Vpetje pripone

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Kristijan
Kapitan

Vpetje pripone

OdgovorNapisal/-a Kristijan » Ne Apr 19, 2026 06:52

Pozdravljeni.

Na vpetju pripone na levem boku jadrnice Triplast Y40 sem opazil rjavenje:

Slika

Na desnem boku pa izgleda takole:

Slika

Na tem delu je privarjena ojačitev, ki gre v notranjost barke. Kar je zanimivo je, da je v tem sredinskem delu ki rjavi očitno nekaj kovinskega, saj magnet zagrabi na tem delu. So varili železo v rostfrei?

Tole me kar malo skrbi. Se priporočam za kakšen nasvet. Je to samo površinsko? Lahko kako preverim integriteto notranjega dela? Je to smiselno menjat? Predvidevam, da je zadeva custom made s strani Triplasta, zato bo ta del verjetno tudi težko dobit...
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

Re: Vpetje pripone

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Apr 19, 2026 12:39

Namaži z solno kislino ,da boš videl al je površinsko al je rja globoko,pa v Triplast poklič, da ti povedo kaj in kako.LP
slan
Kapitan

OdgovorNapisal/-a slan » Ne Apr 19, 2026 20:39

Za triplast je te stvari izdeloval Križaj iz Žirovnice.
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Pe Apr 24, 2026 20:07

Imamo Y33. Držala pripon so v obliki U vijakov M10. Znotraj je ploščica s privarjenim ušesom, tu je bil potem pritrjen napenjalec M10 do pritrdišča na rebru. Dva U vijaka sta mi počila in sem potem vse U vijake pravočasno zamenjal. Čez nekaj let je počil zvar na očitno šalabajzersko narejenem napenjalcu. Sedaj imam nove tovarniško narejene napenjalce M16 tam kjer sta zunaj dve zajli, in M12 kjer je ena. Aja, pa nov jambor. Starega poceni prodam v dveh kosih. Tako da predlagam da tole spraviš v red, preden bo prepozno. Jaz bi zamenjal vse. Tisti iz Portoroža ,ki mi je naredil nov jambor, obvlada tudi tole okrog pritrdil.
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Pe Apr 24, 2026 20:47

Kristijan tvoja pritrdišča pripon so katastrofa!!!

Poslušaj Motornega... in to dobro.
Na svoji barki sem sumil, da ni dobro narejeno, zato sem zamenjal ušesa pripon z doma izdelanimi nekaj številk močnejšimi. Če bi danes delal še enkrat bi naredil še močnejša.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta