al napisal/-a:Pišuka Grega, mal spremljam in vidim, da boš kar predelal tole Elanko.
Motor, vinči, ventili itd...
Daj odpri novo temo in malo pofotkaj, če/ko boš rihtal.
Bom! Drugač bi blo pa zame najboljš, da bi bla barka nova (in po možnosti Amel), ker mi gre vse na moji na živce in bi vse zamenjal, predelal, popravil ... Sreča edino, da jadra sijajno in da ji zato odpustim vse!
Plan za čas do julija 2012 je tak:
- najprej motor ven, razstaviti motor, pregledati na ultrazvoku / rentgenu, če ni blok počen (ta mraz letos)
-
generalka motorja
- izdelava in laminiranje potisne plošče za
Aquadrive
- centriranje statvene cevi
- vgradnja motorja in Aquadrive-a
- nova izolacija motornega prostora
- popravilo / predelava
instrumentne plošče
- antifouling in poliranje bokov
- menjava
ventilov za vodo
-
trimanje jambora
Če mi vse tole rata (in narejeno mora biti v nulo!), pol bom že čist happy, ampak mora pa biti nujno do začetka vročine, ker pol se mi ne ljubi več nič delat na barki ...
Vse ostalo kar je tudi v planu za letos ...
menjava kompresorja za hladilnik in prestavitev tega skrajno na krmo, pa roll bar in račji kljun bom moral še nekak vrinit nekaj vmes.
Za vinče najbrž letos pred jul 2012 ne bo časa (in denarja + živcev), če bi moral vrtati v alu ploščo, razen če kje najdem kake ugodne in se na barki čudežno prikaže kak mojster, ki to naredi takoj in ni predrag.
Vsakič si rečem, da je pozimi čas za delo na barki, pa se vsakič polenim, pol je pa poletje mimogrede tukaj ...