Znacilnosti jadrnic po izdelovalcih

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Jun 03, 2015 09:10

al napisal/-a:
Poletni veter napisal/-a:jest ne bi nič kupil, ampak bi rental tako kot zdaj....letno jadram ca 3xpo 1 teden, v visoki sezoni placam ( za SO 35, impression 344 .. ) ca 1400 eur / teden x 3 : ca 4500 eur na sezono, kar je manj kot stane privez v marini...pa nobenih skrbi, izgube vrednosti, barke so vzdrzevane itd..

pametno!

Ampak si prikrajšan za : Pobarvane roke od antifaulinga, plačevanje zavarovanja, periodične tehnične preglede, vsakoletne novosti glede plovnih dovoljenj, sekiranje živcev ob zimski močni burji, šraufanje pump, impelerjev, menjave cinkov, mazanje vinča, pokvarjenih sekretov, ... NEPRECENLJIVO ! :D
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
diligence
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a diligence » Sr Jun 03, 2015 12:59

kr en napisal/-a:
al napisal/-a:
Poletni veter napisal/-a:jest ne bi nič kupil, ampak bi rental tako kot zdaj....letno jadram ca 3xpo 1 teden, v visoki sezoni placam ( za SO 35, impression 344 .. ) ca 1400 eur / teden x 3 : ca 4500 eur na sezono, kar je manj kot stane privez v marini...pa nobenih skrbi, izgube vrednosti, barke so vzdrzevane itd..

pametno!

Ampak si prikrajšan za : Pobarvane roke od antifaulinga, plačevanje zavarovanja, periodične tehnične preglede, vsakoletne novosti glede plovnih dovoljenj, sekiranje živcev ob zimski močni burji, šraufanje pump, impelerjev, menjave cinkov, mazanje vinča, pokvarjenih sekretov, ... NEPRECENLJIVO ! :D

Da imamo kontinentalci svoje barke,je verjetno finančno najbolj blesava investicija...

Vendar v nekaterih stvareh ne moreš v polnosti.uživati,če ni tvoje.

Pred leti sem smučal na Balkanu ,kjer so ali imeli smučarji zelo staro oprmo ali pa ful kul izposojeno.Vsi so v vrstah tacali en po drugem.Nihče ni pazil na nič.Tisti na stari opremi so jo bili vsaj vajeni.
Uporabniški avatar
snwl
Admiral

OdgovorNapisal/-a snwl » Sr Jun 03, 2015 14:51

Psa, bicikel, uro, ženo,......barko se NIKOLI ne posoja (izposoja) :D :D :D
...Don't take life too seriously . No one gets out alive! ...
...Never sail with a crew who can't sing!...
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Jun 03, 2015 17:18

Ženo izvzam,še rad se je boš za kak vikend losal..Ja se pa strinjam, da je ful blesavo, da imamo kontinentalci svojo barko,zato imam jaz raj 2 pa lani 103 dni na morju. :lol:
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Jun 03, 2015 17:53

polanc napisal/-a:Ženo izvzam,še rad se je boš za kak vikend losal..Ja se pa strinjam, da je ful blesavo, da imamo kontinentalci svojo barko,zato imam jaz raj 2 pa lani 103 dni na morju. :lol:

Ja saj, samo včasih pa jamraš tako, da na obeh ne moreš odpeljat ! :twisted:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Jun 03, 2015 18:40

je pa fajn,ker ko se z ženo skregava lahk greva vsak na svojo barko ne le vsak v svojo kabino haha.Ja sej eno prodajam saj veš..
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Če Jun 04, 2015 06:27

snwl napisal/-a:Psa, bicikel, uro, ženo,......barko se NIKOLI ne posoja (izposoja) :D :D :D

Se nikoli ne posoja... če si pa izposodiš pa je zanimivo.... a ne?
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Uporabniški avatar
johnny1300
Viceadmiral
Kraj: Straža
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a johnny1300 » Če Jun 04, 2015 07:36

polanc napisal/-a:Ženo izvzam,še rad se je boš za kak vikend losal..Ja se pa strinjam, da je ful blesavo, da imamo kontinentalci svojo barko,zato imam jaz raj 2 pa lani 103 dni na morju. :lol:

Iztok
103 dni na morju je super. Lahko poveš koliko od teh dni je bilo dela (brušenje, AF, poliranje, razno servisiranje,...).
Me res zanima kakšno razmerje je med delom in uživanjem med rjuhami.

lp
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Če Jun 04, 2015 16:16

johnny1300 napisal/-a:

Iztok
103 dni na morju je super. Lahko poveš koliko od teh dni je bilo dela (brušenje, AF, poliranje, razno servisiranje,...).
Me res zanima kakšno razmerje je med delom in uživanjem med rjuhami.

lp

103:0 ker že samo delo na jadrnici je užitek, tega hlaponarji ne veste, ker ste vedno črni od masti in vse smrdi po nafti...
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011

POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Jun 04, 2015 16:47

Ja Jony, lahko.Začel sem z praznovanjem novega leta na barki,potem sem užival vsak drugi vikend do mislim aprila, ko sem potegnil ven vse fuge iz teaka na palubi in delal 5 dni.Pol užival 9 dni, sicer mal deževnih za prvi maj.Pol sem se zaletu z avtom in sem spet bil v brezdelju pol mi je treščilo v barko ,sem bil 2krat ali 3krat na jamborju pa poštimal v barki elektroniko cca 3 dni, pol vsak vikend na barki do dopusta v juliju in avgustu 27 dni.pa spet preživel po 3 vikende na mesec do prvega novembra.Ker žena ni mela nove jakne za kazat jo po grobovih sva šla jadrat do Pule 5 dni,nato vikendi do sred decembra in en dan montaža webasta,prej sem kuril na petrolej.Nato pa spet božič in silvestrovo na barki.Zato pa tud nardim čez 40kkm letno.
Barke nisem imel zunaj, torej ni blo brušenja in poliranja,jadra so bila ok, tende tud.Eno poličko sem še zmontiral pa mal cevi poskril od gretja ,to pa ni prehudo.Pa dobrodošel na pir.Letos smo pa obe barki poštimali v 11 dneh ,kar je tud ok,pa spet smo silvestrovali gor..pa Rovinj avijonče gledali,..
Ne odvežem se pa vedno.Tudi kofetkanje,zibanje, cartanje z ženo na barki...me napolnjuje z energijo za naslednji teden,če tudi sva le privezana na boji.
Dost nakladanja.grem spokat ker pičim ju3 na morčka
Uporabniški avatar
johnny1300
Viceadmiral
Kraj: Straža
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a johnny1300 » Če Jun 04, 2015 20:28

Super Iztok. Torej je veliko več uživanja kot šmirastih rok. Ko berem od drugih poste, so skoz v nekem delu. Eni pa še odprejo temo "dost mam" a ne voda? :-D
Lepo' da znata z ženo uživati...
Letos sem imemožnost tudi jaz postati solastnik jadnice Colvic 29, pa se za enkrat nisem odločil,ker trenutno enostavno nebi ujel časa za uživanje, če pa bi že bilo, potem pa bilo samo dirkanje. Mogoče kasneje-sedaj so na prvem mestu služba in obdelava sodov.
Čarter je čist OK, samo se moram vedno znova navajati nove barke...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti