teh delov?
Predavanje je - v grobem - zajelo naslednje reči:
- Srečko: varnost na barki (kaj se je zgodilo ob potopitvi Ciao je le manjši del)
Olga: zanimivi kraji, običaji, jedi... nista imela namena obpluti sveta x.krat v x času, ampak videti vse zanimivo, kar jima pade v glavo
Srečko: začel postajati praktični strokovnjak za medčloveške odnose na barkah, ko sta potem gostovala na nekaj drugih barkah
Srečko: naslednja barka - izpade, da bo isti tip, tudi rabljena in eno leto mlajša, ampak krmilo bo drugače vgrajeno.
Ali koga zanima 'krajša obnova' katerega od teh delov?
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
- od kapitana zena
- Admiral
- Marjan Tomki
- Admiral
Za zdaj je še v spominu, saj je bilo šele včeraj...
Sicer sem pa hotel izvedeti, ker je včasih 'galama' čez moje 'proste spise'.
Sicer sem pa hotel izvedeti, ker je včasih 'galama' čez moje 'proste spise'.
Correct me if I am wrong, please.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti