Zdravo Morjeplovci!
Zadnje dni sem malo gledal za ponudno rabljenih jadrnic, do dolžine 8 m. Ponudbe je kar nekaj, v oči pa mi je padla tale:
http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=161277
Moram reči, da mi je bila barka že takoj na prvi pogled všeč, zanima pa me vaše mnenje o njej. Vem, da jadralsko sicer mora biti verjetno precej slaba in neokretna.
Zaenkrat imam 6 m jadrnico Amon Big Six.
Že v naprej hvala za vaše mnenje.
L.P.
Jadrnica snapdragon 747
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Jadrnica snapdragon 747
Gašper
Tudi meni se dopade:
- ima stojno višino (180 cm)
- obnovljena oz. lična notranjost
- vgradni motor
- možnost prevoza na prikolici + širina manj kot 3m + v prodajni ceni tudi prikola
- večino časa so jo imeli na suhem
- ugodna cena
Za nek parček / manjšo družino idelano poletno gnezdece.
Edina slabost, ki pa si jo ugotovil že sam: kaj dosti jadrati se najbrž ne da, bolj občasno "zaplejati s pomočjo vetra". Ampak morjeplovstvo je sestavljeno iz veliko koščkov; pri tejle vidim jaz več plusov kot minusov.
- ima stojno višino (180 cm)
- obnovljena oz. lična notranjost
- vgradni motor
- možnost prevoza na prikolici + širina manj kot 3m + v prodajni ceni tudi prikola
- večino časa so jo imeli na suhem
- ugodna cena
Za nek parček / manjšo družino idelano poletno gnezdece.
Edina slabost, ki pa si jo ugotovil že sam: kaj dosti jadrati se najbrž ne da, bolj občasno "zaplejati s pomočjo vetra". Ampak morjeplovstvo je sestavljeno iz veliko koščkov; pri tejle vidim jaz več plusov kot minusov.
Ja tudi sam vidim več plusov kot minusov. Ja edino jadralne lastnosti, ki mi pa niti niso najpomembnejše. Točno tako kot praviš, morjeplovstvo je res sestavljeno iz ogromno koščkov, in tale mislim da jih ponuja kar veliko.
Edino prikolica mislim da vseeno ni všeta v ceno, če sem prav videl. Nekaj pomislekov imam sicer glede starosti. Res pa je, da je bila večino časa na suhem.
Je lahko ta starost že problem?
l.p.
Edino prikolica mislim da vseeno ni všeta v ceno, če sem prav videl. Nekaj pomislekov imam sicer glede starosti. Res pa je, da je bila večino časa na suhem.
Je lahko ta starost že problem?
l.p.
Gašper
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Re: Jadrnica snapdragon 747
gašper napisal/-a:Zdravo Morjeplovci!
Zadnje dni sem malo gledal za ponudno rabljenih jadrnic, do dolžine 8 m. Ponudbe je kar nekaj, v oči pa mi je padla tale:
Moram reči, da mi je bila barka že takoj na prvi pogled všeč, zanima pa me vaše mnenje o njej. Vem, da jadralsko sicer mora biti verjetno precej slaba in neokretna.
Zaenkrat imam 6 m jadrnico Amon Big Six.
Že v naprej hvala za vaše mnenje.
L.P.
Oblika kobilice in podvodja je podobna kot pri tehle, ki pa ne plovejo slabo:

To je sicer starejša oblika - in pri tej je krma tudi malo prirezana - ampak po mojem velja barko preizksusiti in mislim, da niti slučajno ne bo samo 'plavajoči vikend'.
Mala na moji povezavi je dolga 3,75 m in ima z balastom vred kakih 170 kg; teoretična lastna hitrost naj bi bila ok. 4 vozle. Največja zares odmerjena kontrolirana hitrost pa je bila pri ok. 6 vozlih, pa tudi z njeno upravljivostjo ni nič narobe.
Tako da po mojem velja preizkusti, če bo prilika.
Kar zadeva leta, pa je odvisno od izdelave, uporabe (možnih poškodb in kako so bile popravljene) ter skrbi zanjo bistveno bolj, kot od letnika.
Poglej temi o pregledu pred nakupom rabljene jadrnice in o osmozi, potem pa dobro poglej jadrnico po možnosti še s kom, ki se na to že razume - morda tudi pofotkaj in prilepi, če boš kje v dvomu...
In če ti bo sicer všeč, se morda tu spet 'slišimo'.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Kdo je na strani
Po forumu brska: PogachnyK in 2 gosta