V kratkem moram nardit transfer kupljene jadrnice iz Biograda v Slovenijo. Ker je še zelo mrzlo gruntam kje se ustavit , predvsem po prvem dnevu plovbe približno v območju Lošinja. V katero marino predlagate, da sploh funkcionirajo v tem času in da mi je čim bolj na kursu in se ne vozim nevem kam okrog otokov (beri ne izgubljam časa ) .
Webasto barka ima, nisem pa siguren če 100% dela, zato bi raje prenočil na privezu z 220v in oljni radiator. Že tko me bo nazeblo čez dan, ni treba da me še ponoči.
Drugi dan računam nekje okrog Pule. Takrat bom barko že bolj spoznal in mogoče webasto že obvadam in prespim na sidru.
Če bomo šli trije, pa mogoče usekamo kar brez prestanka in se eno noč menjamo na 3h .
Konstruktivni predlogi dobrodošli.
Transfer Biograd - Portotož
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Re: Transfer Biograd - Portotož
Lošinj, marina pri bencinski pumpi. Prej pokliči, če imajo prostor, da bo 100%. Delajo pa vse marine, razen tistih mestnih oz. sezonskih privezov. Lahko geš tudi v Nerezine ali pa Osor (cenejše). Veli Lošinj (pokliči če je štrom).
Pula, marina Veruda (tudi delujoča odlična restavracija). Prostor bo 100%.
Severneje imaš še Rovinj (pregrešno draga), Vrsar, Poreč, Červar, Novigrad, Umag npr.
Načeloma je zdaj prostora v marinah dovolj, ker so nekatere barke na suhem vezu, tako da za 1 noč ni panike.
Če ti bo pa webasto delal normalno, pa itak vržeš sidro, kadarkoli.
Laufaš ga lahko tudi med jadranjem, tako da se greš notri pogret, ker nima smisla zmrzovat, če ni treba.
60nm dnevno ni malo, tako da pripravi motor, da ne bo štrajkal, ker se ne želiš ponoči guncati v mrazu.
Sicer ima morje še vedno 10°, tako da spanje v oblačilih in pod dekami/spalki ne bi smelo biti problematično, tudi če vse crkne.
Pula, marina Veruda (tudi delujoča odlična restavracija). Prostor bo 100%.
Severneje imaš še Rovinj (pregrešno draga), Vrsar, Poreč, Červar, Novigrad, Umag npr.
Načeloma je zdaj prostora v marinah dovolj, ker so nekatere barke na suhem vezu, tako da za 1 noč ni panike.
Če ti bo pa webasto delal normalno, pa itak vržeš sidro, kadarkoli.
60nm dnevno ni malo, tako da pripravi motor, da ne bo štrajkal, ker se ne želiš ponoči guncati v mrazu.
Sicer ima morje še vedno 10°, tako da spanje v oblačilih in pod dekami/spalki ne bi smelo biti problematično, tudi če vse crkne.
nerezine ni elektrike,in barke so noter na zimskem vezu štriki pod vodo,Osor je boljši,ob devetih odprejo most
A Unije na tanovem pomolu imajo elektriko?
Jaz bi kr gonu direkt do Portoroža..Sukošan Pula sem z mojo,pa ni blo dobrga vetra velik del poti ,pršu v 17 urah,pa boš šel ti hitrej..jaz sem z motorjem vozil okol 4 vozle.Pol je pa še 10 ur do Portoroža in Pule.To če sta 2 se komot nardi u šusu..Tepež bi reku tud solo gre..Motor pomaga tud jadrom če je premal vetra..ne pokur neki divjega,pa tud barko not segreje..še mal plin štekaš pa je.webasto pa ni kej tuhtat..obrneš knof in bo delu.
Veš kok je pa z prvo nočno..? Z prjatlom sva eno 8 m Delerco zakurblala v zalivu bakar,da se kao mal prestavma ob 8 zvečer..pol pa mal čveka,spal se nama ni ..taka taka mal jadra mal makina..ob pol šestih zjutri sva vrgla sidro u Volmah..ob 6tih,ko sem mičken zadremu me en pokliče k me je rabu...drek sma se kr odsidrala in pičla drito ua Umag..mal je eden vmes zadremu,pol naj žena njegova pobere in ob 11 zvečer sem bil že v Sevnici pr moji mamiki u pojstli..37 ur nisem spal,pol pa pol nedelje.
Petek zjutri šiht,popoldne kovid test in v bakar z avtom,pretovor na barko,gas do pule,pol ure pavze in umag ..no v avtu do Ljubljane sem mal kinku,pol do sevnice sem pa mogu pelat .Evo..za primer..
Jaz bi kr gonu direkt do Portoroža..Sukošan Pula sem z mojo,pa ni blo dobrga vetra velik del poti ,pršu v 17 urah,pa boš šel ti hitrej..jaz sem z motorjem vozil okol 4 vozle.Pol je pa še 10 ur do Portoroža in Pule.To če sta 2 se komot nardi u šusu..Tepež bi reku tud solo gre..Motor pomaga tud jadrom če je premal vetra..ne pokur neki divjega,pa tud barko not segreje..še mal plin štekaš pa je.webasto pa ni kej tuhtat..obrneš knof in bo delu.
Veš kok je pa z prvo nočno..? Z prjatlom sva eno 8 m Delerco zakurblala v zalivu bakar,da se kao mal prestavma ob 8 zvečer..pol pa mal čveka,spal se nama ni ..taka taka mal jadra mal makina..ob pol šestih zjutri sva vrgla sidro u Volmah..ob 6tih,ko sem mičken zadremu me en pokliče k me je rabu...drek sma se kr odsidrala in pičla drito ua Umag..mal je eden vmes zadremu,pol naj žena njegova pobere in ob 11 zvečer sem bil že v Sevnici pr moji mamiki u pojstli..37 ur nisem spal,pol pa pol nedelje.
Petek zjutri šiht,popoldne kovid test in v bakar z avtom,pretovor na barko,gas do pule,pol ure pavze in umag ..no v avtu do Ljubljane sem mal kinku,pol do sevnice sem pa mogu pelat .Evo..za primer..
Nazadnje spremenil polanc, dne Po Feb 06, 2023 21:28, skupaj popravljeno 1 krat.
polanc napisal/-a:A Unije na tanovem pomolu imajo elektriko?
Ni štroma na Unijskem pomolu. Bo pa, enkrat
Re: Transfer Biograd - Portorož
Polanc, fajn si napisu.
Si mi dal krila, da se bom kr zapiču .
Aja, kirga mesca sta to delala ?
Si mi dal krila, da se bom kr zapiču .
Aja, kirga mesca sta to delala ?
Ne spomnem se,je blo pa tko,de je bla ob pol osmih zvečer že tema.Noč je bla ob enih 8 vozlih vetra tko za jakno in pulover.
Gledam napoved za ta vikend, ravno v SZ bi blo treba rint.
Ima kdo kakšno drugo prognozo za veter ?
Ni mi pa ravno na motor terat cel cajt.
Že tko mi gre motor na živce, vedno komaj čakam, da ga lahko ugasnem.
Ima kdo kakšno drugo prognozo za veter ?
Ni mi pa ravno na motor terat cel cajt.
Že tko mi gre motor na živce, vedno komaj čakam, da ga lahko ugasnem.
Boš jadra dobro sprobal..pr takem vetru ekstra rečem Hvala Podunavec..vlečejo perfektno in ostro u veter tud 20 stopinj sam od vetra gre..
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov