Nakup jadrnice

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Leut
Admiral

OdgovorNapisal/-a Leut » Ne Sep 18, 2016 19:22

V normalnih pogojih da, poudaril pa sem na daljši čas. Korozija je nujno zlo, ki je zvesta spremljevalka vsakega morjeplovca, še posebej pa tistih z železnimi plovili. Na kovinski barki imamo različne kovine povezane na enem mestu, na drugi strani pa slano vodo. S tem so dani vsi pogoji za korozijo. Stvari se dodatno zakomplicirajo s prisotnostjo električnega toka v vodih in el. napravah, ki so v barki, kar je še dodaten element za zelo destruktivno korozijo povzročeno s sprehajajočimi se tokovi v vodi. Več kot imamo pod vodo različnih metalov, večji je korozijski potencial med njimi.
Na primer: pod vodo imamo na trupu komaj omembe vredno odrgnino do kovine, istočasno pa tudi nekaj medeninastih fitingov, s katerih se je antifouling bistveno hitreje "znucal" kot s trupa. Rezultat je ta, da pride do zelo močne korozije na odrsanem mestu, ker se elektroni proti katodi (odrsan trup) napajajo iz medeninastih fitingov.
Normalen proces rjavenja na železu deluje toliko, kolikor mu dopustimo s slabim vzdrževanjem, kar se hitro zgodi pri vseh, ki barko ne dajo vsako leto ven in jo temeljito pregledajo in po potrebi sanirajo.
nika1
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a nika1 » Ne Sep 18, 2016 22:13

Uporabniški avatar
Leut
Admiral

OdgovorNapisal/-a Leut » Ne Sep 18, 2016 23:31

Lepa, barka, ni kaj, super in kvalitetno izdelana notranjost. Se ne čudim, da si se zaljubil vanjo.
Na fotografiji vidim, da puščajo bočna okna, zato so zalepljena z lepilnim trakom.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Sep 19, 2016 08:56

polanc napisal/-a:To sam takrat ko je priključena na štrom v marini in nima zincsaverja.

Ja galvanski izolator je nujen. Ce katera barka prebija, cinke lahko pozre v nekaj urah...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
nika1
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a nika1 » Po Sep 19, 2016 10:25

mamaMicka napisal/-a:
polanc napisal/-a:To sam takrat ko je priključena na štrom v marini in nima zincsaverja.

Ja galvanski izolator je nujen. Ce katera barka prebija, cinke lahko pozre v nekaj urah...

O tem bi moral jaz kaj več vedeti. Sem sicer elektro stroke , a avtoelektonike . Mi tile vaši prispevki mal strahu vlivajo :(

Kje si lahko kaj več preberem o tem ? Najbolje bi sicer bilo da lastnika povprašam o pravilnih ukrepih in postopkih galvanske zaščite . A nas loči komunikacija ker ne znam dovolj nemško. Jadrnica pa ima ogromno opreme in je prepletena s kabli in napravami. Tolaži me dejstvo , da možakar že več kot desetletje gostuje v tej marini in da do tega trenutka ko sem se začel zanimati za barko nihče v marini ni vedel , da je jeklena. Vsi so mislili , da je plastična.
nika1
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a nika1 » Po Sep 19, 2016 12:24

Eno vprašanje iz birokracije.

Ko sem bil pred mesecem dni na kapetaniji zaradi turistične takes , so mi dali obrazec , da moram nekoga ki ima prebivališče na hrvaškem pooblastiti za prevzem pošte. češ da to zahteva država hrvaška. Ali kdo kaj ve o tem in kako zadevo rešujete ?
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Po Sep 19, 2016 13:04

jest mam kolega iz ZG napisanga.

Gre se pa za vrocanje poste, ce bi kdaj kaj bilo. Normalno posto in poloznice mi posiljajo v SLO
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Sep 19, 2016 15:24

nika ti se mal preveč bojiš vsega.In pol ti vsak podatek zmeša vse plane. en šnopc požri pejt do švaba pa mu reč
Dajne bot ist zer šen,ih volen haben dize bot sofort.ih habe gelt hir. Prajs musen fir tausent ojro veniger bin unt gema papire mahen.Porin mu roko in gasa.
Kariera
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Kariera » Po Sep 19, 2016 15:34

polanc napisal/-a:nika ti se mal preveč bojiš vsega.In pol ti vsak podatek zmeša vse plane. en šnopc požri pejt do švaba pa mu reč
Dajne bot ist zer šen,ih volen haben dize bot sofort.ih habe gelt hir. Prajs musen fir tausent ojro veniger bin unt gema papire mahen.Porin mu roko in gasa.

Hahahaha....vrhunska!:) A imaš še italijansko verzijo? Imam nekaj ogledanega...:):)
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Sep 19, 2016 15:44

Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 17:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Stopi
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Stopi » Po Sep 19, 2016 17:09

polanc napisal/-a:nika ti se mal preveč bojiš vsega.In pol ti vsak podatek zmeša vse plane. en šnopc požri pejt do švaba pa mu reč

:!: :lol: :lol: :lol: :!:
Vrhunska, Polanc! Vrhunska!

Zraven pa še en liter šnopsa vzemi, če bo pri sestavljanju kupo-prodajne pogodbe kaj jezikovnih ovir... :wink:
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Sep 19, 2016 18:19

Ja kaj pa nema tu cice mice.to je ku pr babah...če bi vsako tko detaljno čekiru in se pozanimu..bi devičnik unru in vse žuljaste dlani en cajt mel...
No mal heca.Ta barka je v 10 klas boljšen stanju ko je bila od mojga sina pa je dans vse porihtan.Tuki je treba vozit se.Pa še neki si zapomnte...bol ko boste šparal za več se bo žlahta kregala ko pokrepamo,tko da pozitivna nula je baš super.
nika1
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a nika1 » To Sep 20, 2016 07:42

Hvala Polanc :wink: Dobra volja in smeh nista nikoli odveč :D

Vsekakor bom poročal o dogajanju in svoji odločitvi :D
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » To Sep 20, 2016 21:38

Veš pa to nisem kot vic napisal,sem čisto resno mislil.
tedi
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a tedi » Sr Okt 19, 2016 18:07

vsekakor vzami nekoga s sabo na ogled,
barka ven iz vode,
sem pa slišal, da je težko prodati železne in betonske barke,
ti bodo ostali morjeplovci več povedali,
lp in srečno pri nakupu

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost