No jadro sem se odločil zamenjat, ker sem ga poleti v nevihti zaradi moje neumnosti ali pa bi reku nespretnosti strgal po celi dolžini. nepravilen manever pri obračanju z vetrom. Buma nisem pravočasno poravnal in pri premetu ga je obrnilo in jadro seveda sunka ni zdržalo. Je bila že itak namera, da kupim drugo le čas za nabavo nisem določil in tako se je zgodilo. No s mornarko sva jadro strokovno popravila. najprej sem s samolepilne jadrovine napravil trake široke približno deset cm in polepil z obeh strani. Nato pa sva vzela šivanko in ob robovih pošila. Celotna dolžina je bila preko dva metra. Jadro sva tako dobro zašila, da sva brez problema jadrala od Šolte do Krka. Vmes smo imeli tudi močan maestral in jadro je vseeno zdržalo.
No novo jadro em naročil pri jadrarju v Novi Gorici kjer mi je že delal dženovo. Jadro jebilo napravljeno v tednu dni. Res je, da sem bil pri njemu skoraj vsak dan, da sva dorekla kaj in kako. Napravil mi je res odlično jadro. Šele sedaj vem kaj pomeni imeti res dobro glavno jadro predvsem ko jadraš v veter. Kot jadranja v veter se je ogromno zmanšal da o hitrosti ne govorim. Je pa nekaj bolj pomembnega pri vsem tem. Upravljanje z jadrnico v močnejšem vetru je postalo precej bolj enostavno. Napake, ki jih napraviš pri jadranju so precej manj opazne.
Pa še dve slikici
Krpanje jadra
Pa dvig in izgled.
Hvala Mojca dva za vse užitke, k mi jih daješ.