Barcolana 2012
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Barcolana 2012
Pozdravljeni!
Ali se kdo od lastnikov jadrnic namerava udeležiti barcolane naslednji vikend?
Smo trije izkušeni jadralci, brez jadrnice in iščemo ekipo ali posameznika, ki razmišlja o udeležbi na barcolani 2012.
Seveda smo za vikend paket pripravljeni plačati!
V kolikor je kdo za, in je pripravljen jadrati s še 3mi člani, naj mi javi!
lp,
bof
Ali se kdo od lastnikov jadrnic namerava udeležiti barcolane naslednji vikend?
Smo trije izkušeni jadralci, brez jadrnice in iščemo ekipo ali posameznika, ki razmišlja o udeležbi na barcolani 2012.
Seveda smo za vikend paket pripravljeni plačati!
V kolikor je kdo za, in je pripravljen jadrati s še 3mi člani, naj mi javi!
lp,
bof
bof napisal/-a:Tudi sami nimamo namena resno tekmovati!
Smisel vsega je sodelovanje, kot pri vseh zadevah je pa najbolj zanimiv dan na vsem dogodku, dan pred plovom.
Torej sobota zvečer v Trstu!
Spiti v miru kako pivo itd..
Torej če je kdo za.. smo zraven!
lp,
bof
Haha, v miru spiti pivo v Trstu na predvečer Barcolane. Če želiš v miru spiti pivo in kaj dobrega pojesti, potem ostani pri Sonji v Izoli ali kje v okolici. V Trstu je vedno nepregledna množica ljudi, štanti, koncerti, v morju pa po 10 bark vezanih ena na drugo in ko malo zapiha se vse podre kot domine in posadke hitijo prestavljat barke, iskat privez... No ja, mi smo potem vrgli kar sidro pred Carinarnico in tam pričakali jutro. To je zanimivo doživet, ampak piva pa v miru ne boš spil, čakal boš nanj v dooolgi vrsti.
Včasih je vozil brezplačni avtobus Izola - Trst, za prijavljene posadke in tudi privezi v Izoli so bili zastonj.
Vse skupaj je en jadralski praznik, tako da če imate čas in če ni napovedan ne vem kako močan veter, je vse skupaj lepo doživetje, sploh ob štratu, ko si del nepregledne množice jader in nekaj tisoč glave množice jadralcev, največje regate na svetu. Vsak skiper iz okoliških marin mora to regato vpisat med svoje "dosežke".

-
al
al napisal/-a:pravilo je, da piješ tist, kar ti paše![]()
(in kolkr ti paše)
Vidiš Al, zato jaz ne morem razumet, zakaj flaširajo vodo. Enkrat sem se tuširal z Zalo, pa je ful zamudno. Ne vem, kako to drugi prakticirajo?
Sam je pa tista gužva in vrvež zvečer pred Barcolano v Trstu zanimiva. Vedno grem rad tja, če izvzamem probleme s parkingom.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
-
al
haha.. vidim da je bilo vse narobe razumljeno!
Hotel sem reči, da je čar Barcolane, (sam sem se jo udeležil ttrikrat), predvsem sobota zvečer po Trstu! Če greš dve ulici zadaj, resnično v miru spiješ pivo, vrvež je pa načeloma na pomolu oziroma ob morju, pa mejbi še v prvi ulici zadaj.
Je pa tudi tisto uro pred štartom docela zanimivo, ko se folk podi za štartno linijo.
No vseeno, hotel sem povedat, da mi je želja predvsem udeležba in ne neko tekmovanje z miljonskimi barkami, katere financira zgoraj omenjena srenja, ki se poliva s šampanjcem!
Lep dan vsem, seveda veter v laseh.. Motornjačam pa mirno morje!
lp,
bof
Hotel sem reči, da je čar Barcolane, (sam sem se jo udeležil ttrikrat), predvsem sobota zvečer po Trstu! Če greš dve ulici zadaj, resnično v miru spiješ pivo, vrvež je pa načeloma na pomolu oziroma ob morju, pa mejbi še v prvi ulici zadaj.
Je pa tudi tisto uro pred štartom docela zanimivo, ko se folk podi za štartno linijo.
No vseeno, hotel sem povedat, da mi je želja predvsem udeležba in ne neko tekmovanje z miljonskimi barkami, katere financira zgoraj omenjena srenja, ki se poliva s šampanjcem!
Lep dan vsem, seveda veter v laseh.. Motornjačam pa mirno morje!
lp,
bof
na piazza unita bo nastopal RAF, ta komad pa verjetno poznate vsi
http://www.youtube.com/watch?v=IA7FYxkTpls
http://www.youtube.com/watch?v=IA7FYxkTpls
Fantje se vidimo tam!
Jaz zmeraj "tekmujem", ker drugače ne gre. Množica te pritegne in porine.
Najlepši pa je predvečer, ko spiješ rujno slovensko vince v našem Trstu na slovenski barki, nekako 45. vezan, od pomola, za tabo pa še vsaj 20. Vsi smo prijatelji in dobre volje. Na obalo pa me preveč ne vleče...
Je doživetje. Predvsem štart. Nekateri so že na prvi boji, ko prvi prilezejo čez štartno linijo....

Jaz zmeraj "tekmujem", ker drugače ne gre. Množica te pritegne in porine.
Najlepši pa je predvečer, ko spiješ rujno slovensko vince v našem Trstu na slovenski barki, nekako 45. vezan, od pomola, za tabo pa še vsaj 20. Vsi smo prijatelji in dobre volje. Na obalo pa me preveč ne vleče...
Je doživetje. Predvsem štart. Nekateri so že na prvi boji, ko prvi prilezejo čez štartno linijo....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti