Jaz želim na barki uživat s svojimi prijatelji in zato pač prilagodim jadranje možnostim posadke. Če pa nas slučajno zajame kaka pi....a, pa hvala bogu znam barko obvladati sam.
Prvotno vprašanje je bilo, kako začeti jadrati z neiskušeno posadko.
V vetru in kaki bolj kočljivi situaciji pa še nisem videl skiperja ki nebi povzdignil glasu.
Ste že kdaj bili na kaki regati ali jadrali z Puhom
.......
V svoji posadki sem že imel pametnjakoviča, ki je vse vedel in nič slišal. No potem je kuhal samo čaj in nikoli več ni bil več v posadki, čeprav me večkrat vpraša kdaj bomo spet jadrali, da se je on imel dobro...... no jaz se nisem imel tako fajn in kot pravite fantje, na barki moramo vsi poprijeti za vsako delo. Tudi kapitan pri nas pomije posodo, skuha in pomije wc za packi.
Pozabljate pa na eno bistvo, da za vse kar se zgodi na barki, je kriv kapitan. Posadka samo posredno. In če ima kapitan 100% odgovornost za vse, lahko včasih kako stvar tudi bolj na glas pove in malo pretirava z varnostjo. Npr; če reče kapitan reševalne jopiče gor. Jih mora posadka obleči brez besed.
Potem pa lahko godrna in sprašuje zakaj?
.....
Pripravljen sem člana posadke, ki ruši avtoriteto in red in vzdušje na barki itp, tudi izkrcati in nadaljevati pot naprej brez njega. Toda to bi bil res skrajni skrajni ukrep.
Upam, da mi kaj takega ne bo potrebno narediti nikoli!
Včasih so iz ladij metali v vodo take kalibre in paničarje.
Ojla, sedaj pa grem že v ekstreme!