ogrevanje barke - zračenje
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
ogrevanje barke - zračenje
Ali bi si kdo upal zmontirat kaj takšnega na barko?
https://youtu.be/faz8RtV9t68
p.s.
čez vikend smo prespali na barki in smo si pred spanjem in zjutraj malo pogreli s kaloriferjem.
Vsa neizolirana mesta so kondenzirala.
Zdaj sem hvaležen, za vsak cm2 armaflexa, ki sem ga pri obnovi barke kontaktno nalepil v notranjosti.
razmišljam, da bi za zimsko obdobje naredil posebna vrata na vhodu v barko, katera bodo maksimalno zračna, tako da bo temperatura čim bolj izenačena z zunanjo. Kakšen pomislek? Predlog?
https://youtu.be/faz8RtV9t68
p.s.
čez vikend smo prespali na barki in smo si pred spanjem in zjutraj malo pogreli s kaloriferjem.
Vsa neizolirana mesta so kondenzirala.
Zdaj sem hvaležen, za vsak cm2 armaflexa, ki sem ga pri obnovi barke kontaktno nalepil v notranjosti.
razmišljam, da bi za zimsko obdobje naredil posebna vrata na vhodu v barko, katera bodo maksimalno zračna, tako da bo temperatura čim bolj izenačena z zunanjo. Kakšen pomislek? Predlog?
Re: ogrevanje barke - zračenje
Aleš, tale china webasto je samo zapakirana verzija takega, ki ga imamo nekateri morjeplovci že zmontiranega.
Na barki moraš stvari (zračenje, izpuh, gorivo...) napeljat tako, kot ti določajo gabariti. Škoda ker nisi napeljal cevi, ko si imel barko razkopano, ampak se vseeno da. Rabiš stalen dotok goriva in tudi akumulator.
viewtopic.php?f=5&t=3503&hilit=webasto&start=240#p330814
Na barki moraš stvari (zračenje, izpuh, gorivo...) napeljat tako, kot ti določajo gabariti. Škoda ker nisi napeljal cevi, ko si imel barko razkopano, ampak se vseeno da. Rabiš stalen dotok goriva in tudi akumulator.
viewtopic.php?f=5&t=3503&hilit=webasto&start=240#p330814
Tudi jaz studiram, oz. sem studiral kako bi ogreval pa sem prisel do vprasanja koliko krat bom pa prespal pozimi zunej na sidru? Pa se je ustvilo... V marini imas elektriko, dodas en dober tih grelec in spis lepo. Sej zadeva je dva šolda in lahko pride kdaj prav, je več dela za zmontirat kot daš za njega. In zadeva deluje 'v redu', sem si ga montiral v kamper ko sem ga imel. Ni pa primerjave z ta 'pravimi' webasto, eberspacer... regulacija je kukr je...
Ma ne se ment ..kolkrat pa al ja al ne ,veš kok je blo zdele fajn k sem knof obrnu pa je blo 24 u barki..+mi je kr malo žal de nisem še prjatle s sosednje barke na topl povabu čez noč..to je tku fajn ku mlada u rosnih letih
Razlika v ogrevanju med webasto in pa ogrevanjem s kalorifirji in električnimi radiatorji je kot noč pa dan... Dokler nimaš webastota ne veš kaj je to prijetna temperatura in zrak v barki... Pred dvemi leti sem ga zmontiral webasto in je razlika očitna.... kalorifer imam na barki samo za primer če bi sredi noči zmanjkal nafte al pa kaj podobnega in bi rabil backup.
Veter v laseh, travarca v zobeh 
evovii napisal/-a:Razlika v ogrevanju med webasto in pa ogrevanjem s kalorifirji in električnimi radiatorji je kot noč pa dan... Dokler nimaš webastota ne veš kaj je to prijetna temperatura in zrak v barki... Pred dvemi leti sem ga zmontiral webasto in je razlika očitna.... kalorifer imam na barki samo za primer če bi sredi noči zmanjkal nafte al pa kaj podobnega in bi rabil backup.
Imaš pravi webasto al kitajc?
Tudi sam bom nekaj vgradil, a še ne vem kaj. Kakšen predlog?
lp
NASA napisal/-a:evovii napisal/-a:Razlika v ogrevanju med webasto in pa ogrevanjem s kalorifirji in električnimi radiatorji je kot noč pa dan... Dokler nimaš webastota ne veš kaj je to prijetna temperatura in zrak v barki... Pred dvemi leti sem ga zmontiral webasto in je razlika očitna.... kalorifer imam na barki samo za primer če bi sredi noči zmanjkal nafte al pa kaj podobnega in bi rabil backup.
Imaš pravi webasto al kitajc?
Tudi sam bom nekaj vgradil, a še ne vem kaj. Kakšen predlog?
lp
Imam kitajca in dela bp. Zaenkrat zelo zadovoljen.
kakšna je pa cenovna razlika webasto - kitajc ?
Ta vikend bom sprobal oljni električni radiator. K ne brni tko kot kalorifer.
10 proti ena je cena..
V nedeljo zvečer bo že vroče na barki od kitajca.
Danes peljem cel karavan robe na Barko.
Luknje so že pripravljene

Danes peljem cel karavan robe na Barko.
Luknje so že pripravljene
Mato 
Kovač napisal/-a:kakšna je pa cenovna razlika webasto - kitajc ?
Jaz sem dal mislim, da 160 eur za kitajca.
evovii napisal/-a:Kovač napisal/-a:kakšna je pa cenovna razlika webasto - kitajc ?
Pa še približno toliko za vse ostalo (razvod zraka, izpuh ...).
Marchi napisal/-a:evovii napisal/-a:Kovač napisal/-a:kakšna je pa cenovna razlika webasto - kitajc ?
Pa še približno toliko za vse ostalo (razvod zraka, izpuh ...).
Tako je. Šobe sem dal original od Webastota ker nudijo možnost regulacije pretoka. Ena je brez regulacije, ostale pa lahko reguliraš. Za primer, da tudi če kdo ponesreči vse zapre je še vedno pretok zraka...
Marchi... pa kupil sem še za ene 50 eur rezervnih delov (svečka, puma,...).
- theDamjan
- Admiral
- Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
- Kontakt:
polanc napisal/-a:10 proti ena je cena..
Al pa 20
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
- theDamjan
- Admiral
- Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
- Kontakt:
Sicer pa kitajc dela...jaz sem dal razvod kar v cevi od klime, ker je bilo že razpeljano.
Dva dni dela (z druženjem vred) pa je bilo zmontirano.
Dva dni dela (z druženjem vred) pa je bilo zmontirano.
-----------------
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov