Kaj naj rečem , zeloooo zanimivo in poučno obdobje za mano.
V dveh sezonah sem prerešetal celo barko jo obnovil in se tako naučil ogromno o materialih in barkah nasploh. Zanimiva, pomembna in tudi draga lekcija. Pa vendar potrebna, da bom v bodoče pristopil k nakupu popolnoma z drugačnimi očmi.
Barko sem kupoval v najbolj zajebanem času kovida, ko niti žena ni mogla zraven na ogled.....
Dve sezoni smo barko koristili tako intenzivno, da ne vem, če jo je še kdo v naši marini. Praktično vse vikende smo jo koristili in še med tednom sem šel iz službe velikokrat kar na barko in zjutraj v službo drugi dan...
Zaradi intenzivne plovbe v različnih pogojih, sem se naučil ogromno potrebnih morjeplovskih veščin in dobil veliko mero samozavesti tudi iz tega vidika. Dobil sem tudi izreden filing za vodenje barke uno k jo res čutiš, jo pelješ meže.
Jasno, da se iz finančnega vidika ni izplačalo , vendar smo kot družina res doživeli ogromno lepih trenutkov, uni manj prijetni so pa za pripovedovanje zgodbic , ki so vedno zanimivi zdaj, ko je vse mimo.
Seveda to ne pomeni konca mojih morjeplovskih dogodivščin. Zdaj bom malo zadihal, prespal, našparal..... in po vsej verjetnosti potem kupil barko po moji meri, sedaj ko veliko bolj vem, kaj si želim in kakšne potrebe imamo na barki kot družina.
Vesel sem tudi, da sem spoznal ogromno zanimivih čudovitih ljudi in res lepi trenutki druženja na morju so za nami.
Tako da smo za vedno zastrupljeni z navtiko
Upam, da se čim prej vidimo na morju.
In ne nazadnje, hvala vsem forumašem za nasvete, priporočila, komentarje.... , ker mi je bilo v veliko pomoč. In tudi preko foruma sem osebno spoznal veliko dobrih ljudi , tako da res super.
Mirno morje vam želim.