Miran Tepeš - nova knjiga Proti soncu
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
-
Mat2000
Miran Tepeš - nova knjiga Proti soncu
..
Nazadnje spremenil Mat2000, dne To Mar 19, 2013 12:34, skupaj popravljeno 1 krat.
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
--
Nazadnje spremenil EDO, dne Pe Dec 07, 2012 18:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
A sta se zdaj odpravila na še en krog - traker kaže, da sta zavila v Magellanov preliv...
Verjetno sta šla počit in po zaloge.
Tam je zdaj jesen, kar najbrž pomeni, da postaja vreme počasi sitno. Se kdo spomni, v katero smer je prevladujoči tok skozi Magellanov preliv?
Verjetno sta šla počit in po zaloge.
Tam je zdaj jesen, kar najbrž pomeni, da postaja vreme počasi sitno. Se kdo spomni, v katero smer je prevladujoči tok skozi Magellanov preliv?
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
-
al
Kapo dol Miranu.
Kar najbolj občudujem (poleg jajc) je to, da mu je uspelo združiti delo, družino in jadranje okoli sveta (spet!).
Marsikdo vedno išče izgovore, da ne naredi česa podobnega, ker ima otroke ali pa premalo denarja ali kaj jaz vem česa...
Prepričan sem, da bi lahko večina naredila tisto, kar si želi v življenju a le če si to res želiš.
Just do it
Kar najbolj občudujem (poleg jajc) je to, da mu je uspelo združiti delo, družino in jadranje okoli sveta (spet!).
Marsikdo vedno išče izgovore, da ne naredi česa podobnega, ker ima otroke ali pa premalo denarja ali kaj jaz vem česa...
Prepričan sem, da bi lahko večina naredila tisto, kar si želi v življenju a le če si to res želiš.
Just do it
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Pred kratkim sem bral Alone Around the World o prvi solo plovbi okrog sveta Jushue Slocuma.
V in osmem poglavju opiše, kako je preplul Magelanov preliv z vzhoda na zahod, potem ga je pa viharni veter nesel nazaj skoraj do rta Horn in je večji del preliva, potem ko je veter popustil, moral prepluti še enkrat.
Traker je pokazal sliko, ki je me je malo spomnila na tole iz omenjene knjige.
Orientacija po prelivih med tistimi otoki, pa kakšna plovba proti vetru in toku na jadra, zlasti če je vreme tako, kot Miran opisuje, tudi ni mačji kašelj, pa čeprav se po tej poti ravno rtiča Horn izogneš...
V in osmem poglavju opiše, kako je preplul Magelanov preliv z vzhoda na zahod, potem ga je pa viharni veter nesel nazaj skoraj do rta Horn in je večji del preliva, potem ko je veter popustil, moral prepluti še enkrat.
Traker je pokazal sliko, ki je me je malo spomnila na tole iz omenjene knjige.
Orientacija po prelivih med tistimi otoki, pa kakšna plovba proti vetru in toku na jadra, zlasti če je vreme tako, kot Miran opisuje, tudi ni mačji kašelj, pa čeprav se po tej poti ravno rtiča Horn izogneš...
Correct me if I am wrong, please.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti