zanima me, koliko morjeplovcev ima iskušnje z dodelavami, opremljanjem jadrnic od lupine naprej.
Ogrevam se za nakup surove lupine, pa me zanima koliko denero, živcev in možnosti je, da taka barka zaplava. Saj veste na koncu ne dobiš enega dela od tisočih, pa imaš barko na dvorišču. Ali je ceneje in smiselnejše kupit staro, barko z leti v vodi?
Hvala za nasvete
PACEK
Izdelava jadrnice??
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Izdelava jadrnice na domačem dvorišču je predvsem možnost razdrobljenega financiranja in ureditev notranjosti po svojih željah v mejah možnosti. Sam sem se dvakrat podal na tako "pot". Enkrat od načrta do lupine iz lesa, drugič od plastične lupine do splovitve in s to smo tudi pluli par let. Predvsem moraš imeti vsaj nekaj ročne spretnosti, prostor za delo in orodje(vsaj ročno) in pa veliko volje in potrpljenja. Za material ni treba skrbet, saj se danes tudi pri nas dobi vse. (jaz sem moral letat v Trst). Cenovno pa je že potreben izračun. Materiali imajo različne cene, razne pomoči znancev ali obrtnikov, ki jih boš morda potreboval, pa tudi. Odvisno je od tega, kako velik bo tvoj projekt
.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti