Nakup stare kripe
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Nakup stare kripe
Pozdravljeni,
Sem veliko razmišljal in se odločil da bi bilo ravno prav neumno, da si kar na začetku jadralne poti kupim neko staro kripo in se potrudim ne utopi familije.
Imam točnk 0 jadralnih izkušenj, če odštejemo modelarski krožek v OŠ, kjer so me jadrnice začarale. Zdej sm dost star in neumen, da bi jo pa imel. Raje staro kripo kot najem.
Sedaj išem priveze v bližini in pa seveda kripe.
Kaj takega? https://www.inautia.com/used-boat-76694 ... 1&slide=13
Ima kdo kak dober predlog. Buget max 10k€
Lp
Anže
Sem veliko razmišljal in se odločil da bi bilo ravno prav neumno, da si kar na začetku jadralne poti kupim neko staro kripo in se potrudim ne utopi familije.
Imam točnk 0 jadralnih izkušenj, če odštejemo modelarski krožek v OŠ, kjer so me jadrnice začarale. Zdej sm dost star in neumen, da bi jo pa imel. Raje staro kripo kot najem.
Sedaj išem priveze v bližini in pa seveda kripe.
Kaj takega? https://www.inautia.com/used-boat-76694 ... 1&slide=13
Ima kdo kak dober predlog. Buget max 10k€
Lp
Anže
Re: Nakup stare kripe
Če jadrat ne znaš..delat znaš kej,tko ne zajebavam,obnavljat barko.Če ja pol lepo prosi Kovača če ti Bavarijo proda,pljuni v roke,spedenaj in srečno plovbo naslednje leto.
Pa če bo kdaj prilika so na forumu jadralci ki tud kej malega pokažemo in povemo če nas kdo kej vpraša..
Pa če bo kdaj prilika so na forumu jadralci ki tud kej malega pokažemo in povemo če nas kdo kej vpraša..
Tud jaz sem takoj pomislil na Kovačevo kobilo
Uf, očitno nisem tako dobro prebrskal foruma, kot sem mislil.
Hvala za usmeritev. Bom kontaktiral Kovača.
@ polanc
Razumem. Znam nekaj, predvsem se pa z veseljem lotim česarkoli.
Ravno prebiram vaše začetke in so me navdušili.
Sem že mnogo koristnega prebral in me ne ni strah vprašat, ker vidim da ste res maherji in zelo radi pomagate.
Hvala za usmeritev. Bom kontaktiral Kovača.
@ polanc
Razumem. Znam nekaj, predvsem se pa z veseljem lotim česarkoli.
Ravno prebiram vaše začetke in so me navdušili.
Sem že mnogo koristnega prebral in me ne ni strah vprašat, ker vidim da ste res maherji in zelo radi pomagate.
- 1stofficer
- Admiral
Ce bos vzel staro kraco racunaj na veliiiiko vlozenega casa in denarja. Ce to sprejmes je za zacetek OK.
Bi pa vseeno priporocal, da s familijo rentate barko za kak teden. Po tem casu vam bo priblizno jasno a ste za te stose a ne. Navtika je beauty and the beast obenem. Good luck
Bi pa vseeno priporocal, da s familijo rentate barko za kak teden. Po tem casu vam bo priblizno jasno a ste za te stose a ne. Navtika je beauty and the beast obenem. Good luck
Ja,moji začetki..res so bili kot napisano..tko iz srca ,realno kot jih doživi mali človek..bom mogu še kaj napisat dalje..še jadramo žal pa manj..
Ja ta kovačeva je vredna 6 jurjev za kolikor jo prodaja.Je v bistvu plovna,kar všečna,samo on je perfekcionist in še eno barko ki jo je super lepo zrihtal ima.to je kupil da jo spedena v nulo ker to rad dela.no morda se zmenita.
Pa vsekakor priporočam da se zapeljete vsaj malo z kako jadrnico,da vidiš če vsem to ustreza.lp
Ja ta kovačeva je vredna 6 jurjev za kolikor jo prodaja.Je v bistvu plovna,kar všečna,samo on je perfekcionist in še eno barko ki jo je super lepo zrihtal ima.to je kupil da jo spedena v nulo ker to rad dela.no morda se zmenita.
Pa vsekakor priporočam da se zapeljete vsaj malo z kako jadrnico,da vidiš če vsem to ustreza.lp
Ja, brez skrbi, mamo splanirano jadranje pa tečaj.
Hvala vsem do sedaj. Se je pa stvar že spremenila, ker je Kovač vmes kobilico prodal.
Kako mnenje o tisti v linku? Res mi je blo všeč da bi jo dubu, predvsem ker bi bila prevernena. A ma kdo plan prodat za naslednjo sezono?
Lp
Anže
Hvala vsem do sedaj. Se je pa stvar že spremenila, ker je Kovač vmes kobilico prodal.
Kako mnenje o tisti v linku? Res mi je blo všeč da bi jo dubu, predvsem ker bi bila prevernena. A ma kdo plan prodat za naslednjo sezono?
Lp
Anže
- modro morje
- Viceadmiral
- Kraj: Ljubljana - Krk
Jaz bi ocenil, da je 11K za tole preveč iz naslednjih razlogov:
- precejšnja starost barke;
- glavni motor je outboard bencinar, tuki je treba preverit njegovo stanje.
- je brez električnega sidrnega vinča.
- kuhinja je videt zelo skromna, hladilnik ni omenjen, mogoče sicer obstaja
- od instrumentov ni omenjenega in poslikanega nič.
- ni poslikan kontrolni panel;
Tuki so neki podatki, mogoče gre za isto ali pa manjšo/večjo izvedenko: https://sailboatdata.com/sailboat/challenger-horizon/
- Balast morda ni pravilno naveden v oglasu. Kobilica je dvižna, kar je po eni strani prednost (lahko sidraš v bolj plitvi vodi), po drugi pa slabost (nevarnost prevrnitve zaradi slabega uteženja).
- kljub temu, da je barka relativno lahka in kobilica dvižna, bi jo blo najbrž težko/nemogoče prevažat na neki prikolici zaradi dolžine, kar bi sicer bilo ugodno zaradi ne-priveza.
Jaz bi iskal še naprej.
- precejšnja starost barke;
- glavni motor je outboard bencinar, tuki je treba preverit njegovo stanje.
- je brez električnega sidrnega vinča.
- kuhinja je videt zelo skromna, hladilnik ni omenjen, mogoče sicer obstaja
- od instrumentov ni omenjenega in poslikanega nič.
- ni poslikan kontrolni panel;
Tuki so neki podatki, mogoče gre za isto ali pa manjšo/večjo izvedenko: https://sailboatdata.com/sailboat/challenger-horizon/
- Balast morda ni pravilno naveden v oglasu. Kobilica je dvižna, kar je po eni strani prednost (lahko sidraš v bolj plitvi vodi), po drugi pa slabost (nevarnost prevrnitve zaradi slabega uteženja).
- kljub temu, da je barka relativno lahka in kobilica dvižna, bi jo blo najbrž težko/nemogoče prevažat na neki prikolici zaradi dolžine, kar bi sicer bilo ugodno zaradi ne-priveza.
Jaz bi iskal še naprej.
Navigare vivere est.
Če boš imel barko stalno v vodi, priporočam vseeno tako s fiksno kobilico. Sam imam dvižno (barka stalno v vodi), pa je dejansko ne dvigujem, niti do sedaj nisem sidral v tako nizki vodi, da bi jo moral. Skratka, če prednosti ne izkoristiš, slabosti prevagajo - slabša stabilnost, prej krajšat jadra itd. Pri meni so bile posebne okoliščine oz. posebna prilika, da sem tako nabavil, če bi izbiral dlje, bi, sploh sedaj ko bolje poznam zadeve, vzel fiksno. Ni pa, da se ne da, vsako leto pade tura iz Istre do Dalmacije, tako da ni sedaj nepremostljiva ovira seveda.
Pozdravljen.
Prodajam sledeče: https://www.mornar.net/Show/boat.asp?ID ... 20-%202002
Jadrnica je pod 8m, zato je tudi strošek priveza nižji. Privezana je v marini Umag, kjer lahko tudi ostane. Letni strošek marine je 2400eur.
Jadrnica je zaradi širine za svojo dolžino izredno prostorna.
Ta vikend bom v Umagu in se lahko dogovorimo za ogled, če te zanima.
Prodajam sledeče: https://www.mornar.net/Show/boat.asp?ID ... 20-%202002
Jadrnica je pod 8m, zato je tudi strošek priveza nižji. Privezana je v marini Umag, kjer lahko tudi ostane. Letni strošek marine je 2400eur.
Jadrnica je zaradi širine za svojo dolžino izredno prostorna.
Ta vikend bom v Umagu in se lahko dogovorimo za ogled, če te zanima.
Pozdravljen,
Sem jo že gledal
Še do konca meseca iz obale občudujem raznorazna plovila na Dugem otoku, tako da drugič.
Ok, potem un horizon odpade, zgledala mi je precej svetla v notranjosti. Hvala za odgovore!
Lp
Anže
Sem jo že gledal
Še do konca meseca iz obale občudujem raznorazna plovila na Dugem otoku, tako da drugič.
Ok, potem un horizon odpade, zgledala mi je precej svetla v notranjosti. Hvala za odgovore!
Lp
Anže
bolj je težava registracija...stare kripe nimajo EU certifikatov..in je ne boš uspel registrirat.
lpa
lpa
Goldy22 napisal/-a:bolj je težava registracija...stare kripe nimajo EU certifikatov..in je ne boš uspel registrirat.
lpa
Samo na Hrvaškem ne gre, drugod starost ni problem.
Hrvaška registracija pa je pogoj za komunalni vez, bojo oz vse razen marine....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti