ARC+ 2018
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Re: ARC+ 2018
Ma Iztok daj prosim že pripni link za vraga. Kje to gledaš ??
Klikam tam na ARC vse živo pa ne najdem, da ga j...
- theDamjan
- Admiral
- Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
- Kontakt:
https://www.worldcruising.com/arc/arc/eventfleetviewer.aspx
Tole je to. Upam, da mi je uspelo, s telefonom urejam.
Tole je to. Upam, da mi je uspelo, s telefonom urejam.
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
***Naj bo vsak dan najlepši!
Nikola T. napisal/-a:Ma Iztok daj prosim že pripni link za vraga. Kje to gledaš ??
Pa saj smo ti nalimali na prejšnji strani vse živo....daj očala gor pas boš videl:D
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Torej je bila prva regata od Kanarskih otokov do Kapverdskih otokov (ob Afriki), kjer je bila Nika prva in ne čez Atlantik kot sem napačno razumel, zato seveda nisem našel ničesar. Sicer mi je bilo nelogično, da so tako hitro prišli čez.
Torej za vse, ki ARC spremljate prvič tako kot jaz in o tem nimate pojma.
- 1. Regata ARC je bila iz Las Palmasa (Kanarski otoki) do Sv. Vincenta (Kapverdski otoki) ob Afriki ! Na Fleet Viewer-ju... ta del regate najdeš pod "ARC+ St. Vincent 2018"
- Povezava na spremljanje pozicij v živo ČEZ ATLANTIK od Kapverdov do Karibov je tukaj na Fleet Viewer-ju > izberi "ARC+ 2018"... in poišči barko "Nika" z Žigatovo ekipo.
- Če zaideš na ARC domačo stran... izberi RALLY >> (izberi samo) "ARC".
Pravkar:
Nika [Malta]
X-Yachts X6? - X 65
Speed: 6.8 knots @ 268.90°
Skipper: Ziga Polanc
Owner: Ziga Polanc
Position at: 22 Nov 2018 06:00 UTC
Lat/Lon: 17° 4.26 N, 026° 17.02 W
DTF: 2009.8 NM
33rd in All Boats
23rd in Cruising All
11th in Cruising A
Torej za vse, ki ARC spremljate prvič tako kot jaz in o tem nimate pojma.
- 1. Regata ARC je bila iz Las Palmasa (Kanarski otoki) do Sv. Vincenta (Kapverdski otoki) ob Afriki ! Na Fleet Viewer-ju... ta del regate najdeš pod "ARC+ St. Vincent 2018"
- Povezava na spremljanje pozicij v živo ČEZ ATLANTIK od Kapverdov do Karibov je tukaj na Fleet Viewer-ju > izberi "ARC+ 2018"... in poišči barko "Nika" z Žigatovo ekipo.
- Če zaideš na ARC domačo stran... izberi RALLY >> (izberi samo) "ARC".
Pravkar:
Nika [Malta]
X-Yachts X6? - X 65
Speed: 6.8 knots @ 268.90°
Skipper: Ziga Polanc
Owner: Ziga Polanc
Position at: 22 Nov 2018 06:00 UTC
Lat/Lon: 17° 4.26 N, 026° 17.02 W
DTF: 2009.8 NM
33rd in All Boats
23rd in Cruising All
11th in Cruising A
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
- polanc je napisal, da so za prvo etapo na koncu računali korigirani vrstni red najboljših, po katerem je Žiga prvi del korigirano na koncu drugi. V tabeli na 'fleet viewer'-ju pa za vse barke kaže 'handicap' 1. Kakšna čudna logika ali samo niso vnesli podatkov?
- ali kdo ve, kaj je s tistima dvema barkama (Por que no in Magnetic Attraction), ki sta še (ali mogoč spet, če sta se morali vrniti) v/na St. Vincent-u?
- kje je zdaj Baltic, ki je prvo etapo precej časa vodil in prispel na cilj etape drugi za Žiga-tom? Ne vidim več niti imena na seznamu (ali rabim nova očala ali ga res ni?)
- kaj je z vremenom? Je tako lahen veter, da so hitrejše lahke barke z drifterji ali kaj podobnega? Pa še kaj s tem z vrtinčenjem itn. okrog otokov?
- Je kaj novic z Nike?
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Lepo so se razporedile barke. Vsak s svojo taktiko. Eni naravnost proti cilju, eni severneje, eni južneje. Zanimivo bo spremljati komu bo veter bolj naklonjen in seveda kdo bo imel največ potrpljenja z njim in vztrajnosti pri štelanju jader. Sam bi šel južneje od črte, ki kaže course do cilja. Drugače pa bo vetra dovolj za vse tako da bo odločalo, kdo bolj obvlada z jadri in morda tudi kdo si upa več, kar pa ni dobra napoved glede opreme ipd. Ker z 20+ vozli od zadaj se z napačnim jadrom zgodba hitro zaključi. Sploh ponoči, ko prileti kakšen val in barko obrne v neželjeno smer.
Prvi barki trenutno kaže da bi, s takim VMGjem (7,2), v cilj prišla v 12 dneh. Kul.
Jasmin (Novinec) je solo, z Bavario 34, potreboval samo 15 dni. Verjetno pa tako vihrane plovbe ne bi želel še kdaj ponoviti. https://www.jasminjadranje.si/
Kar se hendikepa tiče pa je to svoja zgodba na vsaki dirki. Vsi poraženci imajo/mo občutek, da smo bili ogoljufani
Kljub temu, da je Nika padla na drugo mesto, nič ne more izničiti tega, da je prva prišla skozi cilj.
Na Barkolani te noben ne vpraša kako dolgega imaš, samo zmagovalca častijo v nebo. Vsi pa vemo, da so zadaj €€.€€€.€€€
@marjan
Baltic 56 = Axeline 2
Prvi barki trenutno kaže da bi, s takim VMGjem (7,2), v cilj prišla v 12 dneh. Kul.
Jasmin (Novinec) je solo, z Bavario 34, potreboval samo 15 dni. Verjetno pa tako vihrane plovbe ne bi želel še kdaj ponoviti. https://www.jasminjadranje.si/
Kar se hendikepa tiče pa je to svoja zgodba na vsaki dirki. Vsi poraženci imajo/mo občutek, da smo bili ogoljufani
Na Barkolani te noben ne vpraša kako dolgega imaš, samo zmagovalca častijo v nebo. Vsi pa vemo, da so zadaj €€.€€€.€€€
@marjan
Baltic 56 = Axeline 2
Tole spremljanje ARCa, me je kar malo zrajcalo za sodelovanje enkrat. Edino ogromno denarja gre, še preden odrineš. Ne rečem, da vsa usposabljanja niso koristna, ampak, vseeno je kar nekaj denarja treba imeti. A kdo ve, kolikšni so stroški prijave in ostalega kar spada zraven?
Čer mi zaupaš mail na ZS ti pošljem dokumentacijo od 2017....pravila, prijava, cene....
EDO napisal/-a:Čer mi zaupaš mail na ZS ti pošljem dokumentacijo od 2017....pravila, prijava, cene....
Imaš ZS in že pakiram kufre
Kakšen kufer? Saj greš v tople kraje...denarnico ne pozabi doma!!!
Kufer... 
Fantje grem stavit da barke spredaj že cel dan žgejo motorje na polno ker ne more ena 37 feetna barka peljat 7,7 super regatni baltic 50 pa 2,8 vozla.pa tud tko se peljejo po črti ko da imajo bob stezo narjeno po atlantiku.Ena barka spredaj je mal nehala motorirat ..je takoj mela brzino 3,3 namest prejšnjih 7.2.Pač manjše barke grejo z motorjem..dajo jim neki plus penalov in to je to.Nika in baltic pa jadrajo v pravem pomenu besede
Brečko Rajni je spremljal te ARCje 7 let in prav da je vedno zmagala barka ki je bila bolj na severni strani idealne črte.
Iztok barke so šle iz Kanarov na Kapverde in sedaj drito na st Lucijo kjer je konec.Počasne barke imajo koeficient preračunavanja časa po 1 recimo 0,8 Nika ima 1,14 ali 1,17 in Baltic 56 1,19..torej boljši oz hitrejši si bolj ti cajt nabijejo da barke nekak poenačijo.
Jaz sem sam jezen ker je aktualni prvak v čveku na pomolu povedal da je neki motorja koristu pol so mu pa uradno napisal 0 ur motorja.To je mal zakulisne kuhne kar ne odobravam.Koeficienti so pa mal poenačli barke da se vid kok ma ker skiper jajc,modre glave ,občutka za veter,sreče..
Iztok barke so šle iz Kanarov na Kapverde in sedaj drito na st Lucijo kjer je konec.Počasne barke imajo koeficient preračunavanja časa po 1 recimo 0,8 Nika ima 1,14 ali 1,17 in Baltic 56 1,19..torej boljši oz hitrejši si bolj ti cajt nabijejo da barke nekak poenačijo.
Jaz sem sam jezen ker je aktualni prvak v čveku na pomolu povedal da je neki motorja koristu pol so mu pa uradno napisal 0 ur motorja.To je mal zakulisne kuhne kar ne odobravam.Koeficienti so pa mal poenačli barke da se vid kok ma ker skiper jajc,modre glave ,občutka za veter,sreče..
A so mal smer falil?No časa je še dovol.Dajmo deci in dečvi.
polanc napisal/-a:Fantje grem stavit da barke spredaj že cel dan žgejo motorje na polno ker ne more ena 37 feetna barka peljat 7,7 super regatni baltic 50 pa 2,8 vozla.pa tud tko se peljejo po črti ko da imajo bob stezo narjeno po atlantiku.Ena barka spredaj je mal nehala motorirat ..je takoj mela brzino 3,3 namest prejšnjih 7.2.Pač manjše barke grejo z motorjem..dajo jim neki plus penalov in to je to.Nika in baltic pa jadrajo v pravem pomenu besede
Bi znalo bit ja, da žgejo motorje, ker so ravno na področju vetrovne "luknje", kjer veter ne presega nekaj vozlov.
Take zadeve bi moral organizator spremljat, saj so očitne. Je pa dovoljeno gnat motorje, samo potem se pričakuje, da pošteno poveš koliko ur ga je bilo in ti odštejejo.
Dirka bo še relativno dolga, tako da tudi samo na jadra pričakujem, da bo Nika pospešila in polovila skoraj vse, upajmo da vse
Njena teoretična hitrost pri vodni liniji 58,7 feet je 10,2 kt, tako da če bo res bolj ali manj pihalo med 15 in 20kt, bo 8vmg kar realen.
Najhitreje so peljali 17,3 po 13 je delala po več minut..Sej tam na rezultatih prve etabe se vidi kok je kera barka mela motornih ur nekter tud 50 +
Pa ok lepo je vse skup lepo so presenetli sebe mene vas pa še veeeelik ljudi širom domovine in sveta.Trenutno imajo najboljšo hitrost 9,9 ampak jim Baltic diha za ovratnik.Prvim barkam se je hitrost zmanjšala kar po moje pomeni več vala in verjetn tud kakšna krajšanja jader,pospravljanje genakerjev in podobnih velikokvadratnih zadev..Tu je pa NIKa kr v prednosti s svojimi 30 tonami.
Aja oni dve barki ki sta ostali še na vezu sta že tudi izpluli in tako je vsa karavana u pogonu
Pa ok lepo je vse skup lepo so presenetli sebe mene vas pa še veeeelik ljudi širom domovine in sveta.Trenutno imajo najboljšo hitrost 9,9 ampak jim Baltic diha za ovratnik.Prvim barkam se je hitrost zmanjšala kar po moje pomeni več vala in verjetn tud kakšna krajšanja jader,pospravljanje genakerjev in podobnih velikokvadratnih zadev..Tu je pa NIKa kr v prednosti s svojimi 30 tonami.
Aja oni dve barki ki sta ostali še na vezu sta že tudi izpluli in tako je vsa karavana u pogonu
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost