nakup jadrnice 4,7m nemško poreklo

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

alingi
Poročnik korvete

nakup jadrnice 4,7m nemško poreklo

OdgovorNapisal/-a alingi » So Avg 28, 2010 19:12

LP,ali je imel kdo izkušnje kako z nakupom jadrnice 4,7 m z prikolico,pomožnim motorjem nemški lastnik mi jo ponuja v nakup ker je ne misli več uporabljati zaradi starosti,nahaja se v Medulinu.Na jadrnici so reg.številke(nemške),prikolica ima tablico z 450 kg nosilnosti (verjetno skupna teža),je pa zanimiva mala jadrnica za 2 osebi.Sam jo bi uporabljal tudi na Hrvaškem vendar bi rad vseeno rešil tako da jo lahko pripeljem v SLO.
Če je kdo pripravljen pomagati z nasveti se že vnaprej zahvaljujem Alingi
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » So Avg 28, 2010 19:45

Zdravo
Obvezno kupoprodajno pogodbo ,ki jo lahko overita na naši upravni enoti.
On mora izpisati plovilo iz Nemškega plovnega registra(izpis naj zahteva v italijanskem jeziku ,ne rabiš plačevati prevoda.)
In potem z temi dokumenti in zavarovanjem na naši kapitaniji plovilo pregledajo in ti ga vpišejo v sLovenski plovni register.

Za prikolico pa ne vem.
lp
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » So Avg 28, 2010 20:12

sprašujem : glede na to, da smo lahko lastniki plovil pod D registracijo - ali sploh potrebuje izpis iz nemškega registra - ali ni dovolj prepis ?
Glede na to, da je registrirana v EU, jo verjetno lahko brez problema pripelje v SLO ? ........... samo razmišljam
val
Admiral

OdgovorNapisal/-a val » So Avg 28, 2010 20:16

Za prepis nase , na slovensko registracijo potrebuje izpis iz registra ,ker se potem pri nas vpiše.
Če bo pa imel Nemško reg.pa prepiše v nemčiji,to mu lahko naredim jaz.
Če pa želi prepeljati plovilo v slo z dokumenti prejšnjega lastnika pa potrebuje overjeno pooblastilo.

kako pa s prikolico pa nevem.
lp
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » So Avg 28, 2010 22:02

val napisal/-a:(izpis naj zahteva v italijanskem jeziku ,ne rabiš plačevati prevoda.)
lp

Ja, tole z Italijanščino je dobra finta! Naša Obala je dvojezična! Hvala za idejo!
alingi
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a alingi » Ne Avg 29, 2010 08:03

Hvala za odgovore, še eno nepoznavalsko vprašanje-ali mora biti nemški lastnik prisoten pri overovitvi pogodbe in pri overovitvi pooblastila za prevoz jadrnice iz Pule v Slo na upravni enoti v Slo? Kadar se namenim na razne upravne enote izgubim vsaj 2 dni ker je vsako leto nekaj novega in se vedno znova učim. Alingi
val
Admiral

OdgovorNapisal/-a val » Ne Avg 29, 2010 10:48

Seveda mora biti prisoten ,saj on overja svoj podpis na pogodbi in pooblastilo.
To opraviš kr v kopru, ti iz Pule z prevozom vzame kake tri ure še še gresta na pijačo.
lp
alingi
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a alingi » Ne Avg 29, 2010 12:50

Hvala Val,koliko pa kdo od jadralcev misli da je vredna taka jadrnica 4,7 m,proizvajalec GRUBEN bootsbau tip jadrnice SPRINT Family stara cca 20 let,proizvajalec je iz Nemčije blizu Bodenseeja,model je že starejši,vendar je ohranjen in vzdrževan po -nemško-,vključno z prikolico,na E-bayu AT. je ena za 1.550,00eur brez prikolice,lesena(se mi zdi) dvižna kobilica,snemljivo krmilo,etc.Podobna je razredu 470,vendar ima še 2 pokrita skladišča enega spredaj in enega zadaj,plovnih lastnosti pa ne poznam,verjetno gre v veter bolj tako-tako.Včasih sem veliko prejadral na Elan 425,pred leti na Elan 430-ta ni šla v veter da se ubiješ-ta bo pa nekaj vmes se mi zdi,za otroke učit bo pa kar dovolj dobra se mi zdi,všeč mi je to da so ljudje uporabljali tako barčico toliko let z veliko ljubezni in vzdrževanjem,res ljubiteljsko.Lep dan Alingi
Mr.R
Štabni vodnik
Kraj: velenje

OdgovorNapisal/-a Mr.R » Ne Avg 29, 2010 20:38

Hojla, sam sem iz Nemčije pripeljal baldino 420, je starejši tip jadrnice, je pa dobro ohranjena. Cena je bila 800 evrov z dvema kompletoma jader. Komplet stroški do Minhna in nazaj, cestnina v Avtriji pa jedača in pijača še 200 evrov.
alingi
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a alingi » Po Avg 30, 2010 06:08

Ali je potrebno tako jadrnico pri nas registrirati-dol=470 cm,šir=180 cm,teža cca 180 kg,jambor cca 7m?Alingi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov