Pokal Slovenije 2010

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
barba&capo
Kontraadmiral
Kontakt:

Pokal Slovenije 2010

OdgovorNapisal/-a barba&capo » To Apr 13, 2010 19:48

Se namerava mogoče kdo med člani foruma aktivno udeleževati regat za Pokal Slovenije (PS) oz. katerih drugih regat? Prva regata za PS je že to soboto (17.04.). Po koncu regat pa je zanimiva izmenjava mnenj in komentarjev o regati, zlasti če je prihajalo do kočljivih situacij...
Če bo interes bi lahko vsako regato tudi na forumu malo pokomentirali in prilepili kakšno sliko.

Torej, jadralci kje ste :wink:

LPU
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » To Apr 13, 2010 21:43

Regat za PS se ne udeležujem, sem pa že dobil vabilo za Marinado.

LP :D
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
todela
Višji vodnik
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a todela » Sr Apr 14, 2010 16:06

Pozdravcek, dobra ideja...

Vozimo pokal Slovenije,tako da lahko kako recemo po regatah :)
Matter
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Matter » Če Apr 15, 2010 15:16

Dobra ideja.

Takoj bi bil za tud za pravo stvar sam kaj ko sm popolnoma zelen kar se regat tiče. Če kdo rabi kakega pridnega člana posadke ---> :D
kroky
Desetnik

OdgovorNapisal/-a kroky » Pe Apr 16, 2010 00:10

Mi smo vozili na PS dve leti nazaj. Super je bilo, vendar smo se z ekipo odločili, da ne gremo več, ker potem nismo šli na nobeno drugo regato. Pogrešali smo regate ki smo se jih prej udeleževali, Karnevalsko, Marinado, Elanovo,....Tako da imamo sedaj zopet stare navade, par regat na leto, pa mal zafeštat po regati in to je to...
Čeprav smo vsi v ekipi jadralci že kar dolga leta, se mi zdi, da smo se na PS vsi kar nekaj naučili, tako da, kdor ima možnost in čas, priporočam.

lp.
Uporabniški avatar
barba&capo
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a barba&capo » Po Apr 19, 2010 19:47

Prva regata za PS je za nami. Po skoraj polletnem regatnem premoru (če izključimo ankaransko regato ljubiteljev morja) se je videlo, da je večina posadk (vključno z našo) še neuigranih in da je prihajalo do številnih napak. Med regato nisem imel časa kaj dosti opazovat dogajanje na sosednjih jadrnicah, saj smo komaj (večino žal neuspešno) reševali naše težave (največ kar jih pomnim na eni regati v obdobju treh let). Po VHF sem slišal, da je na startu regate prišlo do trga dveh jadrnic. Eni naj bi poškodovalo krmilo, zato je morala odstopit. Vetrovne razmere so bile za jadranje ugodne. Regatno polje je bilo sestavljeno iz kombinacije trikotnika in palice (bašton). Pripombo bi imel le na premajhno število pomožnih oz. spremljevalnih čolnov s strani organizatorja. Pohvalit pa moram posadko spremljevalnega čolna pomorske fakultete, da je nesebično in hitro priskočila na pomoč organizatorjem pri reševanju poškodovane jadrnice na startu in nesrečne jadrnice, ki je s kobilico zapela v bojo. Nekatere jadrnice regate niso uspešno dokončale (prehiter start ali pa kak drug razlog). Mi smo v svojem razredu dosegli 3. mesto, skupno pa 7. Na startu je bilo okoli 40 jadrnic. Podelitev in pogostitev je potekala pred JK Burja v Izoli ob spremljavi narodno zabavne žive glasbe.
Komentarji ostalih udeležencev (pa tudi ostalih morjeplovcev) regate dobrodošli.
Prilagam nekaj slik.

Slika
Študentska ekipa Fakultete za pomorstvo in promet. Na mladih svet stoji :wink:

Slika
reševanje zapletenih dvižnic (neuspešno)

Slika
nekrajšanje jader se je pokazalo za pravilno odločitev

Slika
mezzanave z malim genakerjem

Slika
krma s spinakerjem

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti