Zadnje informacije glede belega dima in zamašenega dovodnega kanala vode in o strokovnosti naših VOLVO pooblaščenih servisih.
....
Da se pohvalim, imam že zrihtano barko in veselo sveže prepleskana že reže valove Slovenskega oceana.
....
Ob tej priliki sem se vrgel na temeljito čiščenje propelerja. Bom dodal sliko, ko se to končno naučim delati. Ob tem delu pa sem klel Volvo servis iz Kopra in premišljeval, kako bi lahko spucalzamašen kanal.
...
Ker sem kar nekaj telovadil okoli propelerja, sem na spodnji strani pete opazil cca 1 cm veliko luknjico. Vanjo sem porinil izvijač, ki se je v to luknjo zaril do ročaja. Konico pa sem videl že v sesalnih luknjah vode v trupu noge.
Kaj pa je to sem si dejal, saj je serviser rekel, da je možno peto očistiti samo skozi te stranske reže ali pa da peto snameš iz motorja.
.....
No ni tako. Serviser nima pojma ali pa me je namerno zavajal (kar mislim, da je tudi kaznjivo

)
Vzel sem žico za pucanje kanalov debeline cca 8mm , ki jo imam na barki za vsak slučaj, če se mi zamaši kaka cev. Jo porinil v to luknjico na spodnji strani in začel počasi prodirati po kanalu navzgor. Sem pa tja je ven priletel kak drobec školke, drugega nič....
Po cca 40 cm, izmeril sem, da sem že zelo blizu ventila pri nogi, se je žica ustavila. Parkrat sem ponovil to vajo in se je ustavila zmeraj na istem mestu. Pri zadnjem poiskusu, sem ven potegnil neko zdrizasto gumo, najbolj podobno odrezanemu kondomu vekiko cca 4-5 cm.
Pri naslednjem poiskusu (preje sem še odprl ventil pri nogi v barki) je cev prodrla globje.
Mislim, da sem rešil osnovni problem, še bolj pa sem vesel, ker sem odkril SMISELNO nameščeno odprtino za pucanje tega kanala, za katero bi USPOSOBLJEN POOBLAŠČEN SERVISER
MORAL VEDETI.
....
Sedaj čakam, da pride do mene Marjan tomko in da poizkusiva pretočnost kanala.
....
Očigledno smo navtiki molzne krave za razne serviserje, ki ne vem kako dobijo te svoje licence. Nekaj pa sem se naučil. Revež si, če ne znaš ničesar nič popraviti sam in si odvisen od drugih!
Flying is beautiful.
Sailling is better!