Lifejacket

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Lure
Admiral
Kraj: Ljubljana - Izola

OdgovorNapisal/-a Lure » To Nov 10, 2015 22:16

@al, hvala za informacijo in primerjavo KRU vs. Spinlock. Bom tudi sam še malo preveril zadeve.
Tudi komentar od @andrejv je zelo na mestu - da se splača probati tudi samo na majico - jaz sem gledal samo na jadralsko obleko. Vsekakor pa imamo do sezone še nekaj časa, tako da se tudi meni ne mudi.

Drugače pa sem zadnjič videl, da imajo v Dechatlonu v Miljah tudi samonapihljive od Triborda (ki je izgleda njihova hišna znamka). Na zimsko jakno (jadralske nisem imel) je kar dobro sedel.
Slika

lifejacket - 61 EUR (nima pa lučke ali sprayhood)
rezervna bombica - 25 EUR
rezervni sprožilec - 10 EUR
Uporabniški avatar
Lure
Admiral
Kraj: Ljubljana - Izola

OdgovorNapisal/-a Lure » Pe Jan 15, 2016 10:28

Jaz sem se pravkar prijavil na ISAF OFFSHORE PERSONAL SAFETY COURSE ki bo 20. in 21.2.2016 (vikend) v Zagrebu.

Tako da bom šel sedaj v akcijo, da do takrat imam samonapihljiv lifejacket.

@Marjan_Tomki: ker sva očitno res ostala sama, bomo težko ostali pri tisti ceni. Jaz bom tudi še malo pogledal kaj je na voljo in kaj se da probati.

@Al: a si ti kaj naprej glede nakupa? Si še kaj probal?
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Pe Jan 15, 2016 13:53

letos imam namen kupit otroški avtomatski jopič. Ali ima kdo kakšne izkušnje? Dva odrasla za mene in ženo že imam, zdaj je pa treba še za naraščaj zrihtat enga. Malo sem že spraševal pri nas vendar imajo na zalogi običajno samo za odrasle... Mogoče ima kdo kakšnega viška?
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Jan 15, 2016 14:17

...
Nazadnje spremenil al, dne Ne Jan 17, 2016 15:41, skupaj popravljeno 1 krat.
andrejv
Admiral
Kraj: Ljubljana, Koper

OdgovorNapisal/-a andrejv » Pe Jan 15, 2016 15:53

evovii napisal/-a:letos imam namen kupit otroški avtomatski jopič. Ali ima kdo kakšne izkušnje? Dva odrasla za mene in ženo že imam, zdaj je pa treba še za naraščaj zrihtat enga. Malo sem že spraševal pri nas vendar imajo na zalogi običajno samo za odrasle... Mogoče ima kdo kakšnega viška?

Čez kako leto bom imel dva viška. :) Letos pa še ne. Imam dva od Ocean safetyja, do 30 kg. Kupil sem ga pri DNA.si, ki je zastopnik v Slo. seveda pa jih lahko naročiš tudi pri kom drugem, recimo svb.de.

Poleg seveda kupi rezervne bombice s plinom. Da boš imel jopiče pripravljene tudi po prvem padcu/skoku v vodo.

Je pa tak jopič res nekaj, kar je nujno imeti, če so otroci na krovu. Samo s takim jopičem zagotavljaš, da bo otrok res mobilen po krovu z njim in samo s takim jopičem boš lahko bil strikten in zahteval jopič vedno, ko gredo npr. iz kokpita med vožnjo.

Pa še to, velja isto kot pri jopičih za odrasle. Preizkusi kako bodo otroke žulili v vrat, če nimajo jakne, ampak samo T-shirt. To je še največja težava.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Jan 18, 2016 18:25

Ne vem, kakšna bo zgodba, ampak al je pobrisal vsebino velikega števila svojih prispevkov, tako da kaže, da sva res ostala sama.
Lure napisal/-a:Slovenski zastopnik ponuja takšen KRU Commodore za 110 EUR (brez lučke in sprayhooda). Če da dober popust in ker je lahko brez poštnine, bi se lahko mogoče zmenili.

Verjetno bo - kar zadeva nabavo - smotrno nadaljevati na ZS.

Za tečaj pa je vsaj na mojem bila uporaba napihljivega pasu vključena v ceno - in mogoče ne bo odveč na tečaju videti in poskusiti, kar bodo imeli tam, preden kupiš, če se v čem še nisi odločil.

Po drugi plati pa - če boš že imel svojega, boš pa na tečaju 'utreniral' servisiranje po proženju ravno na svojem.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Po Jan 18, 2016 19:49

andrejv napisal/-a:
evovii napisal/-a:letos imam namen kupit otroški avtomatski jopič. Ali ima kdo kakšne izkušnje? Dva odrasla za mene in ženo že imam, zdaj je pa treba še za naraščaj zrihtat enga. Malo sem že spraševal pri nas vendar imajo na zalogi običajno samo za odrasle... Mogoče ima kdo kakšnega viška?

Čez kako leto bom imel dva viška. :) Letos pa še ne. Imam dva od Ocean safetyja, do 30 kg. Kupil sem ga pri DNA.si, ki je zastopnik v Slo. seveda pa jih lahko naročiš tudi pri kom drugem, recimo svb.de.

Poleg seveda kupi rezervne bombice s plinom. Da boš imel jopiče pripravljene tudi po prvem padcu/skoku v vodo.

Je pa tak jopič res nekaj, kar je nujno imeti, če so otroci na krovu. Samo s takim jopičem zagotavljaš, da bo otrok res mobilen po krovu z njim in samo s takim jopičem boš lahko bil strikten in zahteval jopič vedno, ko gredo npr. iz kokpita med vožnjo.

Pa še to, velja isto kot pri jopičih za odrasle. Preizkusi kako bodo otroke žulili v vrat, če nimajo jakne, ampak samo T-shirt. To je še največja težava.

Hvala za ponudbo vendar bi enega rabil letos.... Če lahko enega pogrešiš že letos se lahko zmeniva. ;)Kako so se drugače obnesli? Sedaj imava klasičnega za hčerkico in je ok, samo poleti v tahudi vročini ni varijante, da bi ga nosila k bi se lahko skuhala.

Sicer skače po barki brez jopiča rezen kadar plujemo je pa vedno nekdo zraven oz. jo imamo skozi na očeh.

Lp Andrej
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
andrejv
Admiral
Kraj: Ljubljana, Koper

OdgovorNapisal/-a andrejv » To Jan 19, 2016 22:23

evovii napisal/-a:
Hvala za ponudbo vendar bi enega rabil letos.... Če lahko enega pogrešiš že letos se lahko zmeniva. ;)Kako so se drugače obnesli? Sedaj imava klasičnega za hčerkico in je ok, samo poleti v tahudi vročini ni varijante, da bi ga nosila k bi se lahko skuhala.

Sicer skače po barki brez jopiča rezen kadar plujemo je pa vedno nekdo zraven oz. jo imamo skozi na očeh.

Lp Andrej

Jopici se obnesejo ok, se najvecja tezava je zuljenje v vrat pri t shirtih. Vroce jim pa ni.
ZOIS!
Desetnik

OdgovorNapisal/-a ZOIS! » Po Feb 29, 2016 12:56

Ima kdo izkušnje z MUSTANG samonapihljivimi jopiči s HIT sistemom (Hydrostatic Inflator Technology), ki naj bi preprečeval, da se jopič napihne zaradi dežja, vlage, zalivanja valov...napihnil naj bi se šele, ko je mehanizem potopljen cca 10cm pod vodo :roll: :shock: :?:
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Po Feb 29, 2016 17:17

z vodo polijes, das v avto pa zaloputnes vrata :)
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » To Mar 01, 2016 09:37

ZOIS! napisal/-a:Ima kdo izkušnje z MUSTANG samonapihljivimi jopiči s HIT sistemom (Hydrostatic Inflator Technology), ki naj bi preprečeval, da se jopič napihne zaradi dežja, vlage, zalivanja valov...napihnil naj bi se šele, ko je mehanizem potopljen cca 10cm pod vodo :roll: :shock: :?:

Sam nažalost nimam izkušen z omenjenim jopičem . Zanima me kakšna je cena ?

Marjan ,
vse informacije so dobrodošle in kar tako naprej z objavami . Tudi sam imam namen iti v nakup te opreme .
FISHING & SAILING IS LIFE
ZOIS!
Desetnik

OdgovorNapisal/-a ZOIS! » Pe Mar 18, 2016 22:10

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost