Solastništvo jadrnice

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

al

Re: Solastništvo jadrnice

OdgovorNapisal/-a al » Sr Okt 28, 2020 11:45

weta napisal/-a:Jaz še zene ne želim deliti...

sej žene se same ponavad "delijo"...
#sampovem :mrgreen:
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Sr Okt 28, 2020 12:24

Mora bit ustrezen servis doma, al pa dovolj kratka ketna
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Sr Okt 28, 2020 13:42

al napisal/-a:
weta napisal/-a:Jaz še zene ne želim deliti...

sej žene se same ponavad "delijo"...
#sampovem :mrgreen:

En sodeluc je rad reku: ce ni fousarije, je za vse dovolj. No, fajn se slis, je pa pol mal zabredu. Tko da js se kr drzim reka, da se zene in avta ne posoja. Pa barke tut bi se dodal
Uporabniški avatar
franc5e
Admiral

OdgovorNapisal/-a franc5e » Sr Okt 28, 2020 13:59

Španovija je kurba :!:
samodaje
Kapitan

OdgovorNapisal/-a samodaje » Sr Okt 28, 2020 15:41

@kr3mn1 nisem rekel, da nihče nima prav, ampak da ima vsak svoj prav. In če je pripravljen sprejeti vse minuse in kompromise, naj gre v to. So tudi španovije, ki laufajo. Redke, ampak so.

kr3mn1 napisal/-a:
samodaje napisal/-a:Vsak od nas ima svojo resnico in svoje izkušnje. Jaz raje, kot da ne bi imel barke, raje sem v španoviji pa potrpim kak las tu, kak umazan kozarec tam. Pa ne oziraj se preveč na mnenja ostalih, naredi kot se tebi zdi prav. Če ne bo šlo, pač ne bo šlo, si vsaj poiskušal.

zato so pa na svetu zakoni, religije, tolerance, da vsak potem po svoje naredi :) vprašal je za mnenje, se pravi, po napisanemu mu svetuješ da tudi tebe ne sme upoštevat.

naredil bo tako ali tako, tisto kar sam smatra za najboljšo opcijo. več kot različnih mnenj prebere, širše obzorje bo imel. in to je smisel take teme. Odloči se vsak na koncu sam. plusi in minusi.

Sem mogoče že v na robu sovražnega govora, ker rečem bobu bob? tako kot ti vehementno rečeš, ne poslušaj teh, ki govorijo drugače? vsak lahko svoje mnenje in sliko pove, jaz postelje ne delim z drugimi. tebi to ni problem.
Kovač
Admiral

OdgovorNapisal/-a Kovač » Sr Okt 28, 2020 16:09

Lepo da ste podali svoja mnenja in vsekakor velja upoštevati dolečena mnenja.

Vendar kot sem že napisal, meni osebno bi bilo pa tisočkrat težje če bi moral živet v isti bajti še z nekom. Tudi s starši.

Zato sm si pozidal svojo bajto , z veliko svojega dela, celo brez kredita.

Če torej ne bi šel v takšno investicijo, in bi npr. delil bajto s tastarimi, bi za tisto razliko imel zlo dobro barko, privez ,.....

Kar se tiče luksuza, ki pa ni vsakodnevna dejavnost, sem pa pripravljen marsikaj tolerirat, spregledat, preslišat, popustit ali karkoli že. Ker je to postranska zadeva in se lahko kadarkoli s solastnikom razideš.

Iz bajte kjer si doma, se pa ne morš kr čez noč odselit. In pol so "lepo" napetosti med sostanovalci ipd.. in je treba kr potrpet.

Seveda je pa najbolj jebačko, če imaš vse svoje , pol si pa itak zmagovalc. No, do tam mi pa še mal manjka, rad bi pa začel čim pre koristit vsaj tisto svojo polovičko. In če bo šlo o.k. - super , sicer pa vsak po svoje.

Sem optimist in btw , malo se že kaže ena naveza s katerim bova verjetno lahko zadevo realizirala. Ostalo pa bo povedal čas. Vem pa tudi za nekaj primerov španovij, k čist lepo klapajo.
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Sr Okt 28, 2020 18:00

ti si pa tole zlo enostavno jemlješ...

a kar razideš se, če ne gre? kar tako? se pravi boš pri enmu "vstopil" in ne boš investiral sam. samo delno plačeval stroške, sem to prav razbral iz tvojega zapisa? in če ne bo to to, bo tulu.

ker če bi sam investiral, bi imel potem probleme, ko se razideš. eden mora potem vse stroške pokrit. barka se ne proda čez noč. stroški pa tečejo.

sem prav bral med vrsticami
Uporabniški avatar
franc5e
Admiral

OdgovorNapisal/-a franc5e » Sr Okt 28, 2020 18:58

Kovač napisal/-a:Lepo da ste podali svoja mnenja in vsekakor velja upoštevati dolečena mnenja.

Vendar kot sem že napisal, meni osebno bi bilo pa tisočkrat težje če bi moral živet v isti bajti še z nekom. Tudi s starši.

Zato sm si pozidal svojo bajto , z veliko svojega dela, celo brez kredita.

Če torej ne bi šel v takšno investicijo, in bi npr. delil bajto s tastarimi, bi za tisto razliko imel zlo dobro barko, privez ,.....

Kar se tiče luksuza, ki pa ni vsakodnevna dejavnost, sem pa pripravljen marsikaj tolerirat, spregledat, preslišat, popustit ali karkoli že. Ker je to postranska zadeva in se lahko kadarkoli s solastnikom razideš.

Iz bajte kjer si doma, se pa ne morš kr čez noč odselit. In pol so "lepo" napetosti med sostanovalci ipd.. in je treba kr potrpet.

Seveda je pa najbolj jebačko, če imaš vse svoje , pol si pa itak zmagovalc. No, do tam mi pa še mal manjka, rad bi pa začel čim pre koristit vsaj tisto svojo polovičko. In če bo šlo o.k. - super , sicer pa vsak po svoje.

Sem optimist in btw , malo se že kaže ena naveza s katerim bova verjetno lahko zadevo realizirala. Ostalo pa bo povedal čas. Vem pa tudi za nekaj primerov španovij, k čist lepo klapajo.

G, Kovač, želim vam veliko uspeha. ter sreče, ki bo nujno potrebna.... :D
Kovač
Admiral

OdgovorNapisal/-a Kovač » Sr Okt 28, 2020 21:20

kr3mn1 napisal/-a:ti si pa tole zlo enostavno jemlješ...

a kar razideš se, če ne gre? kar tako? se pravi boš pri enmu "vstopil" in ne boš investiral sam. samo delno plačeval stroške, sem to prav razbral iz tvojega zapisa? in če ne bo to to, bo tulu.

ker če bi sam investiral, bi imel potem probleme, ko se razideš. eden mora potem vse stroške pokrit. barka se ne proda čez noč. stroški pa tečejo.

sem prav bral med vrsticami

O.k. ne čist dobesedno, napiše se neka pogodba in se seveda določijo pravila igre tudi glede prodaje oz. izstopa enega od partnerjev.

Sicer pa res ne pričakujem težav, v kolikor bom videl, da sva s solastnikom na isti valovni v razmišljanju.

Jebi ga, eni so ločijo x-krat v lajfu, veliko se jih poroči in so srečni v zakonu ..... vsega in svašta je na tej zemlji.

Če se bom zaje... bo pač izkušnja, če se pa za par jurjev zafrknem v mojo škodo me pa tud ne bo konc..

Nekateri zmečejo veliko več za cigarete, tožbe s sosedi in podobne brezveznosti.
Kovač
Admiral

OdgovorNapisal/-a Kovač » Sr Okt 28, 2020 22:29

Najbolje, da počasi kar zaključimo tole temo.

Jaz pa sem bom vsekakor odločil tako, kot bom čutil.

Hvala vsem za svoja mnenja.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Okt 28, 2020 22:43

Jao, kakšne pišete eni tukaj. Mogoče bi bilo dobro, da pišejo samo tisti, ki so v španoviji, ne tisti, ki niso.
Ker logično, da če plačuješ za vse sam, boš pljuval po tistih, ki so na polovički.
A če daš pa barko v čarter je pa kaj potem, harem :lol: :lol:
Eni se še na jušno žlico čustveno navežejo in je za nobeno ceno ne zamenjajo do konca lajfa. :roll:
Če je želja in so ljudje normalni se da vse zmenit, pa tudi počakat kakšno leto da se najde nadomestna polovička, če partnerju ne znese več.
Eni brez problema oddajo stanovanje popolnemu tujcu in gredo v njegovo stanovanje na počitnice na drug konec sveta. Eni pa pač ne. Kakor komu paše. Samo tist, ki tega ni naredil, ne more pamet solit tistemu, ki je. Brezplodno nakladanje. :roll:
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Sr Okt 28, 2020 23:42

Marchi napisal/-a:Jao, kakšne pišete eni tukaj. Mogoče bi bilo dobro, da pišejo samo tisti, ki so v španoviji, ne tisti, ki niso.
Ker logično, da če plačuješ za vse sam, boš pljuval po tistih, ki so na polovički.
Eni se še na jušno žlico čustveno navežejo in je za nobeno ceno ne zamenjajo do konca lajfa. :roll:
Če je želja in so ljudje normalni se da vse zmenit, pa tudi počakat kakšno leto da se najde nadomestna polovička, če partnerju ne znese več.
Eni brez problema oddajo stanovanje popolnemu tujcu in gredo v njegovo stanovanje na počitnice na drug konec sveta. Eni pa pač ne. Kakor komu paše. Samo tist, ki tega ni naredil, ne more pamet solit tistemu, ki je. Brezplodno nakladanje. :roll:

a tisti, ki smo že ven, pa ne štejemo več? lepo te prosim .... koliko španovij imaš za seboj? prosim realno napiši.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Okt 29, 2020 00:19

kr3mn1 napisal/-a:
Marchi napisal/-a:Jao, kakšne pišete eni tukaj. Mogoče bi bilo dobro, da pišejo samo tisti, ki so v španoviji, ne tisti, ki niso.

a tisti, ki smo že ven, pa ne štejemo več? lepo te prosim .... koliko španovij imaš za seboj? prosim realno napiši.

Pa dobr, a dopuščaš možnost, da ima kdo normalno španovijo? Temo si čist zabasal s tvojim NE.
Uporabniški avatar
Kristijan
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Kristijan » Če Okt 29, 2020 07:51

Že peto leto sem v solastništvu barke, kjer smo tri osebe. Nikoli še nismo imeli težav, je pa res da smo v solastništvu jaz, moj oče in kolega, ki se že poznamo zelooo dolgo :D

Iz mojega vidika je zadeva smiselna, saj nihče od nas nima časa, da bi na barki preživel več kot tri tedne na leto in vse ostale vikende... Vsako leto se vnaprej dogovorimo za termine za glavni dopust, ko se pa kdo odloči za vikend na barki pa se pokliče in se vpraša, če ima kdo drug slučajno namen it dol. Redko se zgodi, da bi na isti vikend dva želela it na barko :D

Ni pa to za tiste, ki gledajo na vsak evro - vedno se zgodi da kakšno leto da kdo več, kdo manj... Prav tako barka ni zadeva, kjer rečeš: na leto je tolk pa tolk evrov... Ne, vedno se najdejo dodatni stroški - če imaš barko, vsako leto najdeš nekaj kar bi lahko izboljšal, nadgradil :D
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Če Okt 29, 2020 07:53

1. nisem nikjer napisal ne. samo kaj gre lahko narobe
2. nisi odgovoril na vprašanje
3. brez podlage pišeš
4. osebno nastrojeno pišeš

g.Kovaču sem najmanj 2x napisal vso srečo in sreča z njim, če si to želi. poslovni svet cel je ena španovija, če smo pri tem. enkrat dela, enkrat ne, primerov je dovolj da obe možnosti podkrepiš. edina razlika ki je, je da tu svoj prosti čas in družino vključiš, in s tem povezane možne probleme. ne vem pa kje si ti videl moj NE.

še enkrat, naj se ti izide Kovač, ti Marchi, sem te imel pa za malce bolj prisebnega, kot pa da brez izkušenj sodiš, pa še bereš bolj pristransko.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost