Dopolnilo: opis je pod slikami, da nebo koga zmedlo!
malo daljsi slikovni update iz moje strani...

najprej za obcutek tloris modela par kirie feeling 346 z dvizno kobilico. moja ima fiksno, zato ima vecjo klopco v salonu in kopalnica je na sliki nekoliko manjsa-malo bolj potegnjena v sprednjo kabino, kar me ne moti, ker bom spal v salonu zaradi velikosti lezica(160x200)
kaj se je spremenilo v skoraj letu dni:
0. ogromno brusenja, prahu, srbenja, svicanja, kar nekaj popitega piva in vina in seveda tornado v denarnici
1. barko odznotraj sem popolnoma izpraznil, ostale so le stene in zdrave omarice

taksna me je cakala v Zadru, za nakoga obupna zame najlepsa. takoj sem jo videl kako plove in reze valove

prvi korak, znebi se svinjarije

ko ze mislis da bos zacel praznit, znova cel kup nesnage...

2. odstranil motor, ga speskal in dal obnovit strokovnjaku #HvalaVinc, toplo priporocam servis za Yanmar ANS

zal mi manjkajo slike med obnovo, veckrat sem ga obiskal in si ogledal delo ampak fotka so izginile...
3. odstranili smo kobilico, popravili poskodbe okoli, zamenjali vijake in jo nanovo pritrdili

zakaj je pomembno pregledovat vijake in jih po potrebi tudi zamenjati!

z avtodvigalko in kljucem 17 sem dvignil vijake da smo jih iz zgornje strani...

...izruvali s pajserjom
4. nasli smo poceno rebro in ga sanirali, ja verjetno je bila barka nasedena

poskodba skrita pod sredinskim klopco

z renovatorjem sem odrezal zgornji rob in odkril...NIC votlo rebro. bal sem se da so vsa rebra iz masivnega lesa ki je prepojen z vodo. hvalabogu ravno nasprotno.

ukrojili smo tkanino, 5 kosov biaksialnein 6 mate

okoli rebra sem s fleksarico in brusionim diskom granulacije 36 dobro obrusil in upasal peno za formo

sledil je laminat

ponovno pena za formo in kitanje

kitanje, brusnje, kitanje, brusnje...

tadam visina je ujeta, oblika tudi, sledi...

barvanje

sanacija rebra uradno zkljucena
5. obnovil palubna okna in zamenjal stranaska...

odstranil pleksi in originalno tesnilno maso, ocistil okvir in zamenjal tesnilo

nanovo zatesnil

in pustil cez noc. postopek sem ponovil za dve stresni okni

odstranjevanje originalnih oken

lukenj za vijake vec kot v celem kolutu svicarskega sira...

iz enega velikega okna sem narocil 3 manjsa zaradi raztezanja lexana je tako manj moznosti da okna ponovno popokajo. prvo okno se je cen noc zamaknilo, kot da se v zivljenju se nebi naucil 3x preveri in enkrat zalepi...
seveda je obvezna uporaba sika aktivatorja in sika preimerja

na vsako stran sem dodal se enega lewmarja portlight size 0

drugi projekt koncan
6. zamenjali in modificirali okna v trupu

stara okna v trupu

luknje za nova

se iz druge strani

priprava na laminiranje

spet malo kitanja

tole smo ponovili 4 krat

koncni rezultat

priprava za licanje

nove odprtine za okna pripravljene, za finalno licanje pred barvanjem trupa
7. popravili poskodbe na krmi

prej

vmes

se malo kitanja in brusnja...

koncno sprickit
8. obrusili celoten trup in ga osvezili z novim gelcoatom

vecino brusenja smo opravili zvecer/ponovi ker se lazje vidi nepravilnosti

skoraj gotova, je zrasla za 2m sedaj ko je brez crt

tole bi moral bit veliki da, ki se je koncal klavrno...napoved je bila sonce od jutra, 18 stopinj, nizka vlaznost...
no relanost je bila nekoliko drugacna. megla do 14.30, najvisja tempretura 10,5 stopinj, vlaga 100%. sprijaznim se da letos nebo nic z barvanjem trupa

pridem cez dva dni in barke nikjer, sok! klicem lastnika objekta ce kaj ve in pravi da nic, fak UKRADLI so mi 10metersko barko

se dobro ne zadiham in dobim sporocilo...

tole. za presnecenje so mi jo prestavili v njihovo bodoco lakirnico. potocil sem kar nekaj solz srece da je na varnem in SUHEM, tako da bodo dela teka nemoteno celo zimo

kmalu je prisel vikend in cas za novo vodno linijo

ponovno smo zascitili palubo in podvodni del in seveda celotno halo do visine 6m

nedelja popoldan in prva roka megle gotova

seldili sta dve roki debelega spricanja gelcoata ral9018

ura 21.15 zadnja roka, gelcoat zaprt s styrenom

popijemo pivo do konca in ilegalno cez 3 obcine pod tus in v posteljo

cez tri dni zacnemo z brusnjem za grenulacijo 240

danes(nedelja 22.11.2020) polovica barke ze obrusena. nikoli si nisem mislil kako pocano in zamudno je taksno brusenje. da ne omenjam potrosnje smergl papirja
verjetno je v tekstu kaksen tiskrski skrat in kaksna fotka ni ravno cista 10ka ampak, za mano je cel dan brusnja in dve uri pripravljanja in urenjnja fotk za tole porocilo.
lahko noc in en smergl za pomoc
lp pacific