Izdelava jadrnice??

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

Izdelava jadrnice??

OdgovorNapisal/-a PACEK » So Jul 11, 2009 15:52

zanima me, koliko morjeplovcev ima iskušnje z dodelavami, opremljanjem jadrnic od lupine naprej.
Ogrevam se za nakup surove lupine, pa me zanima koliko denero, živcev in možnosti je, da taka barka zaplava. Saj veste na koncu ne dobiš enega dela od tisočih, pa imaš barko na dvorišču. Ali je ceneje in smiselnejše kupit staro, barko z leti v vodi?
Hvala za nasvete

PACEK
Uporabniški avatar
popaj
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a popaj » Po Jul 13, 2009 09:15

Izdelava jadrnice na domačem dvorišču je predvsem možnost razdrobljenega financiranja in ureditev notranjosti po svojih željah v mejah možnosti. Sam sem se dvakrat podal na tako "pot". Enkrat od načrta do lupine iz lesa, drugič od plastične lupine do splovitve in s to smo tudi pluli par let. Predvsem moraš imeti vsaj nekaj ročne spretnosti, prostor za delo in orodje(vsaj ročno) in pa veliko volje in potrpljenja. Za material ni treba skrbet, saj se danes tudi pri nas dobi vse. (jaz sem moral letat v Trst). Cenovno pa je že potreben izračun. Materiali imajo različne cene, razne pomoči znancev ali obrtnikov, ki jih boš morda potreboval, pa tudi. Odvisno je od tega, kako velik bo tvoj projekt 8) .
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Jul 14, 2009 16:38

Po moje se sedaj bolj splača kupiti plovilo ki že ima papirje,ga pripeljati domov in urediti po svoje.Z registracijo in pregledom loyd je ogromno ceremonij...
LP Iztok

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti