Elan 400

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
ECHO
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a ECHO » Pe Avg 02, 2013 18:25

V Portorožu sem si ogledal elan 400. Performance jadrnico ?!? Teža tik-a vsekakor pripomore h povečanju hitrosti barke. Pri X-Yachts se ve, če je cruiser je tik, če je performance pa čimmanj teže in tika. Plačaš kevlarski volan in imaš na barki tik :) Mimogrede, naj kdo hodi po tiku ali naj se vsede nanjga, ko ga pogreje sonce.
Glede volana mislim, da znajo biti veliki volani v napoto. Če je kdo peljal Firsta 35, ki ima velik volan, pa bocaporte tako visoko, da moraš biti vsaj 1,80 velik, da sediš in orcaš. Če pa imaš v roki polno gajbo težko splezaš s to težo okoli volana. Enako velja pri nalagunju prtljage. Mislim, da so tukaj brcnili v temo. Pri širši krmi definitivno dva volana. Elan 400 je pri krmi širok, mislim da 4,50m. Rabil bi precej velik volan.
Kar se argole tiče sem za, tudi za večje barke, tako kot za špin, ampak katera jadrnica, ki jo želijo še oddajat ima še argolo, ali špinaker. Zadnja od Elana je bila elan 340, nato pa samo Genakerji.
Notranjost in design je tradicionalno the best. Zdaj ima še mikrovalovko.
Definitivna prednost pred konkurenco je dvojni krmilni list, ki odpušča napake pri orcanju, samo ne vem če je zaradi tega vredna svojega denarja. Baje brez jader in inštrumentov več. kot 160.000 €.
Uporabniški avatar
ECHO
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a ECHO » Pe Avg 02, 2013 18:46

Upam, da se da barka naročit brez tika.
A je kdo jadral na njej?
Uporabniški avatar
ECHO
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a ECHO » To Avg 06, 2013 15:08

Zdaj sem vidu na nekem posnetku "Elan 400s Sailing to Norway", brez tika :)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti