Charter

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Poletni veter
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Poletni veter » Ne Apr 21, 2013 20:46

no, jaz sem enkrat pred leti probal priti bolj poceni čez...pa sem najel pri event yachting ga. trdina nataša...pa je bila cela piz.d.arija....za barko 34 feet sem dal 800 eur-res poceni , dodatnih stroškov je bilo ene 400 eur....skratak poden....sem to avanturo opisal v eni temi ene 2 leti nazaj...od taktar naprej plačam tistega cc 1,5 -1,7 jurja za barko 35-38 v visoki sezoni pri velikem hrvaškem čarteristu, nikoli nobenega problema, vse je super...
nikoli več ne nasedam na ,, dobre,,ponudbe in prijatteljske nasvete kje dobiti poceni super barke...
pa veliko sreče...se iti yachting pač ni poceni...
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Apr 22, 2013 04:06

Poletni veter, si takrat prvič najel barko pri manjšem ponudniku, ali si jo prej že večkrat?

Če si že večkrat, kakšne so bile prejšnje izkušnje? Vse slabe? Če so bile vse slabe, zakaj si najel naslednjič? Če niso bile, zakaj ne opišeš tudi dobrih izkušenj?

Če je bil to prvi poskus pri majhnem ponudniku, pa sploh še ni osnove za posplošitev.

Posvaril si že leta 2011 - mislim, da je bila to sploh tvoja prva objava tu - pred ponudnikom event yachting in jadrnico Andreja - hvala ti za to - ampak to ne pomeni, da so vsi mali ničvredni in vsi veliki brez graje.

Mi smo že imeli težave z motorjem tudi pri velikem ponudniku (in jih rešili) in z avtopilotom (jih nismo, ni bilo priročnika, verjetno je kdo samo zeznil nastavitve - in je pač krmilo pelo na roko - če bi bil kdo sam bi bil problem).

Ljudje so že pluli s Clipperjem - nihče se ni pritožil, precej pohval - če te zanima, poišči, iskalnik na forumu dela.

Tudi o Luftarju in njegovi barki nisem slišal, da bi kdo rekel - ali napisal - kaj slabega.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Poletni veter
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Poletni veter » Po Apr 22, 2013 08:59

marjan tomki, to je bil moj prvi in zadnji pozkus najema jadrnice pri malem charteristu-kot se je kasnje izkazalo tudi lažnivem in goljufivem....

barke z skiperkem pa žal ne milsim najeti, ker znam sam jadrati, pa barka je majhen intimen prostor pa sem rad sam oz. z družino oz. z prijatelji, ki jih poznam...

če jo bosta pa luftra pa clipper kdaj hotela oddati brez ,,sebe,, , potem pa z veseljem....z vsako barko ali pa z drugo izposojeno stvarjo delam vsaj tako kot da je moja, oz. še bolj pazljivo...

spoloh pa za barke verjamem, da imajo dušo in niso samo kup plastike...
nikkir
Naddesetnik
Kraj: Ptuj
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a nikkir » Sr Apr 24, 2013 09:16

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Apr 26, 2013 16:51

@Poletni veter
    Pri kakršnemkoli najemu barke pri nekom, ki ga ne poznaš, se ti lahko zgodi, da se nasmoliš. Tudi pri najemu pri kom (posameznik ali firma), s katerim si imel dobre izkušnje, se ti lahko zgodi, da kaj ne špila - morje je nepredvidljivo in pravijo, da Murphy ni Črnogorec, tako da je z njim vedno treba računati.

Tisti z izkušnjami, ki želijo na barki zasebnost, morajo pač pravočasno in natančno presoditi ponudnika in barko - in biti kos vsem tveganjem v zvezi s tem.

Pri tem svarilo na znane problematične barke - ali ponudnike - zelo prav pride, vendar zaradi enega 'gnilega' določenega tipa ne ni smotrno niti kovati v zvezde niti v nasprotno skrajnost vseh ostalih iste vrste - kar velja tako za velike kot za male.

Prednost velikih utegne biti predvsem, da če pri prevzemu dobiš zelo 'smotano' plovilo in argumentirano zahtevaš drugega, tako drugo plovilo utegne biti na razpolago. In če pri tem doživiš zelo neustrezen odziv, tudi opišeš dogodek.

Bolj začetniki
    Za tiste, ki izkušnje šele pridobivajo, pa je nekaj morjeplovcev, ki imajo barke definitivno v brezhibnem stanju in jim pri jadranju prideta prav družba in posadka, zelo dobra rešitev za razumno ceno, in nekaj take ponudbe je višje v tej temi.

Ko sem (v zvezi s temo kako začeti z jadranjem) brskal po začetkih več jadralcev, ki jih še posebej spoštujem, sem (tam, kjer sem doslej uspel najti vire) našel več takih, ki so začeli tako, kot tistih, ki so začeli z velecertificiranimi šolami.

Šli so tudi na take šole, ampak šele, ko so že vedeli, česa se hočejo tam naučiti.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
luftar
Admiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a luftar » Ne Maj 19, 2013 18:11

Kot sem že enkrat napisal, oddajam jadrnico s skiperjem samo zato, da si kot upokojenec malo finančno pripomorem pri vzdrževanju barke. Sicer pa lahko povem tistim, ki vse znajo, da so mi do sedaj vsi, ki sem jih kasneje imel na barki zagotavljali, da so perfektni jadralci in da se vseskozi spoznajo nanje. V svojih recimo 40 letih jadranja sem v povprečju imel vsaj eno ali dve ekipi na sezono. VSEM posadkam sem vedno dal pred plovbo preprost test. Vsak član posadke mi je moral pred mojimi očmi narediti PAŠNJAK. Verjeli ali ne, od vseh, ki so sicer že vsi slišali ali pa celo delali ta vozel ga je znal narediti brez problema SAMO E D E N

Jojojojojoj

Lep pozdrav vsem Morjeplovcem!
NAVIDEZNI SVOBODI NAVKLJUB
TE BARKA NAREDI SUŽNJA
Poletni veter
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Poletni veter » To Maj 21, 2013 18:09

haha, luftar, saj ti verjamem, ljudje res brdasto precenjujejo svoje znanje..če ne znajo pašnjaka narediti, potem pa res rabijo skiperja..imaš dobre živce, da se z takimi modeli spolh ukvarjaš...ja , sej vem, vsak pengi pengi prav pride...veliko sreče in prijetnih posadk ti želim..
mv112
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a mv112 » Po Maj 27, 2013 13:51

Da ne bi samo hvalili charteriste jih kdaj pa kdaj moramo tudi okarati. Eden teh je Ecos yachting. Prevzeli smo 4 jadrnice bavaria 44 in niti ena brezhibna,
Ena je imela majhno glavno jadro, inštrumenti ki ne delajo, ena celo brez windexa (z obrazložitvijo - pa nema svaka jedrilica windexa), ena brez olja. Poleg tega je trajal check in neskončno dolgo.
Uporabniški avatar
clipper
Viceadmiral
Kraj: Lucija-Izola B33

OdgovorNapisal/-a clipper » Po Maj 27, 2013 15:34

mv112 napisal/-a:Da ne bi samo hvalili charteriste jih kdaj pa kdaj moramo tudi okarati. Eden teh je Ecos yachting. Prevzeli smo 4 jadrnice bavaria 44 in niti ena brezhibna,
Ena je imela majhno glavno jadro, inštrumenti ki ne delajo, ena celo brez windexa (z obrazložitvijo - pa nema svaka jedrilica windexa), ena brez olja. Poleg tega je trajal check in neskončno dolgo.

Pri meni ni vsega tega sranja check in, chek aut....
Pa se windex ma.
Prides se vkrcas in gres 8)
Semper Fidelis
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Maj 27, 2013 16:58

Moje mnenje je, da je treba pogledati (in povprašati) vsakič posebej znova. Ponudnik, s katerim smo imeli (lahko desetletja) dobre izkušnje, bi lahko prodal, umrl, se zapil... in naslednji lastnik (ali ta, če se je zapil) lahko povzroči, da je izkušnja z 'istim' ponudnikom bistveno drugačna.

Poletni veter se je (enkrat, a spomina vredno) 'nasadil' pri majhnem čarteristu in bil kasneje zadovoljen z enim večjih.

Tale 'tvoj' je najbrže eden od srednjih (na strani najdem ponudbo kakih 20 bark, omenja jih pa ok. 50).

Kot je napisal Clipper: na barki, na kateri zraven plove lastnik (bolj zato, da ima družbo in posadko, kot zato, da bi imel kar največji dobiček) pa praviloma reči delajo.

Pa če mu rečeš, naj te nauči, kako se dela check-in in check-out pregled, te bo vseeno tudi tega naučil :lol: :lol: :lol:

Alzy
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a Alzy » Sr Feb 12, 2014 15:54

Pozdravljeni, zanima me če ima kdo že kakšne iskušnje s tole agencijo http://www.hrvaska-charter-jadranje.si/ , nameravam najeti tole jadrnico, pa me zanima, kakšno dodatno mnenje. Gre se za tole jadrnico http://www.hrvaska-charter-jadranje.si/ ... arter.html če ima kdo kakšno podobno ponudbo za podoben denar, mi prosim sporočite. hvala lp.
sodnick
Kapitan
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a sodnick » Če Feb 13, 2014 11:29

Jaz je ne poznam. Vedno najemam preko najemjadrnice.si ali Ahil jadranje pa še nisem imel težav.

Jaz vedno najemam last minute in sem še vedno dobil barko. Tudi v visoki sezoni. Je pa res, da ostanejo malo večje in dražje barke, na katere potem dajo več popusta in so ugodne. Malo večje mislim 36 feet in večje. Ne računaj na kako 30-ko last minute sredi sezone. Mi smo lani dobili popolnoma novo Sun Odyssey 379 za 1700€/teden. Pa je bilo pač bolj udobno za dva odrasla in dva majhna otroka.

Tudi letos računam na last minute.
LP, Sodnick
Uporabniški avatar
ECHO
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a ECHO » Če Feb 13, 2014 15:35

Nekateri si pred najemom pomagajo z oceno čarterista. Poglejte ta link.

http://www.euminia.com/en/charter-company/

Noter je precej čarteristov in ocena se dobi na podlagi ocen gostov.
To so čarteristi, ki so sprejeli nek "4star Quality Standards"
Po najemu, oziroma pred odhodom ti čarterist ponudi, da izpolniš anonimno internetno anketo, s svojim glasom, pa verificiraš, oziroma podpišeš anketo, ki jo čarterist ne vidi, ampak samo ponudnik ankete, ki objavlja skupne ocene in raitinge.
Zanimivo :)
Alzy
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a Alzy » Če Feb 13, 2014 18:49

Sem pogledal, ampak tudi ugotovil, da so cene malo dražje verjetno že zaradi tega ker imajo najnovejše jadrnice. Smo študentje zato, zaenkrat iščemo čim cenejše variante. Sodnick, če se ne bomo odločili za najem bomo najverjetneje res storili tako kot ti in najeli nekaj v last minute varianti in če praviš da ostanejo samo večje za cca. 8 oseb bodo za nas ravno prav.
Uporabniški avatar
ECHO
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a ECHO » Pe Feb 14, 2014 12:58

@ Alzy

Tudi pri teh čarteristih se da dobiti izven glavne sezone dost popusta, samo jim moraš napisat in se malo pogajat. Če vzameš najcenejše se nimaš kaj pritoževat, da nekaj ne dela. Tudi najcenejšega vodovodarja ne vzameš, če nočeš imeti poplavo :)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost