Jadrnica za začetnika

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Jan 22, 2013 17:10

Lepo ime barke :wink:
Slika

Če najdeta čas - rabila ga bosta najbrž še nekaj za prihod do Krka in za vrnitev nazaj - ko bo 5. ruta, bosta letos gotovo prišla še naprej od konice Istre, ne le do Brionov.

Marsikomu so bile morjeplovske rute prve daljše plovbe.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
ladi
Poddesetnik

minuta h800

OdgovorNapisal/-a ladi » Če Mar 28, 2013 08:40

Zivijo vsem . Po dolgem casu spet vidim svojo barcico! Ta slika Minute je bila posneta takoj po obratu na boji pred skladiscem soli na regati Funnvatic pred mnogimi leti. Moja malenkost za krmilom... Dobra ekipa,lepo jadranje in lepi spomini... Pred kratkim sem kupil barko in" guess what", spet H800, tokrat z imenom Mana! Ta barka je meni vse kar potrebujem: dobra na regati, prostorna na palubi in znotraj, dovolj majhna za nizke stroske in dovolj velika za dobro in varno plovbo. Je pa res, da je ena bolj kompliciranih bark za jadranje, kar pa meni pomeni izziv in preganjanje dolgega casa. Vendar pa je obicajen cruising lahko prav tako enostaven kot z drugimi barkami. Marjan,se vidimo na mini12!!

Lp Ladi
mv112
Poročnik fregate

Re: minuta h800

OdgovorNapisal/-a mv112 » Če Mar 28, 2013 09:14

ladi napisal/-a: Je pa res, da je ena bolj kompliciranih bark za jadranje,

Lp Ladi

Pozdravljeni, ne poznam barke, zanima me zakaj je zakomplicirana.

lp
mv112
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Mar 28, 2013 17:50

ladi napisal/-a:...
Marjan,se vidimo na mini12!!

Lp Ladi

Krasno, da si se oglasil.

Za mini-12 si dobrodošel (razen če me strela zadene ali se kaj podobnega nepredvidenega zgodi :wink: ).

Za tisto, kar sem mislil, da bi bilo srečanje v aprilu v Bohinju skupaj z jadranjem na mini-12 se je zakompliciralo, tako da si tega nisem upal ponuditi.

Prostor Pod Skalco je bil denacionaliziran, upravičenec je RKC in Turistično društvo Bohinj je moralo od tam pozimi odstraniti hiško, v kateri smo med drugim tudi mi hranili bume in na njih glavna jadra, genakerje in še nekaj opreme.

Ta hiška je bila pomembna tudi pri pripravi triatlona jeklenih, temem z kajakaška prvenstva in podobno...

To in še nekaj zapletov za katere še ne vem, kako so ali bodo rešeni... ampak 'še vedno je bilo kok, če ne tok pa tok', tako da že bomo kako...

Če bo kakšna prilika, bi pa z veseljem malo vtaknil nos tudi v tvojo barko - mogoče bo kdaj prav prišla še kakšna roka, ko boš drgnil dol kakšne školjkice pred nanašanjem novega antifoulinga ali kaj podobnega.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Mar 28, 2013 18:24

Marjan Tomki napisal/-a:....upravičenec je RKC....

matr...
snake
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a snake » Če Mar 28, 2013 23:15

mv112 napisal/-a:
ladi napisal/-a: Je pa res, da je ena bolj kompliciranih bark za jadranje,

Lp Ladi

Pozdravljeni, ne poznam barke, zanima me zakaj je zakomplicirana.

lp
mv112

Zato ker je bolj podobna regatniku kot čarterju.Svoje čase je bila to res konkurenčna jadrnica.
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Če Apr 04, 2013 01:25

Lušna in dostopna barčica:
http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=151612
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

Elan E-19 let. 1985 za €3000

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Apr 04, 2013 01:49

Grega295 napisal/-a:Lušna in dostopna barčica:
SlikaSlika
Slika

Jap. Majhna, ampak kompletna in za dosegljiv denar.
Definitivno vredno ogleda...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta