Lifejacket

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Sep 25, 2015 13:51

Lure napisal/-a:Dobil od Slo ponudnika info da pri narocilu vsaj 10 jopicov, lahko racunamo na popust 20%, kar nas pripelje z vsem na 142 EUR. Malo ceneje kot na webu...

fajn.
se ti mudi ali lahko zbiranje ponudb/naročil še malo raztegnemo.
rad bi pač naredil "domačo nalogo".
leon90
Poročnik korvete
Kraj: Ormož - Sv. Juraj

OdgovorNapisal/-a leon90 » Pe Sep 25, 2015 14:42

Lure dobra cena...
Al ti kar naredi ''domačo nalogo'', tudi jas bom malo pobrskal o tem.
meni se ne mudi :)
Uporabniški avatar
Lure
Admiral
Kraj: Ljubljana - Izola

OdgovorNapisal/-a Lure » Pe Sep 25, 2015 18:02

al napisal/-a:se ti mudi ali lahko zbiranje ponudb/naročil še malo raztegnemo.
rad bi pač naredil "domačo nalogo".

Naslednji teden sem tako ali tako "na vodi", tako da se mi ne mudi. Verjamem pa da tudi ponudnik ne bo umaknil svoje ponudbe da se dokoncno odlocimo.

Se priblizen povzetek iz ponudbe - po komponentah:
- lifejacket: 98 EUR
- lucka: 36 EUR
- sprayhood: 12 EUR
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Sep 28, 2015 11:39

Tisti izpit sem verjetno naredil (ampak ni še rezultatov), čeprav nameravam dober del še podrobneje naštudirati (ne za izpit, ampak za uporabo).

Ampak zdaj je spet malo več časa. Če je €146 za tak komplet iz SLO, je tudi meni OK.
Lure napisal/-a:...
Se priblizen povzetek iz ponudbe - po komponentah:

Marchi napisal/-a:
Marchi napisal/-a:Marjan, pa kje si našel tega za 50€. Sicer nima lučke ampak neko predpripravo za lučko. Če je res ta cena in če je vse ok bom vzel dva. Sem jim poslal mail ker jim ne dela webshop. Če bi še kdo naj pove.

Slika

Thank you for your inquiery.These are lifejackets for rent. :lol: :lol:
If you would like to buy them one would cost € 90.- without the light and € 110.- with light. Delivery will cost € 18.-.

Če bi bilo tudi pri segelwelt €12 zraven za sprayhood, bi bilo skupaj najbrž €112, pa z €18 za poštnino pa €140.

Tu je €146 skupaj. Mogoče veš, ali ima tudi rezervne bombice in tabletke in po koliko?

Je tudi tu v osnovnem kompletu že vključena ena bombica in tabletka? Če ni, bi to v bistvu pomenilo še €10 razlike v ceni (moram tudi izvedeti, kateri tip paše in iz tega, koliko kje stane).
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne To Nov 10, 2015 14:12, skupaj popravljeno 1 krat.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Lure
Admiral
Kraj: Ljubljana - Izola

OdgovorNapisal/-a Lure » Po Okt 12, 2015 09:53

Marjan, predvidevam, da je lifejacket komplet in ima že eno bombico in tabletko, bom pa preveril.

al: a si ti še kaj napredoval glede raziskave? Kakšno novo odkritje?

Koliko nas je potem resnih kandidatov za nakup?
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Okt 12, 2015 10:29

@Lure
nisem še. priznam.
ti javim na ZS, ko bom (če boš še čakal...).
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Okt 12, 2015 11:10

Jaz sem že resen kandidat za nakup: za komplet komplet (==Kru Commodore jopič+LED lučka+sprayhood) je €150 že rezervirano (pa še malo rezerve za vsak slučaj).

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Okt 20, 2015 20:04

Kaj novega?

Še koga zanima nakup takega?

Mislim da gre tudi samo lifejacket, tedaj torej €98 (Marchi, ti to pride v 'proračun'?)
Lure napisal/-a:Se priblizen povzetek iz ponudbe - po komponentah:

al

OdgovorNapisal/-a al » To Okt 20, 2015 20:27

Z moje strani nič novega in glede na razpoložljiv čas, ne bo še do sredine novembra.
Ne želim, da me kdo čaka in morda zaradi tega izgubi dobro priložnost.
Jaz bom šel zagotovo v nakup ampak najprej hočem spoznati kaj je zame najboljše (na "lajfe" se ne spoznam...) in morda cena niti ne bo toliko pretehtala, kot sama uporabnost oz. bolje rečeno primernost (glede na to kje plujem in kam mislim plut).
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Okt 20, 2015 21:20

Marjan Tomki napisal/-a:Kaj novega?

Še koga zanima nakup takega?

Mislim da gre tudi samo lifejacket, tedaj torej €98 (Marchi, ti to pride v 'proračun'?)
Lure napisal/-a:Se priblizen povzetek iz ponudbe - po komponentah:

Pride v proračun. Sicer bom vzel dva komada (za stražo), ampak bom ko bom. Cene so itak tam tam, tako da za 5€ popusta je itak vseeno kje in kdaj ga nabavim.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Okt 20, 2015 21:51

@al
Točno to znamko in kolikor se spomnim tudi tip 'gonijo' na njihovih tečajih (Kargl) preživetja na morju po ISAF.

Na vsakem tečaju vsi tečajniki v nepremočljivo obleko in rešilni jopič, skok v vodo in napihovanje, potem pa nekaj ur praktičnega dela tečaja v vodi.

Za zaključek pa tudi ponovno kompletiranje rešilnega jopiča (pregled ter nova bombica in tabletka) da znaš tudi to. Isti rešilni jopič te znamke in tipa zdrži kar nekaj tečajev - in to je tistih €50 za izposojo z povezave.

Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Sr Okt 21, 2015 08:40

Al
Imam nekaj napihljivih jopičev, Ocean Safety in Spinlock in jih ob priliki, ko boš na obali, lahko tudi preizkusiš, da dobiš občutek.

Cena je pa zelo konkurenčna zgornjim.
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Okt 21, 2015 13:00

Ok Joško. Hvala.
Probam in se bom potem lažje odločil.
Ko berem tuje forume, pišejo, da je pomembno preizkusiti (obleči) lajf.

Mogoče je za koga to že prveč kompliciranja ampak jaz smatram varnostno opremo kot nekaj, kjer na želim šparati pa tudi ne na hitro nekaj kupiti.
Podobno sem kupoval rešilni splav (ocean varianta pa ne za prveč oseb itd...).

A safety tečaje še kdo izvaja v Sloveniji?
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Okt 21, 2015 19:44

Kolikor vem, od tistega, ki sem se ga udeležil 2010 in mislim da ga je organiziral Marko Murn, ni bilo nobenega več v Sloveniji.

Ponudbo ima http://www.navticni-tecaji.si/isaf, ampak piše da vozijo v Zagreb. Mislim, da je meni letos - če ne bo pa naslednje leto - potekel in bom mogoče šel na obnovitvenega.

V Zagrebu imajo praktični del v vodi v bazenu Utrine, v Sloveniji pa je bilo fenomenalno težko najti bazen, kjer bi to pustili. Tisti, ki smo jih vprašali, so takrat trdili, da predpisi za zagotavljanje čistosti vode prepovedujejo vstop v bazen v oblačilih, razen kopalk.

Kolikor vem, Kargl (Dunaj) izvede tečaj kjerkoli, kjer so pogoji in dovolj prijav, ampak če ni pogojev tudi za vodni del, pač ne gre. Kako je to uspelo 2010 (in vsaj enkrat prej), pa ne vem. Morda so tisti predpis sprejeli kasneje.

dijo_porko
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a dijo_porko » Če Okt 22, 2015 14:03

Marjan Tomki napisal/-a:Kolikor vem, od tistega, ki sem se ga udeležil 2010 in mislim da ga je organiziral Marko Murn, ni bilo nobenega več v Sloveniji.

Ponudbo ima http://www.navticni-tecaji.si/isaf, ampak piše da vozijo v Zagreb. Mislim, da je meni letos - če ne bo pa naslednje leto - potekel in bom mogoče šel na obnovitvenega.

V Zagrebu imajo praktični del v vodi v bazenu Utrine, v Sloveniji pa je bilo fenomenalno težko najti bazen, kjer bi to pustili. Tisti, ki smo jih vprašali, so takrat trdili, da predpisi za zagotavljanje čistosti vode prepovedujejo vstop v bazen v oblačilih, razen kopalk.

Kolikor vem, Kargl (Dunaj) izvede tečaj kjerkoli, kjer so pogoji in dovolj prijav, ampak če ni pogojev tudi za vodni del, pač ne gre. Kako je to uspelo 2010 (in vsaj enkrat prej), pa ne vem. Morda so tisti predpis sprejeli kasneje.

Uspevalo je, dokler JZS tega ni prepovedala, ker ni bilo pod njihovim okriljem. Da bi pa sami kaj naredili... mogoče kdaj, glede na to, da je sedaj predsednik JZS Aljoša Tomaž, ki je bil na tečaju takrat kot jaz.

Lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov