Jadranje
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Že, pa tudi jadranje, ena od reči:
Pa seveda ni to edina reč, ki ima tak učinek.
- ki nas utrdi, da nas ne odnese in ne ubije vsaka kaplja in vsak vetrc
- ki nas postavi v okoliščine, kjer je prednost, kako se znajdeš in kaj zmoreš, ne le kaj in koliko imaš
- ki nas postavi v okoliščine, v katerih ugotovimo - da bi bilo dobro če bi - in da bi tudi res lahko - kaj znali bolje in zmogli več
...
Pa seveda ni to edina reč, ki ima tak učinek.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
O hvala Alesjo. Super fotke. Mi pošlješ originale na mail, prosim.
Sem pa danes skoraj dušo spustil, ko sem telovadil z genakerjem. In seveda sem ga pri spuščanju tudi malo namočil
. Nogavico bo treba sčarat, pa bo. Je pa rabljen, tako da sem imel res srečo glede dimenzij, ker je kot ulit.
Spredaj moram še pogruntat, kako in kam ga vpeti, zdaj sem ga pripel kar na eno špagco zvezano na ograjco.
Danes smo res lepo jadrali in Alesjo, da ti ne ostanem dolžan, nekaj fotkic iz mojega slabega telefona.
Alesjo napada z desne.
Dokler je imel samo genovo, sem ga še nekako lovil in celo prehitel
Ko pa je razpel svoj spinaker, pa mi je pobegnil
Večerna idila pod Devinskim gradom

Sem pa danes skoraj dušo spustil, ko sem telovadil z genakerjem. In seveda sem ga pri spuščanju tudi malo namočil
Spredaj moram še pogruntat, kako in kam ga vpeti, zdaj sem ga pripel kar na eno špagco zvezano na ograjco.
Danes smo res lepo jadrali in Alesjo, da ti ne ostanem dolžan, nekaj fotkic iz mojega slabega telefona.
Alesjo napada z desne.
Dokler je imel samo genovo, sem ga še nekako lovil in celo prehitel
Ko pa je razpel svoj spinaker, pa mi je pobegnil
Večerna idila pod Devinskim gradom

- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Krasne fotke. Se je naredil zares lep dan.
Alesjo še enkrat hvala za odlično večerjo in družbo.
Marchi dobro izgleda tale Genaker. Škoda ker nisem imel časa ostat.
Popoldan sem se dobil s prijateljem, ki izdeluje alu jadrnico. Vnašala sva spremembe v elektro načrt, ter premlevala pozno v noč razne tehnične rešitve. Je prekaljen jadralec in samograditelj in sva iskala najprimernejše rešitve za posamezne zadeve.
Alesjo še enkrat hvala za odlično večerjo in družbo.
Marchi dobro izgleda tale Genaker. Škoda ker nisem imel časa ostat.
Popoldan sem se dobil s prijateljem, ki izdeluje alu jadrnico. Vnašala sva spremembe v elektro načrt, ter premlevala pozno v noč razne tehnične rešitve. Je prekaljen jadralec in samograditelj in sva iskala najprimernejše rešitve za posamezne zadeve.
A zdaj vidim kdo je "nova" članica na "mojem" pomolu, mislim da sva se srečala zjutro enkrat, med prvimi ki so bili zunaj...potem je hitro zapel tisti genaker (popravi me če se motim)...
Tudi iz moje strani včeraj idealni pogoji za jadranje, vse skupaj približno 10 milj naredu v slabih 5 tih urah.
P.s. Pa se moremo zment enkrat da se pomerimo vsi skupaj
L.p.
Tudi iz moje strani včeraj idealni pogoji za jadranje, vse skupaj približno 10 milj naredu v slabih 5 tih urah.
P.s. Pa se moremo zment enkrat da se pomerimo vsi skupaj
L.p.
Marchi napisal/-a:Hm, izplul sem šele okrog 14.30 in sem šel desno okrog školjčišča, potem pa takoj genaker gor in proti Trstu. Tam sem srečal Alesja in sva skupaj jadrala in se preganjala dobre 3 ure. Vse skupaj cca. 15NM.
Kje si na pomolu? Kakšna barka? Moja je pri zadnji pasareli, B36.
Jaz pa sem izplul malo pred eno popoldan, pa se je tudi nabralo 16 milj in nič goriva porabli
polanc napisal/-a:Sam tvoj genaker bi lahko bil ene 3 m daljši po spodnjem robu,vsaj po fotki sodeč
A 3m? A ni to mal preveč? Stari, ko se v tehle 95m2 upre veter, je cela štala in večjega si kar nekak ne želim. Pri 10 vozlih vetra v pol krmo, je barka šibala 6 vozlov, kar je super truper. Genovo sem pod 5 vozlov vetra zrolal, z genakerjem se pa peljem okrog 3 vozle
polanc napisal/-a:uuu takoj vzamem besede nazaj,90 kvadratov je jasn dost,men je Pero omenjal nekih 70 za mojo barko.To pol mal slika tko prkaže.Se mi je zdel da imam jaz tko veliko genovo,sem sliki primerjal in kolk je jadra za jamborjem.
A veš da imam jaz na mojo barčici spinaker 45 kvadratov in sem plul 4 vozle ko ni blo skoraj nič vetra in seveda pobegnil Marchiju
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti