Bavaria 36 oz. kaj kupiti?

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

luks1
Naddesetnik
Kraj: Lj
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a luks1 » Po Mar 09, 2009 13:47

igor1 napisal/-a:Učeraj sem si barko ogledo in vam povem,da gospod iz firme munitor je res korekten možaka.Pustil me je dve uri samega za detaljni ogled barke.Barka je bila nabavljena 12-2004 in prvič v vodi 2005 marec.razvidno iz papirjev.Bila je v čarterju 1,5 leta ostalo pa jo je imel lastnik sam.Mislim,da mu je za verjet saj ima 820 del ur.podobne barke isti letnik nekje 1600 del.ur.Hvala ti DR.E za nasvet kobilice in vijakov.No sicer motor je pa dvakrat zagrel,preden ga je zalaufo.Tukaj je vs bp.in barka je res v čudovitem stanju.Razen nekaj malenkosti,kot je novo stikalo na stropni luči,zaskočen gumb na ladlu in odlomljen pant na zunanji mizi nisem našel.Tako da samo še čakam razliko,od are za mojega motornjaka in mislim,da bom zadevo vzel.Imam pa vprašanje glede motorja? Ta bavarija ima vgrajen motor wolvo penta md 2020 in ne md 2030 kot ga imajo nekatere bavarije.Torej 14 in 21 kw.Torej razlike 7kw kaj to pomeni v praksi in pri plovbi z motorjem.Ali me naj ta podatek odvrne od te barke?zaradi manj kw?

Moj oče ima tako B36 letnik 2003/4. Ima vgrajen močnejši (29KM)motor. Z njo plujem tudi sam kar dosti in ko sem lani krmaril Jeanneau 37i, z dvajsetimi konji, je bila kar velika razlika pri manevriranju na privezu. Predvsem speljevanje ali ustavljanje je bilo dosti počasnejše, pač občutek neodzivnosti. Lahko ni vzrok le v moči ampak tudi barki - ne vem.

Ena manjša hiba so spojke cevi, če ima toplo vodo, saj rade počijo pri električnem bojlerju. Ni nič strašnega za zamenjat, samo je dobro imeti kako na zalogi(se naroči/kupi pri uvozniku). Je pa občutek neprijeten, ko opaziš vodo v kaluži.

Sicer pa smo z barko zelo zadovoljni, okvar skoraj nič, le kake drobnjarije, ki spadajo bolj pod vzdrževalna dela.
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Po Mar 09, 2009 15:18

Glede cevi pri bojlerju, je pač tako, da ga ne smeš imeti priključenega na 220V grelec če nimaš dovolj vode v rezervoarju... sicer pa preveri varnostni ventil na dni bojlerja, pa teh problemov ne bi smeli več biti.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
luks1
Naddesetnik
Kraj: Lj
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a luks1 » Po Mar 09, 2009 15:26

DR.E napisal/-a:Glede cevi pri bojlerju, je pač tako, da ga ne smeš imeti priključenega na 220V grelec če nimaš dovolj vode v rezervoarju... sicer pa preveri varnostni ventil na dni bojlerja, pa teh problemov ne bi smeli več biti.

Meni je bilo sicer rečeno, da je to zaradi vroče vode cca 70 stopinj in da je priporočljivo dodati kake pol metra cevi s kovinsko pletenico(kot pri hišnih bojlerjih), da omili "temperaturni šok" na spojkah. To smo naredili, pa bomo videli, kako se obnese.
Na vodo v rezervoarjih vedno pazim, kaj pa je lahko narobe z varnostnim ventilom oz, kaj lahko preverim?

Hvala!
Uporabniški avatar
kekeck
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a kekeck » Po Mar 09, 2009 21:16

Varnostni ventil spusti vodo iz bojlerja če se ta preveč segreje (ker se topli vodi poveča volumen). Če varnostni ventil ne deluje, tlak v bojlerju narašča, dokler najšibkejši člen ne poči. Da pa nebi pokalo je tu varnostni ventil, ki mora delovati. Ponavadi ne deluje, ker se okoli vzmeti v ventilu nabere vodni kamen. To sprostiš tako da ene 2x letno odviješ čep, ki drži vzmet, da iz ventila priteče voda. Pozor, pri starejših ventilih se kdaj zgodi, da potem ne tesni več. Če pa je ventil starejši od 10let pa ga mirno zamenjaj.
... potovanj ne štejem po prejadranih miljah ampak po krajih ki jih obiščem in ljudeh ki jih srečam ...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov