Novo na Bolu

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

inspiron
Viceadmiral

Novo na Bolu

OdgovorNapisal/-a inspiron » Sr Jul 14, 2021 17:37

Na Bolu po novem ne mores sidrat blizje kot 300m od Rata. Najeli so izredno nejevoljnega in zoprnega 'mornarja' ki z res napadalnim odnosom odvraca vse navticne goste. Ko sem ga prijazno vprasal, ali je to novo pravilo zaradi cuvanja morskega dna, me je po gledanju na tel odjebal z 'mici mi se, pizda ti materina'.

Niso mi jasni te njihovi pristopi in merila. Kdaj bom dozivel taisti gumenjak, da mi zazeli dobrodislico v mesto Bol, kjer bo grad castio grapu kad dolazimo in dal bon za 10% poputa v lokalni gostilni?

Odpeljali smo se v zaliv pred Starim gradom, kjer bodo nocoj gosti na barki namesto par 100 EUR zapravili 0.

Meni ni nic vec jasno. Pred njimi pa me je, kljub temu, da nisem Hrvat, iskreno sram.

Hrvatska, di je more bistrije od ljudi!
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

Re: Novo na Bolu

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Jul 14, 2021 18:15

inspiron napisal/-a:Kdaj bom dozivel taisti gumenjak, da mi zazeli dobrodislico v mesto Bol, kjer bo grad castio grapu kad dolazimo in dal bon za 10% poputa v lokalni gostilni?

Dokler bo Jadran poln bark (sploh najbolj popularni kraji), kljub neprijaznosti Hrvatov, že ne. Ravno danes mi je Gregor.n povedal, da je povsod polno bark. Pejd še v Hvar probat, če te bodo častili grapo in ti dali bon za 10% popusta v lokalni gostilni :mrgreen:
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Sr Jul 14, 2021 18:57

Ce prides z barko te kvecjem obdavcijo se s 'porezom na budale' ...
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Jul 14, 2021 19:08

Res je. Ampak to vemo že dolgo... pa še kar rinemo k njim :roll:
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Sr Jul 14, 2021 20:14

H2O napisal/-a:Res je. Ampak to vemo že dolgo... pa še kar rinemo k njim :roll:

In zakaj rinemo k njim, se dobro ve :wink: čez cel jadran v it. vodah pa nimaš nič od narave dokler ne prideš do sicilije, lipo je njihovo more, ampak, kmalu bo treba it mimo, tako bo ostala le grčija, kjer imajo zaenkrat malo drugačen odnos do navtikov.
Ni pa povsod na hr. tako črno, so marsikje pravi ljudi :)
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Jul 14, 2021 20:30

alesjo napisal/-a:Ni pa povsod na hr. tako črno, so marsikje pravi ljudi :)

Prav imaš :wink:

Po mojih izkušnjah prijaznost upada s številom gostov. Več ko jih je, bolj jim grejo na kurac :evil:

Prijateljica (Hrvatica) mi je pred časom rekla, da so Hrvati preponosni za turizem. Turistom moraš pač lest v rit, večina Hrvatov pa tega ne zna, ali noče.
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Sr Jul 14, 2021 23:44

Js sicer posebej slabih izkusenj nimam opazi pa se, da znajo Nemcem in Avstrijcem posvecati precej lepso pozornost. Res je, da zapravijo vec kot mi, plus jemljejo nas kot samo po sebi umevne ker bomo hodili dol se naprej ne glede na vse.

Ni prav, ni povsod tako a tako pac je...
inspiron
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a inspiron » Če Jul 15, 2021 07:22

H2O napisal/-a:
inspiron napisal/-a:Kdaj bom dozivel taisti gumenjak, da mi zazeli dobrodislico v mesto Bol, kjer bo grad castio grapu kad dolazimo in dal bon za 10% poputa v lokalni gostilni?

Dokler bo Jadran poln bark (sploh najbolj popularni kraji), kljub neprijaznosti Hrvatov, že ne. Ravno danes mi je Gregor.n povedal, da je povsod polno bark. Pejd še v Hvar probat, če te bodo častili grapo in ti dali bon za 10% popusta v lokalni gostilni :mrgreen:

Na Hvaru sem pa bil in 14.7. ni ene super jahte, na mestni rivi pa 10m jadrnice, placa pa ob 16h se dovolj.

Btw, ni tako zelo polno plovil, kot predprejsna leta. In tudi vsak dan od konob dobim klic, molim dovedi mi goste. Ni vse tako zelo roznato tudi na HR letos...
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Če Jul 15, 2021 07:44

Hči letuje v Lumbardi na Korčuli. Pravi, da je mesto Korčula glede na leta pred kovid krizo kot mesto duhov. Pred lokali zasedena le miza do največ dve. Zelo lep in skoraj nov apartma sta našla na dan prihoda brez rezervacije za zelo ugodno ceno in z brezplačno uporabo koles in kajakov.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Jul 15, 2021 09:58

Jaz sem prodal barko in že dolgo nisem bil na Hrvaškem, tako da samo povem, kar sem slišal od prijateljev, ki so trenutno tam z barkami. Tudi Bladzo mi je isto povedal.

Kot rečeno, po mojih izkušnjah so Hrvati najmanj prijazni tam, kjer je največ turistov. Tam, kjer jih (je bilo že prej) malo, so pa vsakega turista veseli in so ponavadi bolj prijazni. So pa vedno izjeme, tako v slabem, kot v dobrem.

Ampak če primerjam Hrvaško z ostalimi sredozemskimi državami, ki sem jih obiskal, so tam večinoma bolj prijazni do turistov, kot na Hrvaškem. Da Tajske niti ne omenjam. Tam nam je bilo kar nerodno, ker so bili vsi tako prijazni do nas. In potem se vprašaš, kaj mi je sploh treba hodit na Hrvaško in trepetat, če bo imel kelnar, ali luški kapetan slab dan :roll:
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Če Jul 15, 2021 11:34

Najbolj obupna izkusnja pa je Dubrovnik. To obnasanje pa res ni blo nikamor podobno. Ocitno majo res pun k*** folka.

Istrani so se najbolj fajn se mi zdi. Smo jim Slovenci blize kot npr Zagrebcani ;)
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Jul 15, 2021 12:08

1stofficer napisal/-a:Najbolj obupna izkusnja pa je Dubrovnik. To obnasanje pa res ni blo nikamor podobno. Ocitno majo res pun k*** folka.

Najbrž imajo tudi Grki, Španci in nenazadnje Tajci kdaj pun kurac folka. Ampak tega ponavadi ne pokažejo. Vsaj ne tako očitno, kot Hrvati: miči mi se, pizda ti materina :evil:

Ker so jih tako naučili. Hrvatov pa očitno niso :roll:

Ko sem na Tajskem vprašal domačina, kako to, da so vsi tako prijazni do turistov, mi je odvrnil, da jih že od majhnega tega učijo... če ne boste dovolj prijazni do turistov, bodo pač nehali prihajati.

Marsikateri Hrvat bi si ob tem mislil: hvala kurcu :twisted:
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Če Jul 15, 2021 12:39

H2O napisal/-a:Prijateljica (Hrvatica) mi je pred časom rekla, da so Hrvati preponosni za turizem.

Ponos je plitek izgovor, kolektivna zakompleksanost pa realnost, ki jo kocke lepo prikažejo. Še notorični Američani za časa Vietnama navkljub vojni propagandi niso tako vlačili zastave na sebe.
(To sem slišal od znanega hrvaškega športnega delavca iz okolice Zagreba.)
Nazadnje spremenil SR 290, dne Če Jul 15, 2021 12:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Kariera
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Kariera » Če Jul 15, 2021 12:43

H2O napisal/-a:
1stofficer napisal/-a:Najbolj obupna izkusnja pa je Dubrovnik. To obnasanje pa res ni blo nikamor podobno. Ocitno majo res pun k*** folka.

Najbrž imajo tudi Grki, Španci in nenazadnje Tajci kdaj pun kurac folka. Ampak tega ponavadi ne pokažejo. Ker so jih tako naučili. Hrvatov pa očitno niso :roll:

Ko sem na Tajskem vprašal domačina, kako to, da so vsi tako prijazni do turistov, mi je odvrnil, da jih že od majhnega tega učijo... če ne boste dovolj prijazni do turistov, bodo pač nehali prihajati.

Marsikateri Hrvat bi si ob tem mislil: hvala kurcu :twisted:

Evo še malo "live" reporta z zadnjega tedna...če je kdo kdaj na teh lokacijah...Rovinj, gostilna Tramonto...večjih škampov še nisem jedel...drago, čisto, moderno, postrežba na nivoju...Brač, ACI Milna...prijazno osebje marine, zelo prijazno osebje restavracije v okviru marine...hrana, tako, tako... :) Hvar, uvala Pribinje, restvracija Arsenol...ima nekaj boj...lastnica Zdravka pride "pomagat" vezat...poleg, " dala sam vam najbolju mizu jer ste mi bili simpatični"... :lol: ( dva odrasla, en otrok). Res dobre dagnje na belo ( brez drobtin )...domače. Opažam, da smo jadralci z lastniških bark, kjer nas je gor manj kot 10, itak drugorazredni gosti, tko da si vesel, če te še normalno porajtajo... :roll: Verjetno se jim predvsem oči zarosijo, ko vidijo katamaran in 12 ljudi gor...Drugače je pa ogromna razlika med npr. Kvarnerskimi otoki in trenutno Hvarom, Visom...se mi zdi da je tukaj bark polno...predvsem čarterskih katamaranov še nikoli toliko.
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Če Jul 15, 2021 13:02

SR 290 napisal/-a:
H2O napisal/-a:Prijateljica (Hrvatica) mi je pred časom rekla, da so Hrvati preponosni za turizem.

Ponos je plitek izgovor, kolektivna zakompleksanost pa realnost, ki jo kocke lepo prikažejo. Še notorični Američani za časa Vietnama navkljub vojni propagandi niso tako vlačili zastave na sebe.
(To sem slišal od znanega hrvaškega športnega delavca iz okolice Zagreba.)

Lepo napisano ! :lol: :lol:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost