Kaj strokovnjaki pravite na to barko?
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
E31 iz marine San Rocco?
Nisem ravno strokovnjak, sem jo pa šel pogledat. Bolj na hitro, ker lastnika ni bilo (le oče).
Lastniki so v zadnjem času nekaj vlagali v barko, predvsem v notranjost. Notranjost meni deluje solidno glede na starost. Ampak bi se našlo še kaj za poštimat.
Inštrumenti so (brzinomer, globinomer) so v zelo slabem stanju, manjka obratomer.
Jadra, ki so bila gor so se na prvi pogled zdela utrujena, ampak jih nismo niti razvili.
Trup OK, kakšna razica na levem boku pa nekaj skrivljena letvica na robu palube.
Čudna okna - e31 imajo ponavadi okna z alu okvirjem? Saj tisti, ki sem jih gledal. Tudi precej napokana, tudi palubno okno.
Vinči so delovali OK.
Hladilnik baje ne dela (mogoče so že uredili).
Barko sva si s prijateljem ogledala bolj na hitro. Vtis pa je bil da bi bila še za bolj podrobno pogledat. Glede na ceno se mi zdi zanimiva, bi bilo pa potrebno še kaj vložiti vanjo...
Na Hrvaškem je več e31 za tako ceno kot je bila ta pred "znižanjem" (18.000 €). Bi bilo za primerjat.
LP, Žiga
Nisem ravno strokovnjak, sem jo pa šel pogledat. Bolj na hitro, ker lastnika ni bilo (le oče).
Lastniki so v zadnjem času nekaj vlagali v barko, predvsem v notranjost. Notranjost meni deluje solidno glede na starost. Ampak bi se našlo še kaj za poštimat.
Inštrumenti so (brzinomer, globinomer) so v zelo slabem stanju, manjka obratomer.
Jadra, ki so bila gor so se na prvi pogled zdela utrujena, ampak jih nismo niti razvili.
Trup OK, kakšna razica na levem boku pa nekaj skrivljena letvica na robu palube.
Čudna okna - e31 imajo ponavadi okna z alu okvirjem? Saj tisti, ki sem jih gledal. Tudi precej napokana, tudi palubno okno.
Vinči so delovali OK.
Hladilnik baje ne dela (mogoče so že uredili).
Barko sva si s prijateljem ogledala bolj na hitro. Vtis pa je bil da bi bila še za bolj podrobno pogledat. Glede na ceno se mi zdi zanimiva, bi bilo pa potrebno še kaj vložiti vanjo...
Na Hrvaškem je več e31 za tako ceno kot je bila ta pred "znižanjem" (18.000 €). Bi bilo za primerjat.
LP, Žiga
Včeraj sem gledal film o Joži Horvatu in je rekel, da si res srečen samo dvakrat, ko barko narediš in ko jo prodaš.
Glede na to, kako dolgo se barke prodajajo (Val je dal oglas lani spomladi) je kar za razmisliti. Če je ne moreš prodati, ti vseeno povzroča stroške, ne moreš je kar v garažo poriniti in čakati na kupca. Najraje bi kupil nekaj za zmeraj, ker pa sem neizkušen, bi novejše barko bilo zame škoda.
Glede na to, kako dolgo se barke prodajajo (Val je dal oglas lani spomladi) je kar za razmisliti. Če je ne moreš prodati, ti vseeno povzroča stroške, ne moreš je kar v garažo poriniti in čakati na kupca. Najraje bi kupil nekaj za zmeraj, ker pa sem neizkušen, bi novejše barko bilo zame škoda.
Nazadnje spremenil Vihar, dne Če Sep 12, 2013 09:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Vihar napisal/-a:Včeraj sem gledal film o Joži Horvatu in je rekel, da si res srečen samo dvakrat, ko barko narediš in ko jo prodaš.
Vsaka barka, vsako plovilo naredi strošek.
Tudi tisti najmanjši dolžine 2,5 m.
Sicer nimam jadrnice pri kateri privez res nekaj pride a užitek in svoboda, da se umakneš vsakdanji noriji je za naju z boljšo polovico neprecenljiv.
Zato, če razmišljaš o prodaji plovila še predno si ga kupil, potem pozabi o lastniškem plovilu.
Če ti je preživljanje prostega časa na plovilu ljubo potem v zakup vzameš tudi stroške. V mojem primeru sem ugotovil, da je največji strošek tisto plovilo, ki ga lahko uporabljaš, le za dnevne aktivnosti. Letos sem nabavil potovalni gliser z kabino. Po enem tednu sem ugotovil, da me ceneje pride kot najem apartmaja in fisherman, ki je bil le za dnevne aktivnosti. Ko sem vse skupaj seštel in dodal še vse kar sem videl in doživel me je prišlo občutno ceneje. Ker gliser ni požrešen dnevno goriva ne porabim za ceno najema apartmaja na dan. Dirkam ne in ne vozim se kar nekam v tri dni in kamorkoli pridem si vzamem tudi čas za ogled kraja. Jesti in piti pa moraš ali si na barki ali pa na kopnem.
Zato vzemi tako plovilo za katero veš, da ga boš lahko vzdrževal in ti ne bo povzročal prevelikih stroškov.
Najdražji in največji strošek je samo privez.
Ravno zaradi največjega stroška, priveza nimam jadrnice zato imam gliser, ki je v vodi le čez sezono ostali čas pa doma.
Tudi če je na depoju je še vedno ceneje kot če bi ga imel na privezu.
Poglej z vseh strani seštej pluse in odštej minuse in ugotovil boš, da navtika spet ni tako draga sploh potem, ko ugotoviš kaj vse ti da. Tudi nekaj stroška ...
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
PeterV napisal/-a:Malo denarja, malo muzike!
Jaz ne bi ravno tako rekel.
Vsak si privošči in kupi po svojih zmožnostih. Lahko si z malo denarja narediš velik užitek ali pa z polno denarnico samo sediš na barki, ker ti je škoda bencina. Poznam par, ki ima vse pa cele dneve samo poseda na barki in ne zna uživat. Enkrat na teden morda za kakšno minuto celo kresne motor z komentarjem, da ne poleni motorja.
Pozejdon,
Malo se zamisli in ugotovi kaj sploh rabiš.Nekateri namestijo za 10 jurjev opreme pol se pa vozijo le 3 zalive od marine...Boš plovilo uporabljal celo leto? ...gretje Koliko vas bo gor na barki...,Kolk si komot marina ali boja ali na depo po sezoni...Koliko znaš sam popraviti ,,,ali boš moral za vse klicati mojstre...
Kolk je denarja za plovilo Kaki so prihodki, da boš pol lahko plovilo vzdrževal in koristil..
Če to štima...pol pa v nakup nečesa takega,da boš lahko varno plul in se naučil manevrov...in da te ne zaboli preveč vsaka praskica ,ki se bo nardila posebno na začetku..
Pa veeeeeeeeeliko užitka
LP Iztok
Kolk je denarja za plovilo Kaki so prihodki, da boš pol lahko plovilo vzdrževal in koristil..
Če to štima...pol pa v nakup nečesa takega,da boš lahko varno plul in se naučil manevrov...in da te ne zaboli preveč vsaka praskica ,ki se bo nardila posebno na začetku..
Pa veeeeeeeeeliko užitka
LP Iztok
@polanc,
ko omenjas marina vs. boja vs. depo - imas v mislih tudi, da bi namesto marine barko imel na boji?
Je to varianta? Sploh sine predstavljam tega, ampak a kdo to prakticira?
(V Umagu v zalivu je recimo celga vraga boj in tudi bark je vedno nekaj vezanih - pa nikoli ne "porajtam" ali so to zgolj kratkocasni priveze ali so kaksne barke tam tudi dlje casa...)
ko omenjas marina vs. boja vs. depo - imas v mislih tudi, da bi namesto marine barko imel na boji?
Je to varianta? Sploh sine predstavljam tega, ampak a kdo to prakticira?
(V Umagu v zalivu je recimo celga vraga boj in tudi bark je vedno nekaj vezanih - pa nikoli ne "porajtam" ali so to zgolj kratkocasni priveze ali so kaksne barke tam tudi dlje casa...)
Kontaktiraj oz. pozanimaj se pri Valu.
Dobiš jadrnico v Umagu pa še privez na boji ti lahko zrihta.
Potem se mogoče še srečava pri Ladotu na rivi in kmalu ti bo žal da si toliko odlašal z morjeplovstvom. Tam se dogaja ko se z lokalci vsedemo.
Dobiš jadrnico v Umagu pa še privez na boji ti lahko zrihta.
Potem se mogoče še srečava pri Ladotu na rivi in kmalu ti bo žal da si toliko odlašal z morjeplovstvom. Tam se dogaja ko se z lokalci vsedemo.
Nazadnje spremenil Pozejdon, dne Po Sep 23, 2013 20:32, skupaj popravljeno 1 krat.
Pozejdon,
@pozejdon,
saj za "stalni" privez na boji me je zanimalo zgolj s strani izkusenj na to temo - jaz (svoje) barke ne bi imel (in nimam) na boji vec kot par dni.
Z "morjeplovstvom" pa nic ne odlasam - ze 20+ let jadram, zadnja leta tudi "onesnazujem" morje s lastniskim gliserjem - ampak koncni cilj je lastniska jadrnica.
P.s.: Pri Ladotu sem "vsak" vikend ko sem dol, tudi privez imam vsako sezono na gradskem vezu nekaj 10m od pumpe naprej proti marini.
saj za "stalni" privez na boji me je zanimalo zgolj s strani izkusenj na to temo - jaz (svoje) barke ne bi imel (in nimam) na boji vec kot par dni.
Z "morjeplovstvom" pa nic ne odlasam - ze 20+ let jadram, zadnja leta tudi "onesnazujem" morje s lastniskim gliserjem - ampak koncni cilj je lastniska jadrnica.
P.s.: Pri Ladotu sem "vsak" vikend ko sem dol, tudi privez imam vsako sezono na gradskem vezu nekaj 10m od pumpe naprej proti marini.
Pozejdon napisal/-a:Potem sva pa soseda.
Za letos je sicer konec (je ze na suhem), drugo leto pa me pocukaj ob temle colnu: http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=10499
(z "novim" 5.7l V8 Volvotom
Da cisto ne poserjeva teme: tale E31 je precej slabo opremljena in malo "zmahana".
Ampak: ce imas dovolj casa in nimas dveh levih rok (ter veliko sam postoris) se jo da ugodno spravit na soliden nivo. Ce pogledas druge oglase, so ohranje in opremljene 31ke 30k+ evrov (tudi 35) - torej imas vsaj 15.000 eurov "v dobrem" - za ta denar se pa precej naredi/zrihta - ce se le malo znajdes in kot sem napisal... veliko naredis sam!
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gosti