Najem jadrnice

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

lslabe
Kapitan bojne ladje

Najem jadrnice

OdgovorNapisal/-a lslabe » To Jul 13, 2021 20:02

Spoštovani morjeplovci,

Vaš forum sem po malem že prejadral, zdaj se pa obračam mogoče direktno na vas. Seveda me lahko preusmerite na dotična podjetja, ki se ukvarjajo izključno z najemom jadrnic, ali čane foruma, ki se s tem ukvarjajo.

V septembru ali začetku oktobra bi radi najeli jadrnico s skiperjem za 4-5 dni.

Smo 4je, 2 ¼izkušena morjeplovca + boljše polovice, z jadranjem imamo več ali manj nekaj dnevne moške vikende za seboj. Tokrat pa bi od jadranja želel odnesti nekaj več, kot mačka še tri dni po izkrcanju.

Iščemo jadrnico za 4+1, seveda je lahko tudi večja. Če je kdo od vas pripravljen zapeljati četverico mladih (30-40) po dalmaciji, se priporočamo. Bi pa želel, da nekdo opiše še okvirne stroške vsega skupaj. Kolikor sem sam računal, bi bilo recimo okol 800€ jadrnica, 100 gorivo, 100/dan skipper, + marine, voda, takse...

Marinam se seveda lahko izogibamo in spimo na sidru, kuhati znam večinoma vse, razen sladic, zna pa moja pripravit več kot odličen štrudelj :mrgreen: Tko da lačni sigurno ne bomo, žejni pa verjetno tudi ne :lol:

Pa da ne boste mislili, spet bi eni mulci samo feštali, pa razbili barko, pa pol še malo feštali...

Smo odgovorni, vsi zaposleni, s krediti in ostalimi tegobami te naše državice, se pa želimo vsake toliko tudi zabavati. Na dosedanjih jadralnih izletih, je bilo nekako toplo-hladno, prvič sem bil 20 let nazaj, z nekim žlahtnikom in bavario 46, kar je bila katastrofa, drugič z kolegom na manjši 30ft na barcolani, kar je bilo super, pa še parkrat z družbo, na par dnevnih izletih, ki niso pustili nobenega pretiranga navdušenja. Smo pa za razliko, s prijatelji že večkrat rentali kak gliser za par dni in vsakič je bilo več kot super.

Z velikim spoštovanjem do tega foruma in vseh konstruktivnih članov, za katere de vidi, da vam ni vseeno, tako za so-forumaše, kot tudi za prihodnost foruma, vas lepo pozdravljam.

Hvala vsem, ki se vam je dalo tole prebrat do konca :mrgreen:
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

Re: Najem jadrnice

OdgovorNapisal/-a polanc » To Jul 13, 2021 20:43

Pozdravljen.Tako spoštljivega zapisa na tem forumu že dolgo ni bilo..Pozdravljam..Pa ne rabim ali rabimo rdeče preproge pod noge ,sam večino se prepucavamo itd pol pa tole pocarta dušo.No ,jaz sem vam skor vsem po letih lahk foter in to še mal lepš paše..No, pa od tega zapisa nimate še nič..Sedaj gre za res..
Marchi ,naš član je zelo dober jadralec,pedagog tako, da ga absolutno priporočam.Ima tudi svojo barko,lepo,merkano,spedenano..Je tudi poznavalec vremena..zabaven mož..ko probate bit v njegovi družbi in pod njegovim očesom ,se vam bo še en teden po jadranju smejalo, to garantiram..Barka je 36 feet, tko da je komoditeta zagotovljena zarad barke,varnost zarad skiperja..vse kar rabte in še več boste dobili..LP Iztok
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Jul 13, 2021 20:59

Zdravo Islabe
Pokliči Zdeneta, pa se boste zmenili kako in kaj. Nimamo samo tečajev, tudi jadranja kar tako. Vedno se človek kaj nauči. Elan333.
viewtopic.php?f=4&t=25033&start=135#p376819
lslabe
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a lslabe » Sr Jul 14, 2021 09:32

Super, hvala za hiter odziv. Ko prideva z dopusta, se še s prijateljema dogovorimo, pa se potem slišimo. Me veseli, da vzameš tudi "tujce" na svojo barko. Tisto temo sem pa že zadnjič celo prebral in ravno nekaj takega me zanima, da skiper res obvlada barko z levo roko :D

Tako kot smo bili 2 leti nazaj, me je res minilo, da bi sploh še kdaj jadral, skiper čist frišen, barka 46ft, pri pristajanju vsakič vpitje, polomljena ograja, podrsan bok, da ne govorim kako se je lotil tankanja goriva... 2x so morali na pomoč marinerji s svojimi čolni, so se pa vsaj dobro nasmejali :mrgreen:
Uporabniški avatar
mirante
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mirante » Sr Jul 14, 2021 18:27

Zdravo "Islabe",
Lahko se dogovorimo za jadranje v septembru ali oktobru v okviru tvoje računice.
Jadrnica y-40.
Imam ustrezne izkušnje z jadranjem in poučevanjem.
Info na povezavi spodaj.
https://www.tepes.info/domov/jadranje/
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Jul 14, 2021 18:45

Hoho Islabe..tole pa je ponudba..tale mož je pa vidu sveta...z barko in oceanov in morij..Pa tud zvečer vam ne bo dolgcajt..tolk zgodb boste lahk slišali ,da ne sanjate..Parkrat okol sveta je bil s tole barko..pol komot verjamete, da ima ustrezna znanja,le skromen je mož,pa se ne pohvali s tem..
lslabe
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a lslabe » Če Jul 15, 2021 10:39

@polanc

Brez skrbi, vem kdo je mirante :wink:

Ko določimo datum (enkrat v naslednjih 14dneh), se bomo lahko začeli bolj točno dogovarjati.

Moram pa rečt, da sem res presenečen nad odzivom, in to je še ena potrditev o kvaliteti tega foruma.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov