z ženo sva že dolgo časa predvsem "teoretična" navdušenca navtike, zadnjih 4-5 let si z družino za nekaj dni najamemo 6-7 m motorni čoln, vmes sva oba šla na dva praktična tečaja jadranja (pri forumašu Marchi in mirante - hvala obema
Najbolj presenetljivo spoznanje je bilo kako je noč na barki glasna – skozi se nekaj pretaka, šumi, žvižga, klokota, trka, škriplje, …(poljubno nadaljuj niz). Sedaj tudi vem kako je spati »kot zajec« … prvo noč sem bil najbrž 20x zunaj in preverjal »situacijo«, tretjo noč sem celo večino že morda prespal.
Uspešno sem tudi preživel salto nazaj iz sedečega položaja na boku tenderja s pomožnim motorjem v roki … motorja nisem izpustil in s prosto roko sem nekako pribrcal nazaj gladino ter do barke. Oba z žena sva se začela smejati šele ko sva uspela motor nekako spraviti nazaj barko …
Osebno imam izpit za voditelja čolna + GMDSS postajo.
Oba z ženo sva stara cca. 50 let in imava družino s 4 otroci (22, 20, 16, 15), živimo v bližini Novega mesta.
Je med vami nekdo, ki morda zaradi premalo koriščene jadrnice in zmanjšanju stroškov priveza razmišlja o partnerstvu pri uporabi jadrnice – v mislih imam polovično uporabo jadrnice, v zameno plačila polovičnega letnega stroška priveza, rednih letnih del na barki ter pomoči pri izvedbi del.
V začetku junija sem se sam odzval na podoben oglas forumaša paggy in šel na ogled njegove jadrnice, vendar si z ženo želiva nekaj več prostora – v poštev bi nama prišle dolžine med 38-43 čevlji.
Lep pozdrav, Anton