Bankrot Bavarie
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Bankrot Bavarie
Zivjo,
Bavaria (oddelek jadrnic) je prejsnji teden dobila odlog od sodisca, da mora zaceti s postopki bankrota, po tem ko sta dva glavna investitorja odsla. V treh mesecih morajo postopke bankrota izvrsiti, tako da ce imate slucajno kaksno garancijsko prijavo, jo prijavite/resite cimprej, ker nikoli ne ves kaksno bo prestrukturiranje...
Lp,
Borut
Bavaria (oddelek jadrnic) je prejsnji teden dobila odlog od sodisca, da mora zaceti s postopki bankrota, po tem ko sta dva glavna investitorja odsla. V treh mesecih morajo postopke bankrota izvrsiti, tako da ce imate slucajno kaksno garancijsko prijavo, jo prijavite/resite cimprej, ker nikoli ne ves kaksno bo prestrukturiranje...
Lp,
Borut
Re: Bankrot Bavarie
shit, bodo šle cene novih (drugih) enotrupih gor?
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
naiven napisal/-a:shit, bodo šle cene novih (drugih) enotrupih gor?
Edino prav. NOVE barke so itak prepoceni. Plastike na vodi je že davno veliko preveč. Kdor si pa res srčno želi barko lahko kupi rabljeno in si jo obnovi. Tisti, ki si jih kupujejo z denarjem in samo zaradi prestiža in naložb, se mi pa prav nič ne smilijo!
-
JulesVerne
- Kapitan fregate
Tu se lahko strinjam da novih plovil na Jadranu absolutno ne potrebujemo!
Kam bomo vso to plastiko dali čez 5 let, ko se bo večina charter/leasing programov iztekla in bo vse to romalo na trg. Kam bo zlasti Italija s kopico rabljenih starih plovil, katerih cena ne dosega dvoletnih stroškov marine? Upam da bodo tujci to pokupili ker cene bi morale biti (vsaj po svetovnem merilu) absurdno nizke (so že zdaj).
Kolikor je meni znano se plastika iz katerih je izdelano plovilo ne reciklira. Pa upam, da se motim...
Ko smo pri tej temi, letos sem na predelu od ML do Silbe videl tako zaplato smeti, kot je še nisem odkar plujem. Ko 4 ure pluješ pa si še kar v isti zaplati smeti ti je res težko pri srcu. Mal je spominjalo na Bali že vse skupaj, kjer si v vodo ne upaš, ker te lahko kaka zapuščena mreža utopi. No eno tako zapuščeno mrežo sem sredi plovbe dobil v propeler, nisem se uspel ognit, je bila svinjarija povsod...
Nasvidenje Bavaria in hvala za vse ribe.
Kam bomo vso to plastiko dali čez 5 let, ko se bo večina charter/leasing programov iztekla in bo vse to romalo na trg. Kam bo zlasti Italija s kopico rabljenih starih plovil, katerih cena ne dosega dvoletnih stroškov marine? Upam da bodo tujci to pokupili ker cene bi morale biti (vsaj po svetovnem merilu) absurdno nizke (so že zdaj).
Kolikor je meni znano se plastika iz katerih je izdelano plovilo ne reciklira. Pa upam, da se motim...
Ko smo pri tej temi, letos sem na predelu od ML do Silbe videl tako zaplato smeti, kot je še nisem odkar plujem. Ko 4 ure pluješ pa si še kar v isti zaplati smeti ti je res težko pri srcu. Mal je spominjalo na Bali že vse skupaj, kjer si v vodo ne upaš, ker te lahko kaka zapuščena mreža utopi. No eno tako zapuščeno mrežo sem sredi plovbe dobil v propeler, nisem se uspel ognit, je bila svinjarija povsod...
Nasvidenje Bavaria in hvala za vse ribe.
nove dobre barke so drage in če hočeš novo hitro barko jo moraš plačat,stare oblike in počasne oblike no name barke so poceni
vendar jih nobeden ne kupi.potem so še take počitniške to je nekaj takega kot univerzalne smuči saj gre samo ni tisto.za bavario se ni bat se bo hitro našel vlagatelj.
vendar jih nobeden ne kupi.potem so še take počitniške to je nekaj takega kot univerzalne smuči saj gre samo ni tisto.za bavario se ni bat se bo hitro našel vlagatelj.
Kako takšna plovila končajo pri nas?
Jih odpadi sprejemajo v enem kosu ali jih je potrebno razrezati?
Jih odpadi sprejemajo v enem kosu ali jih je potrebno razrezati?
-
toni8
Nikola T. napisal/-a:naiven napisal/-a:shit, bodo šle cene novih (drugih) enotrupih gor?
Edino prav. NOVE barke so itak prepoceni. Plastike na vodi je že davno veliko preveč. Kdor si pa res srčno želi barko lahko kupi rabljeno in si jo obnovi. Tisti, ki si jih kupujejo z denarjem in samo zaradi prestiža in naložb, se mi pa prav nič ne smilijo!
Tisti ki si bo srčno želel bo pa zato čez leta kupoval toliko dražje rabljene...
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Govorim o lastniških plovilih nad 10m in te nove barke so definitivno prepoceni, kar se je odražalo v strašanskem upadu kvalitete pri vseh proizvajalcih. Spomnite se nesreč, ko so odpadale kobilice...
Sicer pa Toni nikjer ni rečeno, da morajo biti tako poceni, da si jo lahko privošči čisto vsak. Zato pa so na trgu tudi manjši in cenovno dostopni čolni katere naložiš na prikolico in konec skrbi in stroškov.
Opažam, da si jih čedalje (pre)več obuva prevelike čevlje in si obenem zmotno predstavlja, da se svet vrti okoli njih... dokler se po nerodnosti ne spotaknejo in jih dobijo po buči. Takih je veliko in jih ne manjka niti na tem forumu.
Predno bo kdorkoli užaljen komentiral naj si tole večkrat prebere, ker je misel globja kot zgolj napisane besede.
LP Iztok
Sicer pa Toni nikjer ni rečeno, da morajo biti tako poceni, da si jo lahko privošči čisto vsak. Zato pa so na trgu tudi manjši in cenovno dostopni čolni katere naložiš na prikolico in konec skrbi in stroškov.
Opažam, da si jih čedalje (pre)več obuva prevelike čevlje in si obenem zmotno predstavlja, da se svet vrti okoli njih... dokler se po nerodnosti ne spotaknejo in jih dobijo po buči. Takih je veliko in jih ne manjka niti na tem forumu.
Predno bo kdorkoli užaljen komentiral naj si tole večkrat prebere, ker je misel globja kot zgolj napisane besede.
LP Iztok
Meni se 100-200k€ za novo 33ft bavario ne zdi povsem "privošči čisto vsak", pa tudi število marin in priveznih mest ne izkazuje "čiste vsakosti". Če so tele bavarie/elanke itd. dostopne nam, navadni raji, a ni kakšnih bolj kakovostnih znamk za ljudi z večjimi zahtevami? Če tale komentar zdaj prav razumem, je tale forum precej elitni klub, se opravičujem za motnje...
Se strinjam z ugotovitvijo Nikole T. Nove barke so dizajnersko lepe, a ko stopiš v podpalubje, imam občutek, da sem vstopil v kontejnersko kopalnico. Klasičnih sendvič jadrnic skoraj ni več, tisto malo, kar pa je še na tržišču, pa ni ravno poceni. Gledal sem pri kolegu v čarterju tri novejše Elanke, 3-5 let, te barke po moje čez 5 let ne bodo več za na vodo. Sicer pa imajo čarteristi filozofijo, nekje po 3-5 let začno barko prodajat, že vedo, zakaj. 
-
entrenous71
- Poročnik fregate
nije žvaka za seljaka (prevod: “It’s a megayacht for a true sailing enthusiast and very special kind of owner")
https://www.sailingscuttlebutt.com/2017 ... he-future/
https://www.sailingscuttlebutt.com/2017 ... he-future/
Sunbeam 36.2 .... cena € 207.204 z 22% DDV (Preis € 169.840,00 exkl. MwSt € 203.808,-- inkl. 20 % MwSt)
X Yachts XC 35 .... cena 203.74 € z 22% DDV (RRP €167,800* brez ddv)
Bavaria CRUISER 37 .... cena 127.490 € z 22% DDV BASE PRICE EX WORKS (EXCL. VAT) 104.500,00 €
X Yachts XC 35 .... cena 203.74 € z 22% DDV (RRP €167,800* brez ddv)
Bavaria CRUISER 37 .... cena 127.490 € z 22% DDV BASE PRICE EX WORKS (EXCL. VAT) 104.500,00 €
Toni,upam da si preplul vsaj en procent poti,ki jo je preplul Nikola tesla...res ker zelo pametne nasvete včas deliš.Iztok ima čist prav...je že velikokrat on osebno reševal razno razne morjeplovce tako in drugače...pa ne z dolgimi komentarji nekje na varnem za šankom ampak v razpenjenih valovih,v vremenskih razmerah v katerih bi veliko vseznalcev le napolnilo hlače z uno rjavo lepljivo snovjo...
Ja pa perfekcionist je in nardi tko ko se zagre...zelo je podkovan z teorijo in še bolj z prakso...tko da svetujem sebi in vsem vam,da njegove besede vzamete resno ...mož ve kaj govori.
ja pa bavarija bo bankrotirala pol al ne???
Ja pa perfekcionist je in nardi tko ko se zagre...zelo je podkovan z teorijo in še bolj z prakso...tko da svetujem sebi in vsem vam,da njegove besede vzamete resno ...mož ve kaj govori.
ja pa bavarija bo bankrotirala pol al ne???
naiven napisal/-a:Meni se 100-200k€ za novo 33ft bavario ne zdi povsem "privošči čisto vsak", pa tudi število marin in priveznih mest ne izkazuje "čiste vsakosti". Če so tele bavarie/elanke itd. dostopne nam, navadni raji, a ni kakšnih bolj kakovostnih znamk za ljudi z večjimi zahtevami? Če tale komentar zdaj prav razumem, je tale forum precej elitni klub, se opravičujem za motnje...
Jaz se pa strinjam z zgornjim. Takih ki dajo 100k za svoj čoln je par procentov in v svojih 100k vrednih prevelikih cevljih so veliko bolj previdni kot čarteristi z opravljenim teoretičnim izpitom, ki so za en teden dal 200€ po glavi polni piva. S spoštovanjem za vsako vašo prepluto miljo a ton tega threda me je kar presenetil.
Lp.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov