odpiram temo skipperstva (na Hrvaškem, po svetu). Sem prelistal celoten forum in nisem zasledil teme, če sem zgrešil, prosim, da me usmerite na temo.
Moje izkušnja z iskanjem dela kot skiper je taka: Letos resno razmišljam, da se v sezoni lotim skipperstva. Imam GMDSS in izpit za čoln ter 15 letne izkušnje z jadranjem (z dedijom sem prejadral cel Jadran, jadram od kar sem star 10 let). Imam torej ravno dovolj izkušenj, da lahko rečem, da o morju vem premalo.
(1) Prvo vprašanje je , ali so moji izpiti in izkušnje dovolj za skiperiranje na Hrvaškem?
(2) Vem, da je pomemben tudi jezik - poleg hrvaščine tekoče govorim angleško, kar se mi zdi, da je danes kar dovolj?
(3) Kako je z uvajanjem v skipperstvo? Če te najame neka charter služba - preverijo tvoje znanje, je kakšno "uvajalno obdobje"?
(4) Kje je najlaže priti zraven? Charter družbe? Sailing week? Kako pristopiti? Ali so charter podjetja dovolj flegmatična in te pač najamejo, če imajo povpraševanje po skiperjih, ali se sploh ne ozirajo na skiperje, ki jih ne poznajo?
(5) Kako fleksibilni so dogovori? Če bi hotel delati en mesec poleti, je to mogoče, ali te najamejo samo za daljša obdobja (celo sezono)?
(6) Ima kdo izkušnje s skipperiranjem v drugih državah, kakšna otočja Srednje Amerike ipd.?
V upanju na uporabne informacije in dobro diskusijo vas lepo pozdravljam,
Tej