NERODNO PRISTAJANJE
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
NERODNO PRISTAJANJE
Pozdravljeni!
V sledeči povezavi
http://www.youtube.com/watch?v=TrxdhmI3CBQ
pošiljam filmček, ki sem ga posnel septembra 2005 na otoku Zlarin, kjer je imela ena jadrnica precejšnje težave s pristajanjem in to v relativno lepem vremenu. Sila malo bokobranov, posadka ne ve točno, kako naj ravna z vrmi niti kaj naj naredi z njimi....
V sledeči povezavi
http://www.youtube.com/watch?v=TrxdhmI3CBQ
pošiljam filmček, ki sem ga posnel septembra 2005 na otoku Zlarin, kjer je imela ena jadrnica precejšnje težave s pristajanjem in to v relativno lepem vremenu. Sila malo bokobranov, posadka ne ve točno, kako naj ravna z vrmi niti kaj naj naredi z njimi....
Saj še ni tako hudo. Skoraj vsak dan se najde kakšna posadka, ki je zelo glasna. Je pa res, da tudi mornar ni opravil svoje naloge, ker bi moral priskočiti na pomoč vsaj z izbiro pravega muringa. Dober posnetek za učno uro, kako se ne pristaja (nepripravljena posadka, nepripravljene vrvi, premalo bokobranov, skiper dela vse sam...)
Take predstave smo imeli lani jeseni vsak vikend. V Verudi so namreč lani polovico tretjega pomola namenili čarterju. Jaz sem bil prvi na udaru, dokler mi niso enkrat presekali muring, ter pustili, da je barka ob močnem jugu udarjala ob pomol. Rezultat: razbit spojler. No, moram povedat, da je bila uprava marine zelo korektna. Sami so poskrbeli za popravilo, jadrnico so jeseni dvignili iz morja, popravili spojler, ter jadrnico ponovno zaščitili (antifouling). Na mojo željo so mi dodelili nov privez, peti pomol, kjer ni čarterjev.
Podobne predstave, kot so na posnetku, so bile pa zanimive. Najboljši so pa tisti, ki z vso silo vlečejo barko z muringom proti pomolu, mornar na pomolu pa preklinja, ter poriva barko proč.
Podobne predstave, kot so na posnetku, so bile pa zanimive. Najboljši so pa tisti, ki z vso silo vlečejo barko z muringom proti pomolu, mornar na pomolu pa preklinja, ter poriva barko proč.
Jadranje je odklop
Vabim vas, da pridete poleti k meni v piranski mandrač. Zabava ob pristajanju raznih plovil z nedeljskimi kapitani (predvsem iz Italije) je neizmerna, sploh ko malo zapiha burjica. Če ne bi bilo Šarkija, bi imele zavarovalnice veliko zgubo.
Ni važneni tip barke. Bolj je draga, bolj dolge noge imajo na njih bajbe, večji luzarji so....
Ni važneni tip barke. Bolj je draga, bolj dolge noge imajo na njih bajbe, večji luzarji so....
Vabim vas, da pridete poleti k meni v piranski mandrač. Zabava ob pristajanju raznih plovil z nedeljskimi kapitani (predvsem iz Italije) je neizmerna, sploh ko malo zapiha burjica. Če ne bi bilo Šarkija, bi imele zavarovalnice veliko zgubo.
Ni treba tako daleč. Vabim vas, da pridete poleti k meni v piranski mandrač. Zabava ob pristajanju raznih plovil z nedeljskimi kapitani (predvsem iz Italije) je neizmerna, sploh ko malo zapiha burjica. Če ne bi bilo Šarkija, bi imele zavarovalnice veliko zgubo.
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Exorcist napisal/-a:lep primer klasičnega pijanskega čarterja pod vodstvom nekoga, ki je izpit kupil za 150€
No ja, jaz pa poznam nekaj takšnih, ki so izpit pred leti kupili na hrvaškem in so 100x boljši navtiki kot tisti ki so izpit naredili in ga lahko še 100x naredijo, pa ne bodo takšni kot so oni.
To je tako, si navtik ali pa nisi, pa se lahko vsa vprašanja in odgovore naučiš na pamet.
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
...........................................................(J.H.)
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta