Reševanje nasedle jadrnice
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Reševanje nasedle jadrnice
Tile pa vejo, kako.
https://www.youtube.com/watch?v=tiDhP63suDM
https://www.youtube.com/watch?v=tiDhP63suDM
motorni
Re: Reševanje nasedle jadrnice
Ja dobro so jo rešli moraš pa met izkušnje pride prav našim rjuharjem.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
Tole je kar običajen in zelo učinkovit način reševanja, v kolikor obvisi jadrnica na kolumbi.
Mislim pa, da vem kje so nasedli, ker je očitno priljubljen hot-spot:). Dopustujem v tem delu in sem na istem mestu na enak način reševal ene slovake.
Plitvina je na severu Kornatov med Abo in Dragunaro...med njima je označena čer, ki se je je potrebno izogniti s plutjem ob Abi, sicer z vgrezom 2m običajno zaškripa. Lani je tam obvisel dvomotorni gliser. Ko so ga odvlekli smo ugotovili da je pustil za sabo pretešen del krilca iz propele ter natolkel skledo prstac:)...mislim, če se že ponujajo, ali?
Spodaj je lokacija.

Mislim pa, da vem kje so nasedli, ker je očitno priljubljen hot-spot:). Dopustujem v tem delu in sem na istem mestu na enak način reševal ene slovake.
Plitvina je na severu Kornatov med Abo in Dragunaro...med njima je označena čer, ki se je je potrebno izogniti s plutjem ob Abi, sicer z vgrezom 2m običajno zaškripa. Lani je tam obvisel dvomotorni gliser. Ko so ga odvlekli smo ugotovili da je pustil za sabo pretešen del krilca iz propele ter natolkel skledo prstac:)...mislim, če se že ponujajo, ali?
Spodaj je lokacija.

motorni
Nič posebnega.
PeterV napisal/-a:Nič posebnega.
kaj reševanje ali prstaci ?
pešekan napisal/-a:PeterV napisal/-a:Nič posebnega.
kaj reševanje ali prstaci ?
Verjetno reševanje, itak moraš nasedlo jadrnico zvrnit čimbolj na bok ko jo rešuješ, nič posebnega, smo že večkrat to počeli.
Ti ko ornk jadraš tko ne morš nasest na kobilo,k jo maš više od ograje in pol lahk kvečjemu bok nasadiš na skalo.. 
Polanc kako se kaj obnese tvoj DYNASTY ELANTIE nič ne pišeš kako se obnese lanska pridobitev?

Das Ist Valter
Je bil prelep za rentat,mi ga je blo žal.Nekaj je blo za popravit ,pol je pa po koncu sezone novi lastnik povedal ,da je izredno zadovoljen z njim.Leti ko raketa,vodljiv je ok,smučali so kr nekaj,bencina so uničli enih 600 litrov.Sedaj drema v moji garaži.Prejšnji teden se je pretegoval na 15tih stopinjah in več...v PLUSU,ko so marsikateri gliserji švicali pod polivinili in ceradami..Upam ,da bo tud letos deloval,dobi pa nov auspuh,termostat,impeler manšeto zadi podmazan kardan pa friško tipalo nivoja goriva in par malenkosti ,pa jasn olčka.
Se mi je zdelo,da ga ne boš rental.
Kolk stroška pa bo vse to menjavanje?
Kakšna slika?
Kolk stroška pa bo vse to menjavanje?
Kakšna slika?
Das Ist Valter
Ne vem ker vse bratranec dela..pa pustva to v tej temi o nasedlih jadrnicah
reševanje je na posnetku videti super,mislim da če bi vsa posadka ki se jo vidi na posnetku skočila v vodo in pustila samo skiperja na barki bi barka zaplavala sama brez pomoči,ok mogoče bi še zložili zaloge v gumenjak.
Marchi napisal/-a:Mislim, da je to ta lokacija, ki ni označena z lateralno oznako.
viewtopic.php?t=8808&start=11
Tocno na tej lokaciji. Prvo moje jadranje, charter, B32. Jaz se nisem imel izpita. Sem bil takrat za krmilom, motor cca 6vozlov. Barka se je ustavila v trenutku. Kolega skipperja je vrglo po stopnicah dol v kabino. Poskusim z motorjem ven, nič. Nic, dam masko gor, skocim v vodo in vidim, da je kobilica delno zakopana. Zajamem zrak, grem pred kobilico se usedem na tla in uprem v kobilico.... Z ihto in silo porinem barko ven...Vsi celi, barka cela..
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti