Jadranje

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Leut
Admiral

OdgovorNapisal/-a Leut » To Mar 01, 2016 21:39

JADRANJE - znanost, ki nas uči, kako zboleti in se zmočiti, medtem ko se zelo počasi pomikamo proti nikamor z visokimi stroški.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Mar 01, 2016 21:54

Že, pa tudi jadranje, ena od reči:
  • ki nas utrdi, da nas ne odnese in ne ubije vsaka kaplja in vsak vetrc
  • ki nas postavi v okoliščine, kjer je prednost, kako se znajdeš in kaj zmoreš, ne le kaj in koliko imaš
  • ki nas postavi v okoliščine, v katerih ugotovimo - da bi bilo dobro če bi - in da bi tudi res lahko - kaj znali bolje in zmogli več
    ...

Pa seveda ni to edina reč, ki ima tak učinek.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Apr 10, 2016 21:19

:D Danes popoldan pa malo jadrat, no še kar, vsega skupaj sva z mornarko jadrala enih šest ur, lepo je blo, pa še Marchija sva srečala z novim genakerjem 8) hihihi, pa nas vseeno ni ulovil :D

Jadramo :D
Slika
V daljavi zagledam....
Slika
Kmalu vidim kdo je z novim genakerjem 8)
Slika
Slika
Slika
Seveda, želim veliko užitkov z novim jadrom :D
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Apr 10, 2016 21:41

tole bi lahk šlo tud u metula in pol...papa Alesijo :lol:
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Ne Apr 10, 2016 22:43

O hvala Alesjo. Super fotke. Mi pošlješ originale na mail, prosim.

Sem pa danes skoraj dušo spustil, ko sem telovadil z genakerjem. In seveda sem ga pri spuščanju tudi malo namočil :oops: . Nogavico bo treba sčarat, pa bo. Je pa rabljen, tako da sem imel res srečo glede dimenzij, ker je kot ulit.
Spredaj moram še pogruntat, kako in kam ga vpeti, zdaj sem ga pripel kar na eno špagco zvezano na ograjco.

Slika

Danes smo res lepo jadrali in Alesjo, da ti ne ostanem dolžan, nekaj fotkic iz mojega slabega telefona.

Alesjo napada z desne.
Slika

Dokler je imel samo genovo, sem ga še nekako lovil in celo prehitel
Slika

Slika

Ko pa je razpel svoj spinaker, pa mi je pobegnil
Slika

Slika

Večerna idila pod Devinskim gradom
Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Apr 11, 2016 08:13

Krasne fotke. Se je naredil zares lep dan.
Alesjo še enkrat hvala za odlično večerjo in družbo.
Marchi dobro izgleda tale Genaker. Škoda ker nisem imel časa ostat.
Popoldan sem se dobil s prijateljem, ki izdeluje alu jadrnico. Vnašala sva spremembe v elektro načrt, ter premlevala pozno v noč razne tehnične rešitve. Je prekaljen jadralec in samograditelj in sva iskala najprimernejše rešitve za posamezne zadeve.
james.7
Kapitan
Kraj: Vrtojba-portorož

OdgovorNapisal/-a james.7 » Po Apr 11, 2016 08:51

A zdaj vidim kdo je "nova" članica na "mojem" pomolu, mislim da sva se srečala zjutro enkrat, med prvimi ki so bili zunaj...potem je hitro zapel tisti genaker (popravi me če se motim)...
Tudi iz moje strani včeraj idealni pogoji za jadranje, vse skupaj približno 10 milj naredu v slabih 5 tih urah.
P.s. Pa se moremo zment enkrat da se pomerimo vsi skupaj :)

Slika

L.p.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Apr 11, 2016 09:13

Hm, izplul sem šele okrog 14.30 in sem šel desno okrog školjčišča, potem pa takoj genaker gor in proti Trstu. Tam sem srečal Alesja in sva skupaj jadrala in se preganjala dobre 3 ure. Vse skupaj cca. 15NM.
Kje si na pomolu? Kakšna barka? Moja je pri zadnji pasareli, B36.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Po Apr 11, 2016 09:22

Marchi napisal/-a:Hm, izplul sem šele okrog 14.30 in sem šel desno okrog školjčišča, potem pa takoj genaker gor in proti Trstu. Tam sem srečal Alesja in sva skupaj jadrala in se preganjala dobre 3 ure. Vse skupaj cca. 15NM.
Kje si na pomolu? Kakšna barka? Moja je pri zadnji pasareli, B36.

Jaz pa sem izplul malo pred eno popoldan, pa se je tudi nabralo 16 milj in nič goriva porabli :wink: :D no, samo pivo :)
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Apr 11, 2016 09:31

polanc napisal/-a:tole bi lahk šlo tud u metula in pol...papa Alesijo :lol:

Ah, kje pa. Alesja ne moreš ujet. Lahka barka veliko jader, to šiba kot noro. Mogoče v močnem vetru, ko se naše kobile zbudijo in so pač teoretične hitrosti trupa večje, drugače pa je Alesea prava raketa.
james.7
Kapitan
Kraj: Vrtojba-portorož

OdgovorNapisal/-a james.7 » Po Apr 11, 2016 09:33

M, potem ne, nisi bil ti. Jst sm bil okrog 10 zunaj in je imel en podobno rumeno jadro. Je bilo pa ogromno jadrnic zunaj.
Vem kakšna je tvoja, ker je letos oz. nevem od kdaj točno tam na novo...
Jaz sem od tvoje enih 5 mest ven proti. nižji črn jambor...:)
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Apr 11, 2016 16:53

Sam tvoj genaker bi lahko bil ene 3 m daljši po spodnjem robu,vsaj po fotki sodeč
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Apr 11, 2016 18:32

polanc napisal/-a:Sam tvoj genaker bi lahko bil ene 3 m daljši po spodnjem robu,vsaj po fotki sodeč

A 3m? A ni to mal preveč? Stari, ko se v tehle 95m2 upre veter, je cela štala in večjega si kar nekak ne želim. Pri 10 vozlih vetra v pol krmo, je barka šibala 6 vozlov, kar je super truper. Genovo sem pod 5 vozlov vetra zrolal, z genakerjem se pa peljem okrog 3 vozle :) To je to. To je še manjkalo, ;) zdaj pa lahko pičimo eno off shore :) :) Kdaj že? Prazniki so pred vrati. Z Alesjom sva se pogovarjala, da bi v drugem delu nekaj skupaj ušpičili. Ali regatico v tržaškem + fish piknik ali pa večdnevno jadračino na jug.
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Apr 11, 2016 21:24

uuu takoj vzamem besede nazaj,90 kvadratov je jasn dost,men je Pero omenjal nekih 70 za mojo barko.To pol mal slika tko prkaže.Se mi je zdel da imam jaz tko veliko genovo,sem sliki primerjal in kolk je jadra za jamborjem.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Po Apr 11, 2016 21:31

polanc napisal/-a:uuu takoj vzamem besede nazaj,90 kvadratov je jasn dost,men je Pero omenjal nekih 70 za mojo barko.To pol mal slika tko prkaže.Se mi je zdel da imam jaz tko veliko genovo,sem sliki primerjal in kolk je jadra za jamborjem.

A veš da imam jaz na mojo barčici spinaker 45 kvadratov in sem plul 4 vozle ko ni blo skoraj nič vetra in seveda pobegnil Marchiju :wink: :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti