LP,ali je imel kdo izkušnje kako z nakupom jadrnice 4,7 m z prikolico,pomožnim motorjem nemški lastnik mi jo ponuja v nakup ker je ne misli več uporabljati zaradi starosti,nahaja se v Medulinu.Na jadrnici so reg.številke(nemške),prikolica ima tablico z 450 kg nosilnosti (verjetno skupna teža),je pa zanimiva mala jadrnica za 2 osebi.Sam jo bi uporabljal tudi na Hrvaškem vendar bi rad vseeno rešil tako da jo lahko pripeljem v SLO.
Če je kdo pripravljen pomagati z nasveti se že vnaprej zahvaljujem Alingi
nakup jadrnice 4,7m nemško poreklo
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Zdravo
Obvezno kupoprodajno pogodbo ,ki jo lahko overita na naši upravni enoti.
On mora izpisati plovilo iz Nemškega plovnega registra(izpis naj zahteva v italijanskem jeziku ,ne rabiš plačevati prevoda.)
In potem z temi dokumenti in zavarovanjem na naši kapitaniji plovilo pregledajo in ti ga vpišejo v sLovenski plovni register.
Za prikolico pa ne vem.
lp
Obvezno kupoprodajno pogodbo ,ki jo lahko overita na naši upravni enoti.
On mora izpisati plovilo iz Nemškega plovnega registra(izpis naj zahteva v italijanskem jeziku ,ne rabiš plačevati prevoda.)
In potem z temi dokumenti in zavarovanjem na naši kapitaniji plovilo pregledajo in ti ga vpišejo v sLovenski plovni register.
Za prikolico pa ne vem.
lp
Za prepis nase , na slovensko registracijo potrebuje izpis iz registra ,ker se potem pri nas vpiše.
Če bo pa imel Nemško reg.pa prepiše v nemčiji,to mu lahko naredim jaz.
Če pa želi prepeljati plovilo v slo z dokumenti prejšnjega lastnika pa potrebuje overjeno pooblastilo.
kako pa s prikolico pa nevem.
lp
Če bo pa imel Nemško reg.pa prepiše v nemčiji,to mu lahko naredim jaz.
Če pa želi prepeljati plovilo v slo z dokumenti prejšnjega lastnika pa potrebuje overjeno pooblastilo.
kako pa s prikolico pa nevem.
lp
Hvala za odgovore, še eno nepoznavalsko vprašanje-ali mora biti nemški lastnik prisoten pri overovitvi pogodbe in pri overovitvi pooblastila za prevoz jadrnice iz Pule v Slo na upravni enoti v Slo? Kadar se namenim na razne upravne enote izgubim vsaj 2 dni ker je vsako leto nekaj novega in se vedno znova učim. Alingi
Hvala Val,koliko pa kdo od jadralcev misli da je vredna taka jadrnica 4,7 m,proizvajalec GRUBEN bootsbau tip jadrnice SPRINT Family stara cca 20 let,proizvajalec je iz Nemčije blizu Bodenseeja,model je že starejši,vendar je ohranjen in vzdrževan po -nemško-,vključno z prikolico,na E-bayu AT. je ena za 1.550,00eur brez prikolice,lesena(se mi zdi) dvižna kobilica,snemljivo krmilo,etc.Podobna je razredu 470,vendar ima še 2 pokrita skladišča enega spredaj in enega zadaj,plovnih lastnosti pa ne poznam,verjetno gre v veter bolj tako-tako.Včasih sem veliko prejadral na Elan 425,pred leti na Elan 430-ta ni šla v veter da se ubiješ-ta bo pa nekaj vmes se mi zdi,za otroke učit bo pa kar dovolj dobra se mi zdi,všeč mi je to da so ljudje uporabljali tako barčico toliko let z veliko ljubezni in vzdrževanjem,res ljubiteljsko.Lep dan Alingi
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov