Rt Kamenjak - rt stoterih obrazov

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Nov 10, 2015 17:28

Saj si opazil vse bistveno in dokler Marchi ni napisal, sem tudi jaz samo vedel, da ne vem zares, od kod je pihalo :wink:

Kar zadeva močnejše vetrove, okrog Kamenjaka najbrž ne motijo toliko kot valovi, ki izrazito vstanejo, ko iz katerekoli smeri pridejo na plitvino (bodisi pred Kamenjakom, bodisi v zaliv).

To - torej valovi bolj ko veter - zna 'zezati', zlasti pri jadranju proti valovom, ko ne uspeš vzdrževati dobrega kota v veter.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Nov 10, 2015 19:18

Vsa čast za vse te mikro ajbštelunge in kontrole pripon in napon in zaponk in ...Upam da vsaj mate čas kej spit vmes... :lol:
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Nov 10, 2015 20:40

A se ti zdi, da imamo cajt štelat? A nisi videl fotke? Tuki se marsikaj napiše, praksa je pa malo bolj na juhuhu. Tudi Marjan, ko je bil enkrat pri meni, je bolj užival v vsem skupaj, kot pa kompliciral s štriki. Čeprav je pa res razlika med nami, ki vsaj malo kompliciramo in tistimi, ki ruknejo gor jadra in tko potem naslednji 5 ur. Pol mu pa rečem, daj malo zategni, pa me čudno gleda. :P
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Nov 11, 2015 20:48

Takrat sta me še na jambor dvignila, ko sem si v Portiču zaželel lepega razgleda :wink: :lol: :lol: :lol:

Ja, o tisti MicTic-ovi bibliji - za katero se je izkazalo, da se je takrat za nekaj let 'zgubila' pri meni - je pa z malo povzetka tule.

Ampak iz knjige vidiš recimo, naj bo zategnjeno, in grobe 'napake' odkriješ in odpraviš hitro.

Potem pa je vprašanje, kako pogruntati, ali je neka vrv 2 cm premalo ali preveč potegnjena - in tista malenkost - ko ali če jo najdeš in jadrnica steče - zna narediti jadranje toliko večji užitek, kot je razlika med dobrim in slabim smučanjem. Tudi v slabem smučanju lahko kdo uživa, ampak ko gre dobro - vsaj po mojem - bolj.

Pa če že itak sicer nimaš kaj delati, ti je pa manj dolgčas, če poskušaš. Kadar ti seveda vreme da kaj časa, da bi ti bilo dolgčas :lol: :lol: :lol:
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti