Catalina 22 v Črni Gori

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Kristijan
Kontraadmiral

Re: Catalina 22 v Črni Gori

OdgovorNapisal/-a Kristijan » Ne Jan 31, 2021 12:14

Sej na cajte bi res rabil pomoč :lol:
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Ne Jan 31, 2021 13:07

Kristijan napisal/-a:Sej na cajte bi res rabil pomoč :lol:

Jah mal bi jih blo treba zaposlit. Sej se zmer kej najde. Popolna gentlemen vloga je sicer šik ampak si prevec dela naložiš :roll: ;)

Z bando iz mladosti smo to mel drgac porihtano. Ene 10-15 mandlcev ter 3 pridne šjore. Sej ne da smo samo mi uzivali, ampak drugih skrbi fantje nismo meli kot to ;)
Uporabniški avatar
Kristijan
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Kristijan » Ne Jan 31, 2021 13:38

Sej so pridne, se ne smem pritoževat :D jaz skrbim za barko, načrtovanje rute, vržem kaj na žar, one pa za pospravljanje, posodo in vse ostalo :D tudi štrike vlačit pri jadranju in manevriranje barke jim ni problem. Me je ena konkretno presenetila pri jadranju v kar močnem maestralu, ko je bila za rudom. Smo bili že kar konkretno nagnjeni, pa mi reče: Kaj mi ne upaš do konca sprednjega jadra odpret? :lol:

Je pa ravno v tem čar jadrnice - da ti nikol ni dolgcajt. Vsak dan na drugi lokaciji, kjer se potem odpravimo na raziskovanje po obali/otokih.
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Ne Jan 31, 2021 16:20

No, pol maš dobr poštiman. Kapitan je seveda lahko samo en in ce si to ti in je zenskam to jasno, si zmagal ;) Ker ce se gre na barki (kar se tice plovbe) nekdo 'demokracijo' ga je treba spustit na svobodo v prvem moznem zalivu!

Vse ostalo je potem samo uzitek. Razen ce se med sabo ne zravsajo hehehehwhe
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » To Feb 02, 2021 10:10

polanc napisal/-a:Mater sem jezen ..ko slišim, da je nekdo sam za vse..Veste zakaj je tko, ker ste preveč prepotentni,nihče ne zna za vas dovolj dober nardit in zato pač MORATE vse sami..Tud jaz sem bil tak presranc..na začetku sem moral bit ..ker moja žena je komi plavala,kaj de bi še barko vžgala pa jo odpeljala..no pol sem pa druge naučil...sina očitno kr dober..tako,da se sedaj jaz od njega učim,me je preskočil za par številk..Moja mamika...prleti z mano na ruto če je treba...in na ruto je jasn treba,tud po 3 m vala čez Kvarner..
Torej v miru razložite svojim,partnerjem in otrokom ,kako se dela,kaj je treba ,opozorte jih kaj je važno,kje tičijo pasti...in pol boste pravi carji,spoštovani in zaupanja vredni od vse posadke..pa ko bo posadka razumela ,kdaj in zakaj tako..pol bo užitek na kvadrat in zvečer še seks bolj sproščen....
Iztokove punce..NT.ena je bla nekih 12 cca let stara,ko je na jadra peljala ..ne njihovo, prijateljevo barko...Haha kako to a??Ja ,tastar ji je na svoji vse povedu,pokazu,razložu,jo streniru..de lahk pol dopusta spi, pa se bojo nekam spravli...kolk pa taka stvar lahko pomeni ,če se bog ne daj neki resnega nam kapitanom naredi...si pa sami narište film..
Torej MC Gregor je posebna barka za klijentelo kateri ustrezajo njene posebnosti..nihče naj pa plovilo ne kupuje za družinsko plovbo brez partnerja..zapomnite si kaj vam je tastar Polanc tale zimski večer tle natrobu...vam in vašim bo lepše..Pa srečno pri nakupu in plovbi..

Ma... ni vedno tako, veš; sem poskušal gospo marsikaj naučiti - pa noče. Po njeno je to "moška stvar", ona raje bere. Pa dodaš še probleme s kožo na soncu - kar pomeni, da mora/želi biti noter nekje med 10.30 in 16h poleti - in imaš solo jadranje. Vedno in v vseh situacijah. Bonaca ali vihar... zato imam najbrž že delno vraščen varnostni pas, ker sem za vsak slučaj kar lepo na štriku, čim malo bolj zapiha.
Razlagal sem tokrat, da mi že gleda iz vseh žepov - a če ni interesa, si nihče nič ne zapomni. No... mislim da bi vsaj motor ustaviti že znala. Res pa dobim kavo ali nekaj hrane, tudi če barka stoji na glavi in skače kot podivjan konj, ker to naše gospe sploh ne moti.
SIcer pa vem, kako to gre - nekoč sem bil sam v točno taki situaciji, kot si opisal Iztokovo hči. Kapitan pri 11h ali 12h - in to čisto kompetenten.

Pa še glede McGregorja... ali kdo ve, kje (pri katerem kotu nagiba) imajo te barke točko preloma (Point of Vanishing Stability) oz. da se še poberejo? Večina jadrnic mislim da ima nekje med 110 in 120 stopinjami - kje pa ta?
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Feb 02, 2021 21:52

Ja Rok,verjamem in tudi doma imam eno tako gospo,ki bi lahko glede na to, koliko ur je bila že z mano in pri jadranju in pri rihtanju bark in mojih ,in sinovih ..veliko več znala in obvladala, kot pa sedaj.Sva motoriarla in jadra so malo pomagala,super vreme,štimung na višku,vse super u nulo in jaz ji začnem kazati, kako jadra dol,pa ler,pa mal gasa pa ..kako vse to gre nardit če bi slučajno jaz padel dol..in ko se mi zdi ,da bi morda celo probala.vržem bokobran v morje..Evo mami ,padu sem v morje reš me..Haha tolk nora pa nisem, de b se za bokobran matrala..kr reš ga sej s ga sam nalašč vrgu v morje..Pa maš ko nimaš.Klel sem ko po...in pospravu jadra in obrnil, da dobim bokobran nazaj..tolk da nisem res skočil v morje..sam nej se kej zaj...mi bo 10 let trobla, da je bilo sam zarad neumnosti in da v resni situaciji bi me že rešla..ne vem al tko, da bi me z veslom po tintari in mi šparovc vanjo nardila al??So izjeme verjamem,sploh če je še kaka bolezen..Velikokrat je pa tko cca, kot sem napisal..
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » To Feb 02, 2021 23:00

Hahahaa, tut js sem sinova in zeno poskusal naucit vsaj kako ustavit jadrnico in zalaufat motor. Seveda za primer, ce mene slucajno odpihne v morje. Pa mislim, da bi prej pristali na Siciliji, preden bi jim uspelo pogruntat kako izkljucit avtopilota...
moščenice
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a moščenice » Pe Feb 05, 2021 20:00

Rok-11 napisal/-a:
polanc napisal/-a:Mater sem jezen ..ko slišim, da je nekdo sam za vse..Veste zakaj je tko, ker ste preveč prepotentni,nihče ne zna za vas dovolj dober nardit in zato pač MORATE vse sami..Tud jaz sem bil tak presranc..na začetku sem moral bit ..ker moja žena je komi plavala,kaj de bi še barko vžgala pa jo odpeljala..no pol sem pa druge naučil...sina očitno kr dober..tako,da se sedaj jaz od njega učim,me je preskočil za par številk..Moja mamika...prleti z mano na ruto če je treba...in na ruto je jasn treba,tud po 3 m vala čez Kvarner..
Torej v miru razložite svojim,partnerjem in otrokom ,kako se dela,kaj je treba ,opozorte jih kaj je važno,kje tičijo pasti...in pol boste pravi carji,spoštovani in zaupanja vredni od vse posadke..pa ko bo posadka razumela ,kdaj in zakaj tako..pol bo užitek na kvadrat in zvečer še seks bolj sproščen....
Iztokove punce..NT.ena je bla nekih 12 cca let stara,ko je na jadra peljala ..ne njihovo, prijateljevo barko...Haha kako to a??Ja ,tastar ji je na svoji vse povedu,pokazu,razložu,jo streniru..de lahk pol dopusta spi, pa se bojo nekam spravli...kolk pa taka stvar lahko pomeni ,če se bog ne daj neki resnega nam kapitanom naredi...si pa sami narište film..
Torej MC Gregor je posebna barka za klijentelo kateri ustrezajo njene posebnosti..nihče naj pa plovilo ne kupuje za družinsko plovbo brez partnerja..zapomnite si kaj vam je tastar Polanc tale zimski večer tle natrobu...vam in vašim bo lepše..Pa srečno pri nakupu in plovbi..

Ma... ni vedno tako, veš; sem poskušal gospo marsikaj naučiti - pa noče. Po njeno je to "moška stvar", ona raje bere. Pa dodaš še probleme s kožo na soncu - kar pomeni, da mora/želi biti noter nekje med 10.30 in 16h poleti - in imaš solo jadranje. Vedno in v vseh situacijah. Bonaca ali vihar... zato imam najbrž že delno vraščen varnostni pas, ker sem za vsak slučaj kar lepo na štriku, čim malo bolj zapiha.
Razlagal sem tokrat, da mi že gleda iz vseh žepov - a če ni interesa, si nihče nič ne zapomni. No... mislim da bi vsaj motor ustaviti že znala. Res pa dobim kavo ali nekaj hrane, tudi če barka stoji na glavi in skače kot podivjan konj, ker to naše gospe sploh ne moti.
SIcer pa vem, kako to gre - nekoč sem bil sam v točno taki situaciji, kot si opisal Iztokovo hči. Kapitan pri 11h ali 12h - in to čisto kompetenten.

Pa še glede McGregorja... ali kdo ve, kje (pri katerem kotu nagiba) imajo te barke točko preloma (Point of Vanishing Stability) oz. da se še poberejo? Večina jadrnic mislim da ima nekje med 110 in 120 stopinjami - kje pa ta?

Imaš na you tubu demonstracijo; Jo položijo skoraj na 90 st. pa se skoraj katapultno pobere...
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » So Feb 06, 2021 16:18

moščenice napisal/-a:
Rok-11 napisal/-a:

Imaš na you tubu demonstracijo; Jo položijo skoraj na 90 st. pa se skoraj katapultno pobere...

Nisem našel na hitro - nimam pa časa/interesa pregledati prav vseh tistih videov... daš link prosim?
Uporabniški avatar
sova
Admiral
Kraj: Solkan

OdgovorNapisal/-a sova » So Feb 06, 2021 16:28

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti