Bavaria 31

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

Re: Bavaria 31

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Sr Mar 08, 2023 00:00

jurko123 napisal/-a:
1stofficer napisal/-a:
jurko123 napisal/-a:Jaz ga tja ne bi dajal, dva razloga če kdo sedi tam, se lahko s hrbtom nasloni oz. je tik pod vinčem in so skozi šriki in takoj lahko kaj udariš z ročico. Kaj pa dodatna škatla nad konzolo pri krmilu?

Lp

Drugega mesta v resnici ni. In veliko eliko bark ima ravno na tem mestu instrumente. Kam si mislil da bi dal box? Levo in desno bi omejil prehod gor ne gre ker je ravno na sredini vrv booma ...

Ja sedaj vidim, kaj te matra... kaj pa če tista dva monitorja (smer vetra, globina?) nadomestiš s ploterjem in imaš vse na enem ekranu? Je to mogoče?

Kupljen ze wind instrument in menjan ST 60 za ST60+. Ne vem ce bi nasel tak ploter, da bi nadomestil vse 3. Pa se placa je malo.

I_ clen kot predlagajo predhodniki mi je OK resitev v bistvu.

Koga priporocate za custom inox nosilce naredit? Moram tudi dodelat nosilec za solar panele
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Mar 08, 2023 00:26

1stofficer napisal/-a: Ne vem ce bi nasel tak ploter, da bi nadomestil vse 3. Pa se placa je malo.

Načeloma imajo novi plotterji vse funkcije, vključno z avtopilotom in prikazom vetra. All in one. Mogoče daš za AP še ločene knofe npr. Potem pa kjerkoli na barki lahko v mrežo dodajaš še MF displeje. :) Če bi ble zadeve vsaj pol cenejše kot so, bi tak sistem imel marsikdo, tako pa te igrače poberejo kar nekaj šoldov.
Kovač
Admiral

OdgovorNapisal/-a Kovač » Sr Mar 08, 2023 05:57

Jaz si bom naredil nekaj takšnega, kot lahko vidite na tem filmčku v 3:55 minuti

https://youtu.be/F8y_40P5TuE

In se absllutno strinjam z Marchijem, da s klasično karto med plitvinami .......... ne ga srat.
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Sr Mar 08, 2023 08:39

Kovač napisal/-a:Jaz si bom naredil nekaj takšnega, kot lahko vidite na tem filmčku v 3:55 minuti

https://youtu.be/F8y_40P5TuE

In se absllutno strinjam z Marchijem, da s klasično karto med plitvinami .......... ne ga srat.

Js sem mel na firstu nekaj takega na prisesnem stojalu in je blo cisto OK. Na tej barki bi rad, da izgleda malo bolj 'resno' s tem, da silnih denarjev v novo opremo ne bom vlagal. Edino kar bom od instrumentov kupil novo je mlincek za na jambor.

Kat se tice kart sem tut sam pristas elektronskih. Navionics na tablici in telefonu je za moje pojme nepogresljiv blizu obale in pri pristajanju. Pa tudi za orientacijo. Papir mi ni blizu.
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Sr Mar 08, 2023 08:43

Marchi napisal/-a:
1stofficer napisal/-a: Ne vem ce bi nasel tak ploter, da bi nadomestil vse 3. Pa se placa je malo.

Načeloma imajo novi plotterji vse funkcije, vključno z avtopilotom in prikazom vetra. All in one. Mogoče daš za AP še ločene knofe npr. Potem pa kjerkoli na barki lahko v mrežo dodajaš še MF displeje. :) Če bi ble zadeve vsaj pol cenejše kot so, bi tak sistem imel marsikdo, tako pa te igrače poberejo kar nekaj šoldov.

Na kaki novejsi barki, za 100K + bi sel v tako investicijo vsekakor. Sicer so mi pa teli robustni Raymarine kar vsec, posebej na generaciji okoli 2K barkah. Nekaj knofov, bistveni podatki in zanesljivost. To je to :)
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Sr Mar 08, 2023 08:46

Se eno vprasanje (pa ne bo zadnje najbrz hehehe) ;)

Koga priporocate za custom inox nosilce naredit? Moram poleg kokpita tudi dodelat nosilec za solar panele
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Mar 08, 2023 08:50

Custom inox nosilci niso poceni. Na koncu te vse skupaj ne bo stalo dosti manj, kot nov GPS plotter. Sploh, ker bo 10+ let star plotter kmalu spustil dušo in boš moral kupit novega.
omas
Admiral

OdgovorNapisal/-a omas » Sr Mar 08, 2023 09:00

1stofficer napisal/-a:Se eno vprasanje (pa ne bo zadnje najbrz hehehe) ;)

Koga priporocate za custom inox nosilce naredit? Moram poleg kokpita tudi dodelat nosilec za solar panele

Nariši načrt in pojdi k enemu ki inox ograje dela. Jih je povsod polno.
Kovač
Admiral

OdgovorNapisal/-a Kovač » Sr Mar 08, 2023 09:51

1stofficer napisal/-a:
Kovač napisal/-a:Edino kar bom od instrumentov kupil novo je mlincek za na jambor.

Meni gre pa rahlo na živce ta mlinček, ker ustvarja fine vibracije, na barki..
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Mar 08, 2023 10:05

1stofficer napisal/-a:Se eno vprasanje (pa ne bo zadnje najbrz hehehe) ;)

Meni je pred časom INOX nosilec za webasto zvaril Pero (LJ-Kašelj), 0štiri1 5dva0 66nula .
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Sr Mar 08, 2023 14:05

Hvala za info vsem :)

Se eno vprasanje. Kdo bi mi naredil zajlo, ki se namesti na usesa na mesti, ki sta oznaceni na sliki? To je v belo plastiko oblecena zajla ponavadi s klipsni, ki jih odpnes ko gres z barke, oz zapres, ko plujes, da se lahko v miru naslonis nazaj in si prizges fafjfo kot vsak posten mornar ;). Na sliki sta sicer dve mesti, se eno malo nizje, torej za dve taksni zajli.

Slika
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Sr Mar 08, 2023 14:49

Meni so to naredili v Motomarine. Izbereš karabine za na vsako stran (jih imajo), debelino zajle in nato karabine in zajlo še zaprešajo. Jaz sem sicer izbral brez bele izolacije, poglej na njihovo stran, kjer je tudi katalog izdelkov, če imajo z belo zaščito (najbrž je 99% da imajo).

Da bo prižig fajfe bolj udoben -> https://www.svb24.com/en/g-nautics-rail ... -blue.html
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Mar 08, 2023 15:01

V Tramontani v LJ tudi naredijo. Točno, končno mero imej in počakaš kakšen dan in je to to. Meni so naredili zajle za ograjo. Drugače bi pa verjetno vsaka kovinarska delavnica morala imet prešo za to stisnit.

Vprašanje za znalce. A hidravlične krimp klešče za stiskanje kabelskih zaključkov so dobre tudi za stisnit zajlo za ograjo na barki? Take celo imam. Moč stiskanja 8t.
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Sr Mar 08, 2023 15:52

ne Zajle oz jeklenice daj široko gurtno ko sediš na stolu se nasloniš nazaj in ne reže v hrbet
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Sr Mar 08, 2023 16:21

Ok hvala.

Moram priznat, da se nikol nisem cist sprosceno naslanjal na zajle ravno zato ker ne vem kolk to stisnjeno zares drzi...

Sicer pa sem enkrat v SVB nabavil takle plasticen naslon za na zajlo. Super je!

Slika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov