Partnerstvo pri uporabi jadrnice ...

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

camuga9
Naddesetnik

Partnerstvo pri uporabi jadrnice ...

OdgovorNapisal/-a camuga9 » To Sep 27, 2022 23:09

Pozdravljeni,
z ženo sva že dolgo časa predvsem "teoretična" navdušenca navtike, zadnjih 4-5 let si z družino za nekaj dni najamemo 6-7 m motorni čoln, vmes sva oba šla na dva praktična tečaja jadranja (pri forumašu Marchi in mirante - hvala obema :) ). Konec letošnjega aprila sva šla korak naprej ter na Lošinju za 4 dni samostojno najela Elan 344 - 1.dan: Lošinj, Susak, Unije; 2. dan: Unije-Lošinj-Ilovik; 3. dan: Ilovik-Olib-Silba; 4. dan: Silba-Premuda-Lošinj. In preživela, barka tudi ... vse OK, kavcijo dobila celo nazaj.

Najbolj presenetljivo spoznanje je bilo kako je noč na barki glasna – skozi se nekaj pretaka, šumi, žvižga, klokota, trka, škriplje, …(poljubno nadaljuj niz). Sedaj tudi vem kako je spati »kot zajec« … prvo noč sem bil najbrž 20x zunaj in preverjal »situacijo«, tretjo noč sem celo večino že morda prespal.
Uspešno sem tudi preživel salto nazaj iz sedečega položaja na boku tenderja s pomožnim motorjem v roki … motorja nisem izpustil in s prosto roko sem nekako pribrcal nazaj gladino ter do barke. Oba z žena sva se začela smejati šele ko sva uspela motor nekako spraviti nazaj barko …

Osebno imam izpit za voditelja čolna + GMDSS postajo.

Oba z ženo sva stara cca. 50 let in imava družino s 4 otroci (22, 20, 16, 15), živimo v bližini Novega mesta.

Je med vami nekdo, ki morda zaradi premalo koriščene jadrnice in zmanjšanju stroškov priveza razmišlja o partnerstvu pri uporabi jadrnice – v mislih imam polovično uporabo jadrnice, v zameno plačila polovičnega letnega stroška priveza, rednih letnih del na barki ter pomoči pri izvedbi del.

V začetku junija sem se sam odzval na podoben oglas forumaša paggy in šel na ogled njegove jadrnice, vendar si z ženo želiva nekaj več prostora – v poštev bi nama prišle dolžine med 38-43 čevlji.

Lep pozdrav, Anton
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

Re: Partnerstvo pri uporabi jadrnice ...

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Sep 28, 2022 15:33

Bi močno svetoval še kak tečaj in čarter najem pred polovičko.Sta pa bila v pravih rokah..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov