Dehler 39

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Vihar
Kapitan korvete
Kraj: Trzin

Dehler 39

OdgovorNapisal/-a Vihar » Sr Avg 22, 2012 14:21

Malo gledam ta oglas in bi prosil, če me kak poznavalec razsvetli ali so te barke res tako dobre, da tako malo izgubijo na ceni. Po ceniku iz 2009 sem ozračunal (na debelo), da je stala nova cca. 250k z DDV, mogoče kaj več, veliko o opremi v oglasu ni napisanega. Se pa oglas za to barko pojavlja pri večini spletnih navtičnih oglasnikov.
Vnaprej hvala.
http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=136399
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Avg 22, 2012 21:26

V teh časih dobiš za ta denar novo barko enake dolžine. Če pa dodaš še malenkost pa lahko celo POLNO opremljeno tudi z Webastom in vsem luksuzom.. Govorim o Elan 394 Impresion. Če rabiš kontakt pokliči. Vsekakor se ti za ta denar ne splača kupovati rabljene barke te dolžine.
LP NT
Vihar
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Vihar » Če Avg 23, 2012 10:45

Zaenkrat samo gledam in tipam naokoli.
Se mi zdi, da Elan mnogo bolj izgublja ceno kot kaki Švedi ali kot kaže Dehler.
Leta me ne motijo, če potem barka izgublja vrednost počasneje od nove Elanke.
Ali govoriš o testni Elanki, ki je v Portorožu?
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Če Avg 23, 2012 14:46

Ne. Govorim o popolnoma novi.

Ne pozabi nemškega reka, "Dehler-fehler".
Vihar
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Vihar » Če Avg 23, 2012 17:41

Oprema je od drugih proizvajalcev, razen če "fehler" pomeni slabo kvaliteto izdelave trupa in končne izdelave notranjosti.
Kaj pa Hallberg Rassy, Najad, Nauticat? So rabljeni precenjeni, ker so iste dolžine in 10l stari še vedno dražji od nove Elanke?
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Če Avg 23, 2012 17:51

Nisem si jaz tega izmislil !
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Če Avg 23, 2012 18:16

Vihar napisal/-a:Leta me ne motijo, če potem barka izgublja vrednost počasneje od nove Elanke.

Eno je vrednost zapisana v oglasih, drugo pa ali se taka barka:
1) sploh proda in
2) za kak znesek se proda.

Kaj bo torej čez 10 let bolj atraktivno: 10 let stara Impression ali 20 let stari Dehler?

Dehler le nima takega renomeja kot Hallberg-Rassy, ki se tudi stari dobro prodajajo. Poleg dobre izdelave tudi zato, ker so namenjeni specifičnemu tipu jadranja - blue water cruising. Tak jadralec išče varno in močno barko. Kupec Elanke ali Dehler pa bo še vedno nekdo, ki jo bo imel v marini na Jadranu in ima druge prioritete, kot nekdo, ki gre čez Atlantik.

Torej, kaj se bo kot rabljena roba bolje prodajalo: 10 let stara Impression ali 20 let stari Dehler? Moje mnenje: žena bo rekla, da so omarice in kopalnica lepša v Elanki, možakar pa bo občudoval dva krmila in sedeže na robovih krme. Elanka torej.

Se mi zdi pa škoda kupovati barko za 150k € in pri tem gledati, kaj se bo kasneje bolje prodajalo. Kupi tisto, v čemer boš teh 10 let več užival in ti bo bolje služilo.
Vihar
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Vihar » Če Avg 23, 2012 18:59

Hvala vsem za odgovore.
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » Pe Avg 24, 2012 09:21

Vihar napisal/-a:...
Kaj pa Hallberg Rassy, Najad, Nauticat? So rabljeni precenjeni, ker so iste dolžine in 10l stari še vedno dražji od nove Elanke?

MIslim da tile so malce precenjeni rabljeni - res pa se ne prodajo na koncu za oglaševano ceno, ampak nekaj manj.
Kljub temu pa j e dejstvo da so za določen tip jadranja zakon... in nekateri so to pač pripravljeni plačat.

SIcer bi si pa tudi jaz z veseljem omislil HR-a, če bi le bili malce cenejši...
Vihar
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Vihar » Pe Avg 24, 2012 10:24

Jasno je vedno vprašanje ali prodajalec prodaja ker mora, ali pa samo malo tipa in poskuša. Objavljena cena je tako ali tako verhandlungsbasis, ostalo je odvisno od dogovora. Sem že kar nekaj reči kupil in tudi prodal po veliko nižji ceni od objavljene.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti