Y 36
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Y 36
Nikjer ne najdem nekih konkretnih podatkov o tej jadrnici oz. proizvajalcu. Nekje piše da naj bi bil to Triplast, drugje PAM international?!
Ve kdo več? Kvaliteta, jadralne sposobnosti..
Hvala za info!
lp
Ve kdo več? Kvaliteta, jadralne sposobnosti..
Hvala za info!
lp
Sem jadral 1x s 36ko, katera je v čarteju, plus tega jo imajo za klubsko barko in hodijo z njo na regate (menjajo samo jadra). Barka je bila takrat stara 5 let, uničena pa za 15. Ampak še vedno je sama obliak in gradnja zelo dobra!
Tako da odvisno s kakšno barko si plul, dosti Y-k je bilo tudi samograditeljskih...
Tako da odvisno s kakšno barko si plul, dosti Y-k je bilo tudi samograditeljskih...
LP, Uroš.
Vrjetno je res zlo različno ker so jih prodajali tudi kot kit izvedbe in je veliko samograditeljskih. Zanimalo me je ker jo je nek gospod prodajal v marini Izola. Novejši letnik, moder trup, teak, ogromno dodatne opreme.. in zelo ugodna ceno. Barka je vsekakor lepa in kolega je s podobno y999 ogromno prejadral. Ampak.. kdo ve kolko je zares kvalitetna osnova.
Na koncu sva se z očetom odločila za bolj znanega proizvajalca tudi zaradi tega da bolj veš kje si..
Lp
Na koncu sva se z očetom odločila za bolj znanega proizvajalca tudi zaradi tega da bolj veš kje si..
Lp
V svojem poslu sem videl že kar nekaj Y-k in se med seboj krepko razlikujejo. Ampak ena najlepše narejenih je vsekakor Y999, ki ima privez v marini Izola, pomol J, lastnik pa je g. Urbanija. Kapo dol nad notranjim interierjem, nad dizajnom in izdelavo. Vredno ogleda.
Ampak jaz pa še vedno prisegam na Elanke. Imam 333, spedenano in je nebi zamenjal kar tako.
Ampak jaz pa še vedno prisegam na Elanke. Imam 333, spedenano in je nebi zamenjal kar tako.
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
Prvi kalup je bil potegnen iz Elan 31 . Potem pa se je dolžina postopno večala. Po mojem prepričanju so bili prvi trupi pretenki. Na sedanjo izdelavo pa nimam pripomb. Kar nekaj se jih proda tudi v kit izvedbi. Zato lahko včasih naletimo tudi na kašne slabše primerke. Pri tem mislim predvsem na notranjo opremo. Menim , da je vredna denarja za katerega se prodaja. O kvaliteti govori nedvomno tudi Miranova pot okoli sveta. y40 je kar posrečena kombinacija kompromisa med jadralnimi sposobnostmi in udobjem.
FISHING & SAILING IS LIFE
Fantje, mal ste pomešal vse skupaj:
1. prodaja se Y36 in ne 999
2. mislim, da test Y37 nima veze s 36. saj je to povsem druga barka
3. tudi elan 333 nima veze Y36, prav tako tudi ne z Y999, kvečjemu z Y33, s katero naj bi imeli "nekaj skupnega".
4. Y36 ni delal TRIPLAST ampak nekdo drug. Je pa to v bistvu povečana 999.
5. TRIPLAST izdeluje 999, 40 in od sedaj naprej še 37, vse tri v KITu ali več...do izdelave "na ključ". Vse te info so preverjene, če mi kdo ne verjame, naj še sam preveri:g. Novak Anton, 041 746865.
.
Je pa elan 333 za moje pojme zadnja lepa, hitra in kvalitetna jadrnica s pravimi linijami, ki jih je naredil E. v tej dolžini
1. prodaja se Y36 in ne 999
2. mislim, da test Y37 nima veze s 36. saj je to povsem druga barka
3. tudi elan 333 nima veze Y36, prav tako tudi ne z Y999, kvečjemu z Y33, s katero naj bi imeli "nekaj skupnega".
4. Y36 ni delal TRIPLAST ampak nekdo drug. Je pa to v bistvu povečana 999.
5. TRIPLAST izdeluje 999, 40 in od sedaj naprej še 37, vse tri v KITu ali več...do izdelave "na ključ". Vse te info so preverjene, če mi kdo ne verjame, naj še sam preveri:g. Novak Anton, 041 746865.
Je pa elan 333 za moje pojme zadnja lepa, hitra in kvalitetna jadrnica s pravimi linijami, ki jih je naredil E. v tej dolžini
u-r-o-s napisal/-a:
Se povsem strinjam, sicer 310ke še nisem videl v živo, ampak na slikah obeta!
Predvsem bo bolj všeč tistim, ki si želijo več regatnega pridiha v plovilu, kot pa tistim(nam), ki poleg dobrih jadralnih lastnosti iščemo že malo več udobja
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov