Podaljšanje sidrne verige - inox Vs cinkana

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Če Apr 11, 2013 22:55

Aj ja. Tudi če ni dolga, je inox veriga super! Zakaj? Zato, ker pravzaprav nanjo niti ne pomisliš. Nekako tako, kot na pridnega otroka :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
snwl
Admiral

OdgovorNapisal/-a snwl » Pe Apr 12, 2013 09:34

Torej moram povedat, da je celo akcijo iskanja ponudb in ostalega "oddelal" sin. Povpraševanje je poslal na cca. 10 naslovov in od teh je dobil ponudbe:
www.londonstainless.com
www.catenificiorigamonti.com
www.connectors.de
www.posidonia.com
Iz Posidonije so bili celo tako prijazni in so sami ponudili, da dajo račun na firmo. Mislim, da je bil zelo pomemben čas kdaj smo zadeve iskali (mrtva sezona - januar).
Torej predlagam vam, da jih "žajfate" toliko časa, da se ustrezno omehčajo in pošljejo sprejemljiv sconto (valjda je tudi drugje v EU recesija in ne samo pri nas).
Kaj več pa na žalost.. :(
...Don't take life too seriously . No one gets out alive! ...
...Never sail with a crew who can't sing!...
MicTic
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a MicTic » Pe Apr 12, 2013 09:56

Ej hvala!
No življensko ne radim nove ketne, ker imam pocinkane 80m sem odrezal 20m, ker je bilo preveč 100m. tudi v gavon ni šlo.
Za jesen zimo pa bi šel na rosfray nazaj, kot sem omenil predvsem zaradi zlaganja v gavon.
Kapitan in kapitanova žena in še kdo. Če gremo v kak skupen nakup sem tu!
Flying is beautiful.
Sailling is better!
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Pe Apr 12, 2013 11:59

Pekec... Ravnokar sem napisala en dooolg odgovor, pa mi ga je .com škrat skril.
Kratek povzetek:
Nikola Tesla so ti iz Posidonie kaj pozitivnega odgovorili.
snwl akcija veriga je stekla že januarja...
MicTic verigo bi želela imeti pred letošnjo potjo...
MicTic
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a MicTic » Pe Apr 12, 2013 12:14

Sem zelo prilagodljiv, samo ženi ne povej, Mislim da me razumeš :)
Flying is beautiful.

Sailling is better!
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Pe Apr 12, 2013 12:36

MicTic napisal/-a:Sem zelo prilagodljiv, samo ženi ne povej, Mislim da me razumeš :)

Ženiti oglasi in podobno je v anteni in jani.. tukaj je morjeplovec, forum o morskih zadevah!

Če veš kaj mislim?
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
MicTic
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a MicTic » Pe Apr 12, 2013 12:40

:D
Kako že pravijo.
Bog čuvaj me prijateljev, sovražnikov se bom že sam!
Flying is beautiful.

Sailling is better!
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Pe Apr 12, 2013 12:40

MicTic razloži malo..Če hočem, je moja siva ovojnica gladka kot biljard kugla. :lol:
A rabiš kakšne kopije peljarjev za zahodno adriatic obalo? V novo latinskem jeziku. Letos bo itak moralo nekaj novega priti na barko.
Inox verige so absolutno precenjene. Najbrž zato, ker so komod. Ja so :!:
Bom kapitana poprosila, da pogleda na kitajske strani za verige. Ne vem zakaj bi morali kitajski proizvodi vedno imeti negativni predznak. Čista traparija.
Off topic: predlani nama je crknil pralni stroj. V evforičnem domoljubju sva kupila Gorenje (seveda dražji od konkurence). MADE IN POLAND :!: :!: :!: :!: Omilili so nama patriotizem na razumno mejo. :P
P.S. Meni se ne zdi noben strošek in švic okrog barke pretiran. Ampak to sem moi....
Med tem so se še hitri prsti dr.E-ja not vtaknili.
MicTic
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a MicTic » Pe Apr 12, 2013 13:26

Lepo prosim!
Res lepo od tebe:
Se oglasim!
Danes praznujem R.D pa sem zato bolj z enim očesom na morjeplovcu.
Flying is beautiful.

Sailling is better!
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Pe Apr 12, 2013 16:00

MicTic, vse najboljše!!!!!
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » To Apr 16, 2013 22:04

:cry: Razen hudo poceni verig iz Chine, nisva našla nič pametnega. Če se najde 10 junakov, ki bi želeli, vsak po 100m, 10mm verige, inox 316, standardni člen, potem bi se dalo kaj narediti. Pod 1000m se ne menijo. Tako je to. Več kupim, več privarčujem.... Gents, kdaj boste to razumeli :lol: :lol: :lol:
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Sr Apr 17, 2013 07:02

koliko pa pride 100 metrov če ni skrivnost :roll:
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Sr Apr 17, 2013 11:41

Pale, tukajle so:
http://www.alibaba.com/product-gs/66783 ... nchor.html

Za podrobnosti okrog stroškov transporta (npr. do Kopra, z ladjo), davka in carine se bo treba obrniti na supplierja z mailom.

Glede na to, da je najvišja cena enega metra (36mm!) pod 3 US dolarje, se mi zdi, da desetka, z vsemi omenjenimi stroški,ne more preseči šestih!

Precejšnja razlika od bližnjih ponudnikov, anede.
sly
Kapitan
Kraj: Krško

OdgovorNapisal/-a sly » Sr Apr 17, 2013 18:18

od kapitana žena napisal/-a:Pale, tukajle so:
http://www.alibaba.com/product-gs/66783 ... nchor.html

...

Precejšnja razlika od bližnjih ponudnikov, anede.

Meni osebno na sliki na zgornjem linku niso všeč zvari. Da ne govorimo o tem, da so zagotovo slikali najboljši/najlepši kos, ki so ga imeli pri roki...

Kdo garantira, da je veriga res OK? Ravno v tem je navadno razlika med (povprečnim) kitajskim dobaviteljem in distributerjem kitajske robe (po možnosti od istega proizvajalca). Zagotavljanje kakovosti. 8)
Uporabniški avatar
heron
Viceadmiral
Kraj: Žabnica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a heron » Če Apr 18, 2013 00:34

Jaz se Kitajskih stvari bojim, ker jim kontrola kvalitete šepa. Ne šepa - to je napačna beseda. Da bi šepala bi morala malo hoditi. Oni je bolj nimajo.

Kupil sem ful drago sidro Rocna, iz Nove Zelandije. Super design, drži kot bi bil prišravfan na dno.
Pa glej ga tička - se je izkazalo, da so zaradi povečanja profita (ne zaradi znižanja cene izdelka) proizvodnjo selili na Kitajsko.
Po forumih cel kup debat, oni pa nas prepričujejo, da to ni problem, saj je kakovost ista, da imajo najstrožja merila za kakovost proizvodnje itd itd.

Potem se je nekaj ljudem sidro malo zvilo. Pa cela štala . . . .

No, to je potem izkoristil njihov konkurent Manson Supreme. Poslali so neodvisnega človeka v trgovino kupit eno Rocna in eno Manson sidro in zadevo poslali na inštitut za raziskavo materiala.
Kitajska Rocna je bila narejena iz precej slabšega jekla kot je bilo specificirano v proizvodnji deklaraciji, zvari so bili luknjičasti, cink nanos tanjši in z napakami in oblika ni povsem ustrezala načrtu (kot ostrine, ki je bistven za sidranje v travi je bil napačen).

Moje sidro: Upam, da se mi ne bo skrivilo, ker sem šel eno številko gor in je verjetno dovolj močno.
Je pa res, da po samo dveh letih uporabe že lepo rjavi. Če je to normalno pa ne vem.

Torej: Tudi če je večina členov lepo zavarjenih bi se jaz bal kitajske verige, ker saj veš - veriga je močna toliko, kot najšibkejši člen. Tokrat dobesedno. Varjenje inoxa ni enostavno. To lahko potrdijo številni strokovnjaki na tem forumu. Temperatura varjenja, hitrost ohlajanja, atmosfera v kateri se vari, .... veliko lahko zaje.eš ko variš inox.

Če je nekaj drago še ne pomeni, da je dobro. Če je pa nekaj nenormalno poceni pa je skoraj zagotovo klump.

P.S. Če bo dobra cena bi se mogoče jaz tudi zanimal za ene 80m desetke, sicer moram na cinkanje. Celo barko imam usrano od te rje.
Samo prepričati me morajo, da je ketna dobra.
Lep pozdrav, Tomaž.

Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost